Tak se pochlubte jaké je vaše oblíbené jídlo,nemyslím na závod a podobně.Jen tak na co máte největší chuť.(prošel jsem historii a tohle jsem tam nenašel,ale kdyby to tady už bylo,tak mne neukamenujte :-) dík)
Tak se pochlubte jaké je vaše oblíbené jídlo,nemyslím na závod a podobně.Jen tak na co máte největší chuť.(prošel jsem historii a tohle jsem tam nenašel,ale kdyby to tady už bylo,tak mne neukamenujte :-) dík)
špagety na jakýkoli způsob ;)
a ostatní nudle taky;)
Testoviny vsecky…po tech se taky muzu utlouct. Pak nakej peknej steak v lete na grillu a pivko:-)
MASO !!! :-)
Vsechny mozne testoviny na ruzne zpusoby. Teda krome spaget.
Bramborový salát s kuřecím řízkem :-) a segedinský guláš…
Naštěstí jsem si vůbec neoblíbil knedlíky, uzené kolna, vepřové řízky a podobné „chuťovky“ z naší české kuchyně. Nejradši mám těstoviny snad na jakýkoliv způsob. Taková italská kuchyně… mhmhmhmm :)
Naštěstí jsem si vůbec neoblíbil knedlíky, uzené kolna, vepřové řízky a podobné „chuťovky“ z naší české kuchyně. Nejradši mám těstoviny snad na jakýkoliv způsob. Taková italská kuchyně… mhmhmhmm :)
Jak mužete všichni jist těstoviny pořad??
jak můžete jíst maso pořád…
Podle druhu: špagety – lžíce a vidlička; penne – vidlička; ostatní druhy většinou lžící:P
Italove jí spagety jen vidlickou…
Já taky o sobě netvrdím, že jsem Ital. Ti jsou u jídla občas strašná prasata:ú. A vím to. Pár jich mím v rodině:-)
Kdybys videl jist kanadany:-D to je zoufalstvi…to ze sem jim u jidla vali pulka talire na stole jim pripada uplne normalni…
Těstoviny mám taky rád,ale když už si občas zahřešit…tak 500g New York steak,hranolky,fazolky a pivko :o)
To je úplne jedno, hlavne aby to nebola kôprová omáčka. :)
cokoliv, co obsahuje maso.
nejima akorat bramborak
Nejake dobre masicko. Treba jako tenhle 400 gramovy stejk.
Tomu říkám steak a když se k tomu přidají hranolky,tatarka a nějaká dobrá obloha tak to nemá chybu..
tohle by mělo být na občerstvovačkách :-)))
žádné energeťáky,nic takového,ti za jízdy podají stejk:D
a rukou hrábneš do misky se zelím :-))) a do bidonu ti nalijou pivko :-)
wow! asi začnu jezdit na závody! ;o)
moc propečeny. Ale jinak hezky
Musí ale bejt vevnitr ruzovej, jinak to neni steak…
Pizzaaaa :D:D
smazeny syr v ikee … to mozem kazdy den … niekedy aj 2× :-D
Rajska, kolinka… (:
KFC, tam bych žral furt.. Taky si rád osmahnu cibulku na slanině, hodím na to vajíčka.. hmm.. Bifteky, steaky,.. Tlačenka, jelita a jiné zabíjačkové produkty.. Občas pstruh na grilu..
jj rajska s kolinkama je nejlepsi
sladky. Tedy cokolady, indianky, spicky, linecky,…
A pak testoviny na hodne zpusobu. Supr rychlovka jsou testoviny s cukrem :-)
oblíbené jidlo? to by byl pěknej seznam :o)
:o)
chjo
podobnej kotel musli jsem si dal jednou v belgii, a vsechny ty krevety,ustrice,kalamary a potvory z more vytazeny jsou vyborny
Tyhle musle si vzdycky delam v chorvatsku. Vlastnorucne si je nalovim, hodim na chvilku do horke vody se soli, bilym vinem a spetkou chili. To je pak paradni vecere skoro zadarmo.
Tuhle mně šéf vyprávěl, jaký to bylo, když šel pracovat do Německa a neuměl řeč. Po jednom ukvapeným pracovním dnu, kdy nestíhal nic jíst, měl velký hlad. Zašel do restaurace, dlouho vybíral jídlo, až se rozhodl pro 3 velký … a poslednímu slovu nerozumněl. Bylo mu to ale jedno, důležitá slova byla pro něj jen ta „3“ a „VELKÝ“. Těšil se na plný talíř a přinesli mu talířek s třemi malými porcemi v podobě velkých hlemýžďů. :-)
Grilovane kuratko s krupavou kurcickou, k tomu cerstvej chlebik a hafo zeleniny, nakladany okurky atd.
