• muppet

    Tak se pochlubte jaké je vaše oblíbené jídlo,nemyslím na závod a podobně.Jen tak na co máte největší chuť.(prošel jsem historii a tohle jsem tam nenašel,ale kdyby to tady už bylo,tak mne neukamenujte :-) dík)

    0 0
    • cekanka  

      špagety na jakýkoli způsob ;)

      0 0
    • Vojtas  

      MASO !!! :-)

      0 0
    • jIrI___  

      Vsechny mozne testoviny na ruzne zpusoby. Teda krome spaget.

      0 0
    • Airbag biker  

      Bramborový salát s kuřecím řízkem :-) a segedinský guláš…

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Naštěstí jsem si vůbec neoblíbil knedlíky, uzené kolna, vepřové řízky a podobné „chuťovky“ z naší české kuchyně. Nejradši mám těstoviny snad na jakýkoliv způsob. Taková italská kuchyně… mhmhmhmm :)

      0 0
    • Biker jak Pes  

      Naštěstí jsem si vůbec neoblíbil knedlíky, uzené kolna, vepřové řízky a podobné „chuťovky“ z naší české kuchyně. Nejradši mám těstoviny snad na jakýkoliv způsob. Taková italská kuchyně… mhmhmhmm :)

      0 0
      • Airbag biker  

        Jak mužete všichni jist těstoviny pořad??

        0 0
        • Biker jak Pes  

          jak můžete jíst maso pořád…

          0 0
        • cekanka  

          Podle druhu: špagety – lžíce a vidlička; penne – vidlička; ostatní druhy většinou lžící:P

          0 0
          • HockeyBiker  

            Italove jí spagety jen vidlickou…

            0 0
            • cekanka  

              Já taky o sobě netvrdím, že jsem Ital. Ti jsou u jídla občas strašná prasata:ú. A vím to. Pár jich mím v rodině:-)

              0 0
              • HockeyBiker  

                Kdybys videl jist kanadany:-D to je zoufalstvi…to ze sem jim u jidla vali pulka talire na stole jim pripada uplne normalni…

                0 0
    • Bajker16  

      Těstoviny mám taky rád,ale když už si občas zahřešit…tak 500g New York steak,hranolky,fa­zolky a pivko :o)

      0 0
    • Krys  

      To je úplne jedno, hlavne aby to nebola kôprová omáčka. :)

      0 0
    • wroum  

      cokoliv, co obsahuje maso.

      nejima akorat bramborak

      0 0
    • H-ness  

      Nejake dobre masicko. Treba jako tenhle 400 gramovy stejk.

      0 0
    • Eilyn  

      Pizzaaaa :D:D

      0 0
    • pepko  

      smazeny syr v ikee … to mozem kazdy den … niekedy aj 2× :-D

      0 0
    • Kubiczech  

      Rajska, kolinka… (:

      0 0
      • simon111  

        KFC, tam bych žral furt.. Taky si rád osmahnu cibulku na slanině, hodím na to vajíčka.. hmm.. Bifteky, steaky,.. Tlačenka, jelita a jiné zabíjačkové produkty.. Občas pstruh na grilu..

        0 0
      • Jigsaw  

        jj rajska s kolinkama je nejlepsi

        0 0
    • favorit.  

      sladky. Tedy cokolady, indianky, spicky, linecky,…

      A pak testoviny na hodne zpusobu. Supr rychlovka jsou testoviny s cukrem :-)

      0 0
      • bajkr  

        oblíbené jidlo? to by byl pěknej seznam :o)

        0 0
        • bajkr  

          :o)

          0 0
          • bajkr  

            chjo

            0 0
          • De.Fly  

            podobnej kotel musli jsem si dal jednou v belgii, a vsechny ty krevety,ustri­ce,kalamary a potvory z more vytazeny jsou vyborny

            0 0
          • jIrI___  

            Tyhle musle si vzdycky delam v chorvatsku. Vlastnorucne si je nalovim, hodim na chvilku do horke vody se soli, bilym vinem a spetkou chili. To je pak paradni vecere skoro zadarmo.

            0 0
        • kámen úrazu1  

          Tuhle mně šéf vyprávěl, jaký to bylo, když šel pracovat do Německa a neuměl řeč. Po jednom ukvapeným pracovním dnu, kdy nestíhal nic jíst, měl velký hlad. Zašel do restaurace, dlouho vybíral jídlo, až se rozhodl pro 3 velký … a poslednímu slovu nerozumněl. Bylo mu to ale jedno, důležitá slova byla pro něj jen ta „3“ a „VELKÝ“. Těšil se na plný talíř a přinesli mu talířek s třemi malými porcemi v podobě velkých hlemýžďů. :-)

          0 0
    • Páník  

      Grilovane kuratko s krupavou kurcickou, k tomu cerstvej chlebik a hafo zeleniny, nakladany okurky atd.

      0 0
    • xentar  

      u nás jednoznačně vede kvalitní hovězí – svíčková, roštěná, ideálně s domácími americkými bramborami pečenými v troubě

      0 0
    • dj.1  

      Tak na toto se těším celou zimu:)

      0 0
    • coffield  

      P-I-Z-Z-A a někdy dobrý steak.

      0 0
    • kofolka  

      Nějak se tady u nás uhnízdila italská kuchyně… Já si teda radši dám nějaký pořádný steak třeba z kachny s brusinkama…mňam…ne­bo třeba daněk s bylinkovým máslem a se smetanou…ale takový pořádně pálivý KFC taky není na škodu :o)

      0 0
    • vlkouš  

      Je toho víc. Pořádný kus rybičky (nejlíp mořská), obloha libovolná. A z naší kuchyně koprovka s knedlíkem a nebo smažák nebo sýrová pochoutka v oblíbené hospůdce ( smyžený eidam + hermelín + niva + syreček). Spousta dobrot z maďarské kuchyně a pak i z italské nicméně pizzu spíš jako nouzovku. a ve švajcu emmentálské sýrové fondule od kámošky. v.

      0 0
    • nika  

      největší mňamka je svíčková se šlehačkou a s brusinkama:-) pak taky pizza frutti di mare a gnocchi se sýrovou omáčkou a lososem nebo špenátem:-)

      0 0
    • JANHAL  

      zapečené nudle s kysaným zelím a salámem

      0 0
    • pz-km  

      jj, v-k-z se sedmi… a vubec, ja sem hodne zatizen na tu nasi nezdravou, tezkou a mastnou stravu, po ktere se svalim na kavalec a dal si par pivecek – a tesim se na veceri

      zlucnikarum a hypertenzakum zdar! ;)

      0 0
    • Gorgov  

      500g steak v černošický stejkárně s mexickejma fazolema a dobrym pivem. Nebo jinej steak z co nejlepsiho bycka.

      0 0
      • Bajker16  

        Přesně o tomhle steaku i hospodě jsem mluvil nahoře…mňam :o)

        0 0
        • Gorgov  

          nj, koukam:) myslim ze by o nem mluvil skoro kazdej, kdo by ochutnal:)

          0 0
          • Bajker16  

            Akorát mě moc nenadchnul ten jejich přeliv,tak si to dávám s bilinkovým máslem…sakra slintám si na klávesnici :o).

            0 0
    • Luka  

      cokoliv, co je z dobrych a kvalitnich surovin a co je dobre.

      takze steaky vseho druhu s kvalitnim piveckem, maso na grilu mnou nakladane, kureci kridylka na medu, vypecena do krupava, svickova, dobre halusky, italska kuchyne, zapekane zampiony s masickem a slehackou, jedna indianska kari polevka a spousty spousty dalsiho, miluju vsechno co je dobre a ceho je dost, takze stastny mlsoun. Preferuju maso pred sladkym a zeleninu pred prilohama. :)

      coz mi pripomina, ze kolega dotahl dort, takze banzaiiii, jdu na to :)

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Krys  

        Tak dnes ma večera príjemne prekvapila. Šošovicová polievka na kyslo a halušky s bryndzou a slaninou. Asi prasknem.

        0 0
    • micsvo  

      Cokoli z kvalitnich surovin, pripravene pokud mozno doma :-)

      0 0
      • micsvo  

        A susi!

        0 0
        • micsvo  

          A kdyz na to prijde, tak i pizzu (taky doma delanou). Jezkovy voci, ja mam teda hlad!!!

          0 0
          • micsvo  

            Bych sezral i housku, ale visim na 2 hodku na founu…:-(

            0 0
      • kofolka  

        Vypadá to moc pěkně ale asi bych se toho nenajedla… :o)

        0 0
        • micsvo  

          :-)))

          Myslim, ze najedla (teda neznam vlastne Tvuj apetit…) – priste pridam fotku s rozmerama, to maso bylo obriiii :-)))

          0 0
    • luban666  

      vse bez krutosti. go veg!

      0 0
    • Zlobitko  

      Halušky :-))

      0 0
    • vojtechposmourny  

      Všechno :-) A v co největším množství :-)

      0 0
    • rock  

      Nudle s mákem :-) … a dalších asi 150 jídel; já vlastně sním skoro všechno :-) …

      0 0
    • kali222  

      jim zdrave, takze:segedin,ve­provy rizky/kureci rizky,langose, smazeny syr,hranolky,svic­kova,spagety, čevapčiči .-) domaci buchty a babovky

      :)

      co nesnasim jsou sladky knedliky,rejze,ja­hody a bla bla

      0 0
    • Pavel  

      Všechno „normální“ (=tedy krom stonožek, brouků, červů, larev atp)…

      0 0
    • quassar  

      Rizek s bramborovou kasi Knedlo zelo vepro pivko Rajska s knedlikama Steak americky brambory tatarka Sunkafleky

      dete do haje s testovinama a italskou kuchyni :)))))

      0 0
    • chico*  

      ze ja vul tohle vlakno otviral…sedim v praci a mam HLAD

      0 0
    • Manas  

      Testoviny jakkoliv, obecne italskou a reckou kuchyni, taky cinskou a indickou. Vietnamskou nezvladam, je ukrutne paliva ale taky moc dobra.

      Ceska jidla skoro nejim – krom hoveziho na smetane od mamky :-)

      0 0
      • Manas  

        Mimochodem pro lidi co maji radi indickou kuchyni doporucim take away Himalaya kousek nad Pigmentem u I.P. Vyborny jidla, rozhodne lepsi nez Taj Mahal. Ale zase si u toho neposedite v restauraci :-)

        0 0
    • Schoscha  

      moje oblíbená jídla:snídaně,o­běd,večeře :-D

      0 0
    • Schoscha  

      tohle bylo moc gut.

      0 0
    • Schoscha  

      husa je husa

      0 0
    • sosacek  

      Je tam nějak málo knedlíků.. :)

      0 0
    • favorit.  

      nechapu, jak muze jist tolik masa. Nejak mi posledni rok, dva prestava chutnat. Teda jako ne ze by mi vylozene nechutnalo, ale obejdu se bez nej… :-))

      0 0
      • Luka  

        zmen stravovaci zarizeni… :)

        treba v lete nejim skoro prilohy, maso jen prirodne pripadne steakovite, zadne vyvary, omacky, a pak od podzima do jara se masa muzu ujist…

        0 0
    • kajulka2  

      U mě je jednodušší sem napsat co nemusím- vepřový a slepici na paprice a všelijaký housenky brouky slimáky a věci co mi utíkaj z talíře. Jinak sním asi všechno a taková krupičná kaše posypaná skořicí je lahůdka ;-)

      0 0
      • jIrI___  

        S to slepici na paprice s tebou souhlasim. Krupicnou kasi taky dvakrat nemusim…

        0 0
    • sosacek  

      My jsme strašně chudí a tak pro naši 4člennou rodinu je tento oběd velká pochoutka!Samoz­řejmě tak jednou do týdne,na rozhazování nemáme..

      0 0
      • Schoscha  

        nepřeháněj to s česnekem.je to přirozená antikoncepce. :-D

        0 0
        • jIrI___  

          Aspon jim nepripude jeste X decek a budou moct zacit rozhazovat :-)))

          0 0
      • Pavel  

        Jeden ze sedmi smrtelných hříchů je i obžerství. Tak bacha, ať neskončíte v pekle!!

        0 0
    • norman  

      Kančí kýta s cumberlandskou omáčkou a vídeňským knedlíkem. Pěknej toskánskej steak s dobrým Chianti. Brazilský maso na šavli. Bažant na víně s kroketami a Chateau Mouton Rothschild. Mnichovskej weisswurst s medovou hořčicí, křupavou houskou a dobrým weizen. Tatarák z mořského pstruha, psturh potoční z horní Otavy na modro nebo vařený v páře, uzený norský losos s Rýnským ryzlinkem z Wachau, kaviár na toustu ( bliny nesnáším) a k tomu Veuve Clicquot Ponsardin Veuve Clicquot Ponsardin La Grande Dame ( ročník 1995 se zvláště povedl), Piper Heidsieck Jean Paul Gaultier, v krajním případě Moet Chandon Brut Imperial, krevety na všechny způsoby, humr a langusta jakkoli, ostatně všechny plody moře – nejlépe dle portugalských receptů, chobotnice na všechny způsoby.Nesnáším cyklistický gely, mlíkovou polívku, nemusím segedín, měkkýše typu ústřic jedině tepelně upravené ( vím, namítnete že je to zhýralost, zvlášť když se urodí dobré cherry).

      0 0
      • JSt  

        kaviarovy tousty :-). jeste ti tam chybi zelvi polivka, chateaubriand a na piti modry burgunt.