Hned bych si dal.
u nás jednoznačně vede kvalitní hovězí – svíčková, roštěná, ideálně s domácími americkými bramborami pečenými v troubě
konecne jeden poriadny prispevok … mnaaaam !!!
Tak na toto se těším celou zimu:)
Tak tomuhle rozumim.
P-I-Z-Z-A a někdy dobrý steak.
Nějak se tady u nás uhnízdila italská kuchyně… Já si teda radši dám nějaký pořádný steak třeba z kachny s brusinkama…mňam…nebo třeba daněk s bylinkovým máslem a se smetanou…ale takový pořádně pálivý KFC taky není na škodu :o)
Je toho víc. Pořádný kus rybičky (nejlíp mořská), obloha libovolná. A z naší kuchyně koprovka s knedlíkem a nebo smažák nebo sýrová pochoutka v oblíbené hospůdce ( smyžený eidam + hermelín + niva + syreček). Spousta dobrot z maďarské kuchyně a pak i z italské nicméně pizzu spíš jako nouzovku. a ve švajcu emmentálské sýrové fondule od kámošky. v.
největší mňamka je svíčková se šlehačkou a s brusinkama:-) pak taky pizza frutti di mare a gnocchi se sýrovou omáčkou a lososem nebo špenátem:-)
zapečené nudle s kysaným zelím a salámem
To si davam u nas v menze :-)) Ale nechutna to zle..
jj, v-k-z se sedmi… a vubec, ja sem hodne zatizen na tu nasi nezdravou, tezkou a mastnou stravu, po ktere se svalim na kavalec a dal si par pivecek – a tesim se na veceri
zlucnikarum a hypertenzakum zdar! ;)
500g steak v černošický stejkárně s mexickejma fazolema a dobrym pivem. Nebo jinej steak z co nejlepsiho bycka.
Přesně o tomhle steaku i hospodě jsem mluvil nahoře…mňam :o)
nj, koukam:) myslim ze by o nem mluvil skoro kazdej, kdo by ochutnal:)
Akorát mě moc nenadchnul ten jejich přeliv,tak si to dávám s bilinkovým máslem…sakra slintám si na klávesnici :o).
cokoliv, co je z dobrych a kvalitnich surovin a co je dobre.
takze steaky vseho druhu s kvalitnim piveckem, maso na grilu mnou nakladane, kureci kridylka na medu, vypecena do krupava, svickova, dobre halusky, italska kuchyne, zapekane zampiony s masickem a slehackou, jedna indianska kari polevka a spousty spousty dalsiho, miluju vsechno co je dobre a ceho je dost, takze stastny mlsoun. Preferuju maso pred sladkym a zeleninu pred prilohama. :)
coz mi pripomina, ze kolega dotahl dort, takze banzaiiii, jdu na to :)
Tak dnes ma večera príjemne prekvapila. Šošovicová polievka na kyslo a halušky s bryndzou a slaninou. Asi prasknem.
Cokoli z kvalitnich surovin, pripravene pokud mozno doma :-)
A susi!
A kdyz na to prijde, tak i pizzu (taky doma delanou). Jezkovy voci, ja mam teda hlad!!!
Bych sezral i housku, ale visim na 2 hodku na founu…:-(
Vypadá to moc pěkně ale asi bych se toho nenajedla… :o)
:-)))
Myslim, ze najedla (teda neznam vlastne Tvuj apetit…) – priste pridam fotku s rozmerama, to maso bylo obriiii :-)))
vse bez krutosti. go veg!
Halušky :-))
Všechno :-) A v co největším množství :-)
Co to je?!? Klepeta z nějakého mimozemšťana? :-)
:o) Já bych to tipla na kraba kamčatskýho?… Mňam
Áno.
pomoooooooooc
Fuj, Ty si snědl dr. Zoidberga?