        0 0
      • Biker jak Pes  

        a tohle jsi vypotil z vlastní hlavy ? :)

        0 0
        • norman  

          Nevím o jakým pocení mluvíš, potím se maximálně na kole nebo po jídlech v níchž jsou jalapěňos.Ani na potítku jsem se nikdy nepotil.Jo, ještě jsem zapoměl na oblíbenou lahůdku, kterou je vlastnoručně ugrilovaný pašík, ideálně tak kolem 40 kilo. Toho umím fakt dobře, dancing dog a Burnout mohou potvrdit.

          0 0
    • klerik  

      maso, masicko a jemu podobna havet. A cokoli s kari.

      0 0
    •  

      Žere se kůra z Leerdammeru, anebo je to vosk???

      0 0
      •  

        tak ví někdo???

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Tencovozikmin  

        Chutna ti?

        0 0
        •  

          Moc ne. Přijde mi to takové divné, jako kdyby to byl vosk, takže to odkrajuji.

          Ale když jsem ještě bydlel na vesnici, dávali jsme kůry ze sýrů slepicím a vždycky se o to popraly.

          0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • kyl  

      Těstoviny tak 2× měsíčně.Po pár dnech v Itálii mám toho kurevstva tak akorát.

      0 0
    • Breakpain  

      Steak z panenky na pepřové omáčce s lusky osmahnutými na slanině ;-)

      0 0
    • Vrci  

      Těstoviny, hovězí maso a sladké.

      0 0
    • kyl  

      Zrovna jsem dojedl

      0 0
      • Breakpain  

        místo té zeleniny tam měla být tatarka :p … mňam :)

        0 0
        • kyl  

          Po nedávné zkušenosti s tatarkou,se ji na chvilku budu vyhýbat.Zeleninku jsem povařil a pak s trochou oleje osmahl.

          0 0
      • jIrI___  

        Jak píše Breakpain – zeleninu pryč a je to jídlo snů :)

        0 0
        • Breakpain  

          tak, když už něco člověk dělá, musí se to dělat pořádně :D

          0 0
          • kyl  

            Se s tím seru půl hodiny a ještě to mám pomluvený,zeleninka dobrá.Příště dám tatarku,darebáci.:-D

            0 0
      • Delkim  

        dobrý peklo :)

        0 0
      • maajkee  

        Levák?

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Pavel  

          Mladej jí taky tak, a je přitom pravák. A co jsem si všiml, tak v levé drží nůž i Pohlreich. :-)

          0 0
        • kyl  

          Ne

          0 0
    • Chlebovnik  

      Pohanka+kapus­ta+grilovaný tempeh. Mňam. =)

      0 0
    • Delkim  

      :)

      0 0
    • kyl  

      Když je člověk sám,má to jednu velkou výhodu.Může si dělat jen oblíbená jídla.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • Mojmír Skála  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • JFtryall  

      Mam rad jednoduche veci co dobre chutnaji, jsou z kvalitnich surovin a vim, ze mi delaji dobre. Kdyz si je muzu pripravit sam, tim lepe. :-)

      0 0
      • nomecz  

        Konecne neco co bych snedl :)

        0 0
      • Yura  

        „a vim, ze mi delaji dobre“

        Presne.. A to nedelaji dobre tak tim myslim to jak se citim x hodin po snezeni takoveho „jidla“ a taky dlouhodobej efekt jakej to ma na telo. Ano nekod by rekl „ale jednou za cas“ jenze ve skutecnosti to jednou za cas je 1–2× denne a na tom cloveku to pak jde videt.. Me uz tech par sekund-minut „slasti“ za to nestoji a tak si taky rad ukuchtim neco co bude chutnat a zaroven vim, ze to memu telu neco dava a nebudu po nem vypadat jako stalej zakaznik hospody-mcdonaldu.. Je sice pravda, ze clovek to muze kompenzovat pohybem apod.. Ale ja to vidim jako sabotaz toho snazeni. Vetsina lidi se to snazi kompenzovat, ale ten pupek nebo zdravotni problemy budou met proste do konce zivota, protoze stoji stale na miste. Je to vsude kolem nich, nikdo jim to nezakazuje, je to jen na nich, tak si to proste nedokazou odeprit.. Sebekazen, odrikani, vyhledavani nepohodli. To lidem dneska moc nerika. Proto vetsina lidi vypada jak vypada…

        0 0
        • Petr L2  

          Dobrovolně se vzdávat nějaké radosti je nesmysl, na to jsme na světě krátce, líbí se mi to na oko, voní to, chutná mi to, tak si to dám a zasírat si psýchu tím, že bych řešil jestli je to zdravé a co mi to udělá s tělem, to bych asi skončit v blázinci.

          0 0
          • jIrI___  

            +100

            0 0
          • Yura  

            V poradku kazdyho vec a tak to ma byt. Ja jen napsal svuj pohled na vec. Takze klidek frajere. :))

            0 0
            • Petr L2  

              Já také napsal svůj pohled na věc, tvoje stravovací režimy jsou to poslední čím bych si ničil nervy, takže já jsem v klidu :-)

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
          • JFtryall  

            Samozrejme, jde spis o tom jak se znas. Ja i kdyz mam chut casto na tucny nebo hodne sladky jidla tak to necham byt, to neni odpirani, ale zkusenost. Nevhodne stravitelny jidlo je proste zatez a ty kdyz se chces citit neustale v dobrem stavu, tak urcite veci proste nejis. Ale je to uz spis zmena lifestylu, proste uz nemas tu potrebu to do sebe cpat.

            0 0
            • Yura  

              Ale obcas si to pripomenes ne? Proc to a to vlastne nejis. :)) Ja to tak mam tak jednou do mesice. :D

              0 0
              • JFtryall  

                Tak ja to rozhodne nemam v idealnim stavu jeste protoze i kdyz vim, ze bych nemel, tak cokoladu sezeru. Hlavne je taky problem v mnozstvi obecne. Driv jsem to zvladal trosku lip. Ted jim spis vic jidla, musim vic pit vody. :-)

                0 0
                • Yura  

                  Jakoze zahanet hlad pitim vody? To je taky nesmysl a jist nejakou vyhrazenou stravu kterou budes na 100% dodrzovat je taky nesmysl. Z jednoho jidla se nesprasis, stejne tak jako jedno zdrave jidlo ti neudela postavu atleta.. Staci proste jist vetsinu jidel ktere maji smysl a ucel a ne jen na chut. To ze si neco tu a tam das je jedno.. Ani ti na sebe nejprisnejsi sportovci a magori do stravy nedrzi na 100% cistou stravu nonstop, ale treba jen v priprave.. Jsme jen lidi ze.. :)) Ja to mam tak, ze si dam i z meho pohledu nezdrave, ale jsou proste jidla kterym se snazim na 100% vyhnout jako obiloviny a mlecny vyrobky z vysokym obsahem kaseinu, laktozy. To me nedela opravdu dobre, tak to proste nejim, ale jstli mam nejakej ulet a dam si chipsy, ryzove chlebiky v cokolade nebo neco podobneho tak co no.. Vetsinou to ale vyresim treba kukuricnyma testovinama na sladko a to zazene chute na sladke a nemusim se pak citit na hovno po 2000kcal z cukru a palmoveho tuku. :D