Vy se toho všichni děsíte…tohle by vám snad taky nechutnalo? :o)
Nudle s mákem :-) … a dalších asi 150 jídel; já vlastně sním skoro všechno :-) …
jim zdrave, takze:segedin,veprovy rizky/kureci rizky,langose, smazeny syr,hranolky,svickova,spagety, čevapčiči .-) domaci buchty a babovky
:)
co nesnasim jsou sladky knedliky,rejze,jahody a bla bla
jeste nezeru ryby :) nezeru toho moc, az bych se kopl
Všechno „normální“ (=tedy krom stonožek, brouků, červů, larev atp)…
Rizek s bramborovou kasi Knedlo zelo vepro pivko Rajska s knedlikama Steak americky brambory tatarka Sunkafleky
dete do haje s testovinama a italskou kuchyni :)))))
sunkafleky…dete do haje s testovinama :D
Nevis co je dobre ;-)
? vim to moc dobre, nechapu tvoji reakci…
Sranda ne, kazdemu chutna neco jineho.
ze ja vul tohle vlakno otviral…sedim v praci a mam HLAD
Dobrou chuť :-)
děkuju mockrát, po pondělku kdyby bylo něco teplýho, taky by to nebylo špatný :)
Ty labužníku :-)
:-D pekne, pekne
:ú) urcite myslel presne tohle
ty uz nekoho mas??? podvedl jsi me!!! :)))
Testoviny jakkoliv, obecne italskou a reckou kuchyni, taky cinskou a indickou. Vietnamskou nezvladam, je ukrutne paliva ale taky moc dobra.
Ceska jidla skoro nejim – krom hoveziho na smetane od mamky :-)
Mimochodem pro lidi co maji radi indickou kuchyni doporucim take away Himalaya kousek nad Pigmentem u I.P. Vyborny jidla, rozhodne lepsi nez Taj Mahal. Ale zase si u toho neposedite v restauraci :-)
To je ten fastfood do plastových tanierov?
Jj, ale chutove to je vazne jinde.
Tam som raz bol. Sme s manželkou chceli vyraziť niekam na večeru a zakotvili sme tam. Obsluhoval veselý černoch a jedlo bolo fakt skvelé. A vďaka tomu plastovému riadu som sa cítil ako študent. Mať to pod barákom, tak som tam každú chvíľu.
5 vteřin sem přemýšlel kam se ztratila ta IP… :-/
LOL, to už je na léčení :-D
moje oblíbená jídla:snídaně,oběd,večeře :-D
tohle bylo moc gut.
husa je husa
Je tam nějak málo knedlíků.. :)
jo,jenom tři (druhy)
…takhle mají vypadat husí hody! Kde to bylo?
nechapu, jak muze jist tolik masa. Nejak mi posledni rok, dva prestava chutnat. Teda jako ne ze by mi vylozene nechutnalo, ale obejdu se bez nej… :-))
zmen stravovaci zarizeni… :)
treba v lete nejim skoro prilohy, maso jen prirodne pripadne steakovite, zadne vyvary, omacky, a pak od podzima do jara se masa muzu ujist…
U mě je jednodušší sem napsat co nemusím- vepřový a slepici na paprice a všelijaký housenky brouky slimáky a věci co mi utíkaj z talíře. Jinak sním asi všechno a taková krupičná kaše posypaná skořicí je lahůdka ;-)
S to slepici na paprice s tebou souhlasim. Krupicnou kasi taky dvakrat nemusim…
My jsme strašně chudí a tak pro naši 4člennou rodinu je tento oběd velká pochoutka!Samozřejmě tak jednou do týdne,na rozhazování nemáme..
nepřeháněj to s česnekem.je to přirozená antikoncepce. :-D
Aspon jim nepripude jeste X decek a budou moct zacit rozhazovat :-)))
Jeden ze sedmi smrtelných hříchů je i obžerství. Tak bacha, ať neskončíte v pekle!!
Kančí kýta s cumberlandskou omáčkou a vídeňským knedlíkem. Pěknej toskánskej steak s dobrým Chianti. Brazilský maso na šavli. Bažant na víně s kroketami a Chateau Mouton Rothschild. Mnichovskej weisswurst s medovou hořčicí, křupavou houskou a dobrým weizen. Tatarák z mořského pstruha, psturh potoční z horní Otavy na modro nebo vařený v páře, uzený norský losos s Rýnským ryzlinkem z Wachau, kaviár na toustu ( bliny nesnáším) a k tomu Veuve Clicquot Ponsardin Veuve Clicquot Ponsardin La Grande Dame ( ročník 1995 se zvláště povedl), Piper Heidsieck Jean Paul Gaultier, v krajním případě Moet Chandon Brut Imperial, krevety na všechny způsoby, humr a langusta jakkoli, ostatně všechny plody moře – nejlépe dle portugalských receptů, chobotnice na všechny způsoby.Nesnáším cyklistický gely, mlíkovou polívku, nemusím segedín, měkkýše typu ústřic jedině tepelně upravené ( vím, namítnete že je to zhýralost, zvlášť když se urodí dobré cherry).
kaviarovy tousty :-). jeste ti tam chybi zelvi polivka, chateaubriand a na piti modry burgunt.
a tohle jsi vypotil z vlastní hlavy ? :)
Nevím o jakým pocení mluvíš, potím se maximálně na kole nebo po jídlech v níchž jsou jalapěňos.Ani na potítku jsem se nikdy nepotil.Jo, ještě jsem zapoměl na oblíbenou lahůdku, kterou je vlastnoručně ugrilovaný pašík, ideálně tak kolem 40 kilo. Toho umím fakt dobře, dancing dog a Burnout mohou potvrdit.
ach jo …
maso, masicko a jemu podobna havet. A cokoli s kari.