                  0 0
      • jIrI___  

        Na tom prvním obrázku je nějaká svačinková porce? :) Jsem si vybavil ty hogo fogo restaurace, kde člověk vyplázne za jídlo pětikilo, na talíři dostane naaranžovaná 3 sousta a pak se jde dorazit do hladového okna naproti :D

        0 0
        • nomecz  

          Myslis „Kostku ve skluzu“ :)))

          0 0
        • JFtryall  

          Hehe. Ja mam dost velky talire, takze to spis klame. Tohle mohlo byt tak 300g ryze, 60g+40g syru a to je spis vetsi porce. Restaurace by mela vzdy mit uvedenou gramaz jidla, takze problem bude asi jinde.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      • Leeroy  

        vypada dobre, ignoruj toho „chytraka“ z olomouce. posedlost hlidanim jidla je pro ty, co jsou lini se poradne hejbat :)

        0 0
        • blaf  

          Když jis jako cune, tak tě pohyb nezachrání. Chytráku ;)

          0 0
          • Leeroy  

            to neni o tom jist jako cune, ale umet kombinovat kvalitni potravu kdyz je treba a „jsit jako cune“ kdyz si to telo zada.. a hlavne se z toho nezblazit, kdyz nedej boze neco snis (jinak za rok odjezdim 25k, 2–3 odbeham, nejake plavani, trenazer, cviceni, takze vim o cem mluvim-pokud dost trenujes, muzes (musis) si dost doprat;) )

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
            • blaf  

              pokud dost trenujes, tak musis telu doprat kvalitni stravu, do formule taky nelijes srackovy benzin a kdyz to udelas, tak daleko nedojedes

              0 0
              • Delkim  

                přesně tak.....

                pokud kašleš na stravu tak ve finále odtrénuješ velký prd a i kdybys nakonec makal jako magor, tak stejně klidně přibereš kila navíc jako nic…

                0 0
              • Leeroy  

                s tim souhlasim, ale takovy pomer 80/20 (kvalitni vs nekvalitni) je pro me mnohem snesitelnejsi nez treba 95/5. kdyz jedes 250 nahoru dolu nebo 12h zavod, tak je prostor na to dat si napred velmi kvalitni jidlo a pak jeste i nejakou tu pizzu/koleno/dortik a stejne tak tak ten vydej doplnis.. vetsina z nas tady nejsou a nebudou zadni profici, kteri na tom maj postavene sve kariery a prijmy a jak nekdo rekl, zivot neni zas az tak dlouhy.. jinak letos z 11 zavodu 9× na bedne, tak sem to asi nedelal zas uplne spatne ;)

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • Delkim  

                  já pořád nechápu, proč by mělo být zdravé jídlo něco „odporného“…

                  proč bych si jako za odměnu nemohl dát pořádný steak a k tomu třeba pečené brambory? a grilovanou kukuřici? tím se odměním a pořád je to i kvalitní strava, no ne?

                  můžu být i absolutní nováček a pokud se prostě chci zlepšovat a dát tomu maximum, protože mne to prostě baví, tak k tomu patří i ta strava a já v tom nevidím nic špatnýho, když to tak někdo chce/drží/umí/jí

                  naopak, koupit si nějakou pizzu a hranolky a to zalít colou fakt žádný umění neni a za to nikoho obdivovat nemusím.....

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
                  • Leeroy  

                    jak banda fanatiku:).. jasne, proc by to melo byt neco odporneho, zdrave jidlo je super.. a obdivovat nekoho za jakeholiv jidlo, to je snad trochu absurdni..mne nezajma kdo co snidal, mne zajimaji vysledky a jestli mel vecer predtim steak a salat nebo husu, to je jeho vec jak si s tim pak poradi

                    0 0
                    • Leeroy  

                      pardon, samozrejme „me“

                      0 0
                    • Pavel  

                      No s tou husou nevím. Nedávno jsme byli pojezdit po Chřibech a po huse na oběd, pár pivech a pěti čajů s rumem (bo chcalo a byly +2 st) to sice jezdilo dobře, dolů, ale tu husu jsem cítil ještě ráno. :)

                      0 0
                      • Leeroy  

                        :) ale husa jedno pivko a tvuj seznam, to uz je trochu rozdil :) ale to byl jen priklad.. proste pokud se clovek pres den hezky projede (vzpominam treba 5k vyskovych na MTB na madeire, 9 revnicaku ve 170km vyjizdce a mnoho dalsich) tak zadny tuk nemuze z nezdraveho jidla ulozit

                        0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
    • madcat  

      Dukátový buchtičky s krémem. Asi jediný jídlo na světě, který když – dobře udělaný – přede mě někdo postaví, tak přestávají fungovat veškerý zábrany, a doslova bych se ho užral k smrti.

      0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    •  

      Přátelé, pokud jste ještě nikdy neseděli v restauraci „U Lva“ v Srbsku u Berouna, a nedali si tam jejich katův šleh s kroketami nebo hranolkami, tak nevíte, co je dobré.

      0 0
      • Petr L2  

        Já moc pálivé nemusím, takže si cestu do Srbska můžu odpustit. :-)

        0 0
    • Dragonfly  

      Dnešní 14 hod. pečená husa. Mňam. Husu miluju, asi taky díky tomu, že si ji nedávám tak často.

      0 0
      • Yura  

        Hmm dal bych si, ale spis jen prsicko. Moc mastnyho by me odrovnalo na dva dny. :D

        0 0
      • Tencovozikmin  

        Hmmm u nas taky drubez. Slupl sem dva kruti behaky a 500g testovin.

        0 0
        • kyl  

          Krůtu mám v mrazáku.Brzo na ni taky dojde ale žádný ******.Hodím ji do trouby,upeču,a k tomu kozí rohy a chleba.

          0 0
      • Pavel  

        A víš ty co? Jdi s tím doperdele!!! :-))

        0 0
        • standoslav  

          Teď se podrzte: po mnoha letech se se mnou manželka rozvádí, tak jsem v létě měl konečně výjezdy na kole ve své režii, ovšem taky stravování.Nastesti mám v práci obědy v rest., ale i tak jsem zhubl 10kg. Teď jsem si našel manz.par, nebo oni mne , víkendy trávím s nimi a „vypomaham“. Mám teď neskutečně hody, od pátku do neděle, např. pečený králík (přítel chová Belg.obry :-))) ) no pohoda !!! Prostě se o víkendech cpeme a plánujeme, co ten další uděláme, ruku v ruce si pomáháme. Já zvládám zatím ty jednodušší úkony, škrábu brambory, loupu cibuli atd, doma jsem se do kuchyně pravda nikdy nehrnu.

          0 0
          • Delkim  

            vypomáháš? to je jenom pozoruješ nebo se smíš i přidat? :)))

            to bylo v tom filmu, ne? příběhy obyčejného šílenství :)

            0 0
            • standoslav  

              Nevím jak v tom filmu, ale já tam jsem ten hlavní a dívá se manžel. Trošku neobvyklé, ale ........ . Ještě před měsícem bych nevěřil, že to tak jde.

              0 0
        • Dragonfly  

          Tak tam to nakonec taky zkoncilo :)

          0 0
    • Albek  
      1. řízek s bramborovým salátem
      2. hlávkové zelí,pečená kotleta,knedlík
      3. lečo
      4. kuře na paprice
      5. knedlík s vejcem :)
      0 0
    • Delkim  

      pokud máte rádi mořské ryby, tak doporučuji vyzkoušet firmu BonFood

      momentálně kilo steaků z tuňáka v akci přes Slevomat za 400 Kč

      je to úplně jiný druh zpracování ryb než co znáte z klasického marketu

      tuňák při rozmrazení v lednici kvalitou klidně i na přípravu sushi

      mečoun luxusní a divoký losos taky, včera vyzkoušeno

      zajímavé povídání: Je možné v Čechách koupit čerstvou mořskou rybu?

      0 0
      • Pan Jan  

        Díky za tip! Nezkoušel jsi tu jejich tyčinku Victa? Zajímala by mě chuť, jestli je to poživatelné.

        0 0
        • Delkim  

          ne, zatím jen jedna objednávka, ale chci ještě do 7 dní využít tu nabídku na tuňáka, tak tam přihodím něco dalšího

          btw proteinové tyčinky dlouhodobě kupuji tyhle CFM 34

          dají se koupit i pod 30 Kč

          0 0
          • nomecz  

            někteří místní ultras by ti vysvětlili, že nutrend jsou skoro ty největší sračky co se dají koupit :-)

            bohužel v tomto případě s nimi souhlasim …

            0 0
      • Jakobo  

        Ryby jim, ale spis proto, ze jsou zdrave. Bohuzel nejak extra si na rybach nepochutnam, pres jakoukoliv upravu. Navic i pres papirove vysoky obsah proteinu a mnozstvi kalorii mam brzo hlad (a to nejsem nejaky jedlik, 75 kilo na 195 cm). Nedavno jsem mel v Holandsku steak z cerstveho tunaka, den predtim Schnitzel und Kartofelsalat. Jednoznacne rizek. Z ryb si pouze fakt pochutnam na uzenem lososovi. Fakt ale je, ze ten cerstvy tunak byl zas uplne jinde nez ten v konzerve. Tunaka v konzerve casto jim na cykloputacich, tradicne spagety, 2 plechovky tunaka a protlak. Zajimave je, ze v CR je tunak pekelne drahy i v porovnani s Norskem (2 velke plechovky tu jeste do nedavna staly 12 Kc) nebo Francii (tam navic prodavaji vyborne konzervy tunaka ve smesi s kyselou zeleninou).

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
        • Yura  

          Ryby-tunak- protože jsou zdrave? Co je na nich zdravého? Ten obsah tezkych kovu? Posrane kureci prso od vocilky bude dnes lepsi volba nez predrazenej steak z tunaka. U nas je nejlepší jist proste sardinky/sproty. Mají mnohem vic omega3 a hlavne u nich nehrozi skoro zadne zamoreni tezkyma kovama apod.. Ale jo no není to cool a in a exkluzif jako kousek tunaka za 200kc.. Jinak me nejake steaky zryb tedaneberou.Ja musim metcelou rybuna taliru. Pekne s hlavou a kuzickou. Takovej lososovitej pstruh na masle pokapanej citronem s bramborama hmm…

          0 0
          • Jakobo  

            Ja se s tebou ale nehadam. Steaka z tunaka jsem mel poprve nedavno v Holandsku a jak jsem psal, moc me to nenadchlo. Ja ryby snim, ale nepochutnam si na nich. Jim je jak pises kvuli omega 3 kyselinam a tak nejak pro dobry pocit, ze jsou zdrave. Jim hlavne tresku a lososa, pac je to tady v Norsku dostupne a levne. Jestli jsou ale tyto ryby skutecne zdrave o tom nechci polemizovat, stejne bysme se asi nikam nedostali. Losos se tady v Norsku pestuje na farmach a krmi se kukurici dovazenou z USA, takova ryba ma tech omega kyselin minimum. A tak bych to mohl dal rozebirat, ale to jsou nekonecne spory.

            0 0
            • Yura  

              „nekonecne spory“ v cem je ten spor? Zadnej nevidim, napsal si to presne tak jak to je heh..

              0 0
        • PoolFromOstrava  

          75kg na 195cm?? Ja mam 197 a 120kg :))

          0 0
    • maajkee  

      Můj největší problém je, že mi úplně nejvíc chutná úplně všechno :)

      0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • Mr.Dan  

      Bún bó nam bó, vlastnoruční langoše a halušky s kyselým. (v tom prvním by to hovězí ani bejt nemuselo, zato haluchy bez špíčku si nedovedu představit)

      0 0
      • nitraq  

        Kde je podle tebe nejlepší Bún bó nam bó? Minulej víkend jsem měl v Sapě v Hue Xua a myslím, že lepší jsem zatím neměl.

        0 0
        • Mr.Dan  

          V Sapě jsem zatim zkoušel jen bún cha, takže díky za tip na příští vejlet, každopádně bún bó imho výborně uměj v restauraci Hanoj ve Slezský (kousek od Jiřáku), dělaj ho do misky s hodně „zálivkou“, na stolech je k mání krom nakládanýho česneku i extra pálivý pražený chilli a navíc to tam stále stojí nekřesťanskejch 89 Kč. :D Zase to teda není mega porce, jako v poslední době začli dělat v profláklý Tuan Lan (Pho Vietnam) v Londýnský.

          0 0
        • Mr.Dan  

          Už to nešlo zeditovat, ale když tak tady i s adresou, jen ta recenze nějak chybí. Není to tak profláklý místo jak ten Tuan Lan v ANGLICKÝ (ale Londýnský je nedaleko) nebo Red Hot Chilli apod. ;)

          www.scuk.cz/podniky/ha-noi/

          0 0
    • mastihuba  

      Nezbylo :)

      0 0
      • jIrI___  

        Klobásy poznám, ale to (syrové?) maso v popředí je co?