To je ale divný zajíček..
Žere se kůra z Leerdammeru, anebo je to vosk???
tak ví někdo???
Kury ze syru nezrat. ;-)
Syry nezrat :D
Chutna ti?
Moc ne. Přijde mi to takové divné, jako kdyby to byl vosk, takže to odkrajuji.
Ale když jsem ještě bydlel na vesnici, dávali jsme kůry ze sýrů slepicím a vždycky se o to popraly.
Neji se to.
Těstoviny tak 2× měsíčně.Po pár dnech v Itálii mám toho kurevstva tak akorát.
Steak z panenky na pepřové omáčce s lusky osmahnutými na slanině ;-)
Těstoviny, hovězí maso a sladké.
Zrovna jsem dojedl
místo té zeleniny tam měla být tatarka :p … mňam :)
Po nedávné zkušenosti s tatarkou,se ji na chvilku budu vyhýbat.Zeleninku jsem povařil a pak s trochou oleje osmahl.
Jak píše Breakpain – zeleninu pryč a je to jídlo snů :)
tak, když už něco člověk dělá, musí se to dělat pořádně :D
Se s tím seru půl hodiny a ještě to mám pomluvený,zeleninka dobrá.Příště dám tatarku,darebáci.:-D
dobrý peklo :)
Levák?
Mladej jí taky tak, a je přitom pravák. A co jsem si všiml, tak v levé drží nůž i Pohlreich. :-)
Kdo? =)
Ne
Pohanka+kapusta+grilovaný tempeh. Mňam. =)
:)
Když je člověk sám,má to jednu velkou výhodu.Může si dělat jen oblíbená jídla.
k te drubezi se zelim sis zapomnel udelat opecene brambory.
Kacenu jedine se zelim.
měl jeden den porouchaný friťák :)
Tak to už sem neměl v hubě ani nepamatuju.....tu hliněnou vidličku :-))))))
Nemám rád ty těžké nerezové
Gramař se pozná :-)
jj
Mam rad jednoduche veci co dobre chutnaji, jsou z kvalitnich surovin a vim, ze mi delaji dobre. Kdyz si je muzu pripravit sam, tim lepe. :-)
Konecne neco co bych snedl :)
„a vim, ze mi delaji dobre“
Presne.. A to nedelaji dobre tak tim myslim to jak se citim x hodin po snezeni takoveho „jidla“ a taky dlouhodobej efekt jakej to ma na telo. Ano nekod by rekl „ale jednou za cas“ jenze ve skutecnosti to jednou za cas je 1–2× denne a na tom cloveku to pak jde videt.. Me uz tech par sekund-minut „slasti“ za to nestoji a tak si taky rad ukuchtim neco co bude chutnat a zaroven vim, ze to memu telu neco dava a nebudu po nem vypadat jako stalej zakaznik hospody-mcdonaldu.. Je sice pravda, ze clovek to muze kompenzovat pohybem apod.. Ale ja to vidim jako sabotaz toho snazeni. Vetsina lidi se to snazi kompenzovat, ale ten pupek nebo zdravotni problemy budou met proste do konce zivota, protoze stoji stale na miste. Je to vsude kolem nich, nikdo jim to nezakazuje, je to jen na nich, tak si to proste nedokazou odeprit.. Sebekazen, odrikani, vyhledavani nepohodli. To lidem dneska moc nerika. Proto vetsina lidi vypada jak vypada…
Dobrovolně se vzdávat nějaké radosti je nesmysl, na to jsme na světě krátce, líbí se mi to na oko, voní to, chutná mi to, tak si to dám a zasírat si psýchu tím, že bych řešil jestli je to zdravé a co mi to udělá s tělem, to bych asi skončit v blázinci.
+100
V poradku kazdyho vec a tak to ma byt. Ja jen napsal svuj pohled na vec. Takze klidek frajere. :))
Já také napsal svůj pohled na věc, tvoje stravovací režimy jsou to poslední čím bych si ničil nervy, takže já jsem v klidu