        0 0
        • Delkim  

          tipuji svíčková obalená ve slanině a připravená na gril/pánev

          0 0
        • mastihuba  

          na talířku je jamon… hovězí stejky utažený provázkem ve slanině jsi asi poznal

          0 0
    •  
      Obsah tohoto příspěvku je blokován.
      0 0
    • PoolFromOstrava  

      V Ostrave mame nejlepsi burgry v jedne hospudce.. Takove domaci hovezi,domace zemle,jemne pikantni majoneza a kopec amerik..Plzen k tomu a v tu chvili mi nic nechybi :D Pak jen sednout a se spokojenym bruchem jet lesem nelesem..

      0 0
      • wego1991  

        jo stračena je hodně dobrá co se jídla týče – ovšem pivo je hrozný bolehlav (pár na chut jo, ale na celý večer to není)

        0 0
        • PoolFromOstrava  

          Stracena,yes;) Az budete mit nekdo bikerskou jizdu do ostravy,ozvete se a zazijete gastroporno. Doporucuju vyjet hladovi,protoze tohle fakt zasyti ;) Pivka tam jsou dobra,ale silna,kdyz nekomu nejedou,maj plzen a ta je vzdycky dobra.

          0 0
          •  
            Obsah tohoto příspěvku je blokován.
            0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • jIrI___  

        Když burgery v Ostravě, tak Arrows. Na ty je krátká Stračena i Florián v Proskovicích. Ale i tak je toto pro mě hambáčovám top 3 :)

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    • Yura  

      Ja si ted skoro kazdej den delam kasu z ryze natural. Normalne jeji uvareni trva tak 40–50 min.Ja dam porci 100g do mlinkuna kafea melu asi 30 sekund douplne jemne mouky. Pak dam do kastrolku 400–500ml vody. Do par minut za stálého michani(musí se to michat nebo se to pripali a prska-buble to jako lava.. ) je hotova paradni husta kase.(a ani kdyby to michala opice, tak se hrudky neudelaji, tak jako se muzou udelat u krupice z psenice..) Muze se to pouzit klidne jako bramborova kase k masu a nebo ja to jim s ovocem a proteinem na sladko.. Nebo klasicky jako krupicova kase. Stokrát lepsi alternativa- bez lepku, vláknina..

      0 0
      • kyl  

        Fuj.

        0 0
        • jIrI___  

          +1. Ale když to někomu chutná…

          0 0
          • Yura  

            Cokoladovej protein, skorice, nakrajenej banan a třeba rozinky. Do fuj to ma teda daleko. Kdo si dela normalne ovesne, jahlove, pohankove atd.kase na snidani, tak na tomhle by si taky urcite pochutnal. Ale je pravda, ze kdo ma rozjebane chutove bunky polotovarama, tak mu prijde fuj nebo bez chuti 90% surovin v puvodnim stavu..

            0 0
            •  
              Obsah tohoto příspěvku je blokován.
              0 0
          • blaf  

            tak na „luxusni“ hnus z fritaku to samozrejme nema, ale jinak je to takova krupicova kase jinak a nevim co by na tom melo byt hnusnyhho

            0 0
            • kyl  

              Je to blaf.

              0 0
              • blaf  

                říká člověk, co servíruje smažák se zeleninou ;)

                0 0
                • kyl  

                  Jasně,100× lepší jak nějaké rozbředlé lepidlo v podobě kaše.

                  0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
      • PoolFromOstrava  

        Ja si zajdu do fitka a pak se ale poradne nazeru. Maso,brambor,ryze atd.. Ale tuhle sadru :) :) :)

        0 0
      • Atilla  

        Jo, rýže ke všemu sice v tom není lepek, ale hromada škrobu:)

        0 0
        • Yura  

          „sice v tom není lepek, ale hromada škrobu“

          lol tak tuhle hlasku jsem jeste nikde necetl a to uz jsem jich teda cetl hodne. :)))

          0 0
          • Atilla  

            A není snad?

            0 0
            • Yura  

              Je a co? :)) Co to ma co spolecneho s lepkem? :) Jakoze ti dela skrob z rejze problem? Ale prosimte. :)))

              0 0
              • jIrI___  

                Neříkej, že jste za mlada ve školce nelepili kusy natrhaných novin škrobem z brambor (tuším kašírování se tomu říká). Když si vzpomenu, jaká hmota ten škrob byl a jak dokázal ztuhnout, tak si raději ani nechci představit, co to dělá ve střevech. Zlatý lepek.

                0 0
                •  
                  Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                  0 0
                • Chlebovnik  

                  LOL! Na BFku se vážně člověk pobaví! Srovnávat rýžový škrob s lepkem! Facepalm. =D

                  0 0
              • Atilla  

                Koukám, že ty jedeš jen to co se ti hodí do krámu.

                0 0
                • blaf  

                  a co je teda s tim skrobem spatne?

                  0 0
                  • Atilla  

                    část tepelně zpracovaného škrobu se mění na nestravitelný gel, který potom obaluje stěny střeva a zamezuje vstřebávání živin.

                    0 0
                    • nomecz  

                      A vis kolik bys musel te ryze snist aby to melo nejakej realnej dopad :)

                      0 0
                      • Atilla  

                        Ve výsledku pro zdravého člověka není skoro rozdíl mezi škrobem a lepkem, což se tu Yura snaží vyvrátit, páč se mu to prostě nehodí do stravy.

                        0 0
                        •  
                          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                          0 0
                        • Chlebovnik  

                          Lepek JE na strávení těžší. Tečka. Ten rozdíl tam prostě je. Pro každého.

                          Ale ano, zdravý člověk by neměl mít problém strávit ani ten lepek. Nicméně to bude trvat déle, protože blokuje vstřebávání dalších živin.

                          0 0
                        • JFtryall  

                          No nechtel bych se poustet do nejakejch vetsich akci, ale rozdil to je fakt velkej. Kdyz by 10 lidi nahradilo chlebovy a rohlikovy vecere za vhodne pripravenou ryzi, idealne natural, tak bych vsadil boty ze 9 lidi z tech 10 se bude proste citit lepe a zivin budou mit o dost vic. Ja se to tak snazim delat uz docela dlouho a rychlost i kvalita regenerace je uplne jinde. O dobrem pocitu ani nemluve. Ale chce to vyzkouset aspon na 14 dni.

                          0 0
                          • jIrI___  

                            To fakt jíš každý den na večeři rýži? Jestli jo, tak klobouk dolů, že na to máš morálku. Já v rámci nějakého pomatení mysli jedl na svačiny asi 2 týdny mysli tyčinky místo obvyklých čokoládových tyčinek a po té době jsem to mysli už nemohl ani vidět, i regály v obchodě obcházím obloukem :D

                            0 0
                            • JFtryall  

                              Kazdy den ne, ale 5× do tydne ano. Kdyz to vhodne prostridas, tak je to super. Neni duvod nejak extra menit, fakt mi to chutna. A jako bonus mas super stravitelnost a dobrej pocit uvnitr. Kdyz to prostridas a obcas udelas variantu s masem, rybou pak zeleninou nebo nejakym dobrym syrem, tak to funguje. Nemam intoleranci na lepek, ale cim min tim lip. Udrzis pak lip cisla na budiku a celkove to je vic pod kontrolou. A o to jde, nepotrebujes pak do sebe sypat doplnky a zbytecnosti, ktery te maji nakopnout, ale ve finale ti akorat rozhasi traveni. S beznym jidlem a perfektni znalosti vlastniho tela se da dostat do spickove formy.

                              0 0
                              • nomecz  

                                No bohuzel pro lidi s rychlim travenim (jako ja) to ma rasadni nevyhodu v tom ze mam za chvilu zas hlad :( ale je pravda ze ryze + zelenina + maso je top , na sladko ji nesnesu :) asi blok ze skolky :-D

                                0 0
                                • JFtryall  

                                  Zkus ji nevarit tak dlouho nebo zkus natural. Jinak Basmati druh ma nejnizsi glykemicky index z ryzi. Kdyz to podporis vhodnou bilkovinou a tukem, tak to vydrzi srovnatelne jako ostatni jidla, zbytek je v hlave. Melo by to vydrzet dele nez bramborova kase, hranolky, bezne pecivo a spol.

                                  0 0
                                  • nomecz  

                                    Basmati je fajn ale stejne kdyz vim ze vim ze budu mit vetsi vydej a neni moznost poradneho jidla po ceste , tak klasicky brambory ve slupce vydrzi nejdyl a neni mi tezko protoze nemusim davat tolik masa. Ale chapu ze kazdej to ma jinak

                                    0 0
                                • Breakpain  

                                  A papáš často? :-) … aby nebyl kámen úrazu také tam :)

                                  0 0
                              • Atilla  

                                No, ale bavíme se o rýži a ty se bavíš o basmati. To je jako bych tvrdil, že celozrný žitný chleba je to samé jako rohlík. Ano basmati má málo škrobu, stejně jako žitný chleba má málo lepku.

                                Jinak bezlepkovou stravu jsem jel dávno před tím než to bylo v módě. A rovnou za sebe můžu říct, že ještě lepší je dělená strava. Ta má opravdu smysl, pokud chceš tělu odlehčit.

                                0 0
                                • Yura  

                                  A basmati neni ryze nebo co? lol. Nejmin skrobu ma glutinous rice. Vypada skoro pruhledne. To je defakto glukoza je to jeste rychleji stravitelne nez jasminova. Nejvic skrobu ma kulatozrna na rizoto..

                                  0 0
                            • Delkim  

                              no tak ona není rýže jako rýže resp. i ta příprava… klasickou uvařenou rýži ze závodky bych opravdu denně nedal ani náhodou, ale taková Basmati rýže podlitá vývarem, trochu šafránu/cibule/hře­bíčku a dělat to maličko „do sucha“ a ne do „mokra“ a jsi absolutně někde jinde, to ti přijde jako úplně jiné jídlo!

                              takže asi tak :)

                              0 0
                              • JFtryall  

                                Samozrejme. Ja mam nejradsi klasickou Basmati z ryzovaru. Nemusis nic moc resit a vzdycky to je ok al dente. Navic u ryze a hlavne u Basmati je dobry, ze se da jist i studena nebo i druhy den to je pozivatelne. Kulatozrnna Arborio nebo Carnaroli je zase lepsi klasicky v hrnci a trosku se s tim pomazlit. :-) Navic pak si cast muzes odebrat a udelat z toho kolacky na trenink nebo nejaky dezert. Proste fajn potravina. To mixovani je taky vhodne pro zahusteni nebo pro ruzne kremy s ovocem.

                                0 0
                              • Breakpain  

                                Asi budu prase … rýže bez ničeho uvařená narychlo ve vodě (špetka soli), maso defakto neochucené, jen trochu soli, pepře – svátečně poprášené nějakým „extra“ kořením.

                                0 0
      • JMT  

        Jakože rozmeleš rejži na mouku a pak jí povaříš s vodou 2–5 min a je to jedlý ? To zní super. Vyzkoušim

        0 0
        • Tencovozikmin  

          Jura ma jen super recepty :-)

          0 0
          • jIrI___  

            Slovy jury – lol.

            0 0
          • JMT  

            No mě to super přijde a popravdě mě to nikdy nenapadlo. Jednoduchý, rychlý, zdravý…

            0 0
            • Tencovozikmin  

              No tak kase se delaly od pradavna ze vseho,zalezi na chuti.Ryze tu nebyla,brambory a kukurice taky ne,jedlo se neco jineho a stacilo to. Ted nevim co bych sezral.

              0 0
        • Jakobo  

          Nekdo mi rikal, ze tyto kase pripravuje v mikrovlnce. Zamichat do vody a na 3 minuty na nejvyssi vykon. Nebo tak nejak. Totez vlocky.

          0 0
        • Yura  

          Jo je to uplne to same jako tohle

          http://www.amazon.com/…p/B000SVFAHE?th=1

          Jen to musi byt rozemlete fakt na jemno, aby to bylo skoro „instantni“. Z loupane ryze tahle kase je hodne oblibena jako potreningove jidlo, je to fakt lehce stravitelne. Me to az zpusobuje hypoglykemii, kdyz si to nedam s nejakyma tukama, vlakninou a bilkovinama.. Z ryze natural je to ok, tam je ten GI trochu nizsi..

          0 0
    • Tencovozikmin  

      A co pohanku tu nema nikdo rad? Ma oblibena priloha.

      0 0
    •  

      Největší chuť a musí to být jídlo :-)

      0 0
    • PoolFromOstrava  

      Nehadejte se. Vsichni stejne jednou zhebnem. A je jedno,jestli budes mit v bruchu ryzi,rizek,pivo nebo hovno :)

      0 0
      • Pavel  

        Radši chcípnu s břichem plným řízků a piva, než rýže… ;-))

        0 0
        •  
          Obsah tohoto příspěvku je blokován.
          0 0
    •  

      Já miluji zeleninové saláty. Občas kuřecí maso. Zcela vyjimečně hovězí steak.

      0 0
      • Pavel  

        Jsem na tom naprosto stejně, miluji zeleninové saláty, občas kuřecí maso. Ostatně, co je vlastně bramborový salát? Zelenina. Co je řízek? Maso. Zcela vyjimečně hovězí steak.

        0 0
        • Yura  

          Heh uz se tesim na salat a kapra. To me zase bude blbe, bo snim tolik tuku co nemam normalne ani za tyden. :D

          0 0
          • Delkim  

            znal jsem jednu obézní rodinu a tam se do salátu dával OLEJ + MAJONÉZA + TATARKA + ŠLEHAČKA!!!

            olej, aby brambory nebyly suché

            majonéza jako „základ“

            tatarka pro chuť

            a šlehačka na zjemnění…

            no a v lednu to kompenzovali „tukožroutskou polévkou Štefana Margity“ z Blesku :)))))

            0 0
            • Yura  

              Heh tak z te slehacky bych hodil savlu. Me tam staci trocha majonezy..

              0 0
            • Pavel  

              Tatarka je ale přece ochucená majonéza a majonéza je olej+vejce? To je jako vepřový řízek plnit vepřovým… :-D

              0 0
              •  
                Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                0 0
            • 01carbon  

              Když bylo tchánovi 70 tak na oslavu baby dělali mj taky bramborový salát. Majonézu poctivou doma dělanou.Ještě mam v paměti jak babička kapala ten olej do vajec v mixeru – nebo obráceně – vajíčka domácí žluté, od slepic odebrané. Druhý den ráno jsem se probudil a měl divný pocit vetřelce v břuchu – naskládal jsem fšechny do auta a vyrazili jsme k domovu. Zbytek osazenstva soudil že to je normální kocovina a nasadil léčbu borovičkou Domů asi 400km a cestou vetřelec stále ve stádiu inkubace – OK. Doma jsme ulehli a cca 3 dny strkali do záchodové mísy střídaně oba konce těla .Když už to přešlo tak vyrazila manželka k Dr. – salmonela. Jaké vnuknutí nám tehdy řeklo, že ten salát dvojčatům (tehdy jim bylo asi 1,5 roku) nemáme dávat netuším. Takže jsme doma umírali a do toho se tam motali děti a volali poďsihratjamam­hladnamalujmi­princeznu…hroz­ný. Po těch třech dnech jsme se dozvěděli výsledek – z asi 30i lidí 5 na JIPce 2 dny, 10 v nemocnici asi týden. Povedená oslava o které se v příbuzenstvu ješě dlouho vyprávělo. Občas si uděláme vánoce (kapr se salátem) i přes rok :-)

              0 0
              • Pavel  

                jj, pravou domácí majonézu chce dělat i moje žena. Přepošlu jí odkaz na tvůj příspěvek. ;-))

                Salmonela je skoro vždycky ze znečištěných skořápek. Obsah vajíčka bývá v pořádku…

                0 0
                • Delkim  

                  na kurzech vaření v Alcronu (Radisson Blu) jsme vždycky vajíčka otírali hadříkem namočeným v octu

                  0 0
              • nomecz  

                no v dnešní době je šance na salmonelu mnohem větší u domácích vajec než u „průmyslovejch“

                0 0
                • jIrI___  

                  +1, právě proto domácí vejce nejím. A to máme pár kusů slípek na dvoře.

                  0 0
                • Delkim  

                  jednou jsem to taky dostal, bylo to z vajíček z Makra, tenkrát jsem si je mixoval syrová s tvarohem a banánem :)

                  první podezřelé znamení byly „větry“, které nešly vyvětrat :) z toho snad tenkrát i pálily oči :)))))

                  a pak si pamatuji na jednu moc krásnou sestřičku u obvoďačky, vždycky jsem s ní vtipkoval… pak mi dělala výtěr z konečníku a od té doby mne chuť na vtipkování přešla :)

                  0 0
          • Pavel  

            jj, vánoce u tchyně. Kapr, řízky kuřecí i vepřové, pečené vepřové, bramborový salát, chlebíčky, jednohubky, obložené mísy, zákusky… A pivo, víno, kořakla… :-DD

            0 0
          • mastihuba  

            u nás bejvala čtyřčlená rodinka co si dělala bramborovej salát do vandlíku na koupání dětí. :)

            0 0
    • PoolFromOstrava  

      Jeste by me zajimalo,kde kdo byl nejdal na kole? Myslim jako vyjet od baraku s baglama a tyden-dva jezdit,treba slovaky,nemec­ko,alpy atd..

      0 0
    • formica.rufa  

      Trochu rozvířím vodu. Mám rád kvalitní suroviny rostoucí v zemi, na stromech či na keřích. Bez krutosti – go veg! Po troše cestování jsem si rozšířil obzory a jsem za to rád. Miluji indickou kuchyni a nebo když si na pěkném místě odložím endurko a nadlabu se lesními plody a nebo vyndám tofu z batůžku :-D

      0 0
      • blaf  

        Mám rád kvalitní suroviny rostoucí v zemi, na stromech či na keřích.

        To asi skoro vsichni. Nekteri to jen maji radi propasirovane pres prase nebo kravu ;)

        Indicka je super, taky na ni rad zajdu.

        0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
    • PoolFromOstrava  

      Ja myslel,ze se tu debatuje o jidlech..tipy na kulinarske zazitky apod,kdo co kde zkusil,co doporuci,co komu chutna,kde to je naopak na prd. Mi je u zadele,kdo se jak stravuje,kdy ji,jake ma diety apod,jestli kouri,chlasta..To si clovek precte na fakbuku,ne? Nemente tema,jinak si puste na prime JSTE TO CO ZERETE :))

      0 0
    • Delkim  

      v Lidlu tyhle datle nebyly snad už dva roky, ani ty na větvičce, bohužel… ale teď je má v nabídce jinak plesnivé PENNY, kdo má cestu tak ať si je koupí, neskutečná dobrota, já jich vezmu aspoň 10 balení a schovám si je na jaro/léto, už se vidím na Zlatém návrší jak si z alobalu jednu za odměnu vyloupnu!!!!!

      cena 60 Kč

      a kdo to ještě neochutnal, tak tohle je fakt nářez!

      0 0
      • JFtryall  

        Zkus nekdy cerstvy datle, jestli si jeste nemel…

        0 0
        • Delkim  

          tohle ale jsou v podstatě čerstvý datle, stejné jako když je prodávají na větvičce u Arabů na váhu nebo ve vaničce jako čerstvé, ten rozdíl je minimální a chuť totožná, jen maličko tužší, nicméně proti klasickým sušeným je to diametrální rozdíl!

          ty obyč vysušené a bohužel i proslazené nesnesu

          nechci se hádat o slovíčka, ale v našich podmínkách bych tyhle datle pokládal skoro za skutečně čerstvé, jen maličko „odpočinuté“, aby měly rozumnou trvanlivost

          btw jestli myslíš třeba tyhle, tak ty z PENNY jsou lepší! https://store.veganza.cz/…rstve-datle/

          0 0
          • JFtryall  

            Ja beru obcas z Country Life, ano to bude ono. Je to mekci a chutnejsi. Dobra vec na tycinky a tisic dalsich veci.

            0 0
            • Delkim  

              jde i o odrůdu, tohle je takový „mercedes“, určitě zkus!

              0 0
      • kupi  

        Dnes tyto datle v místním Penny za krásných 30 Kč, pokud akce platí plošně, tak neváhejte a berte po kilech :-D

        0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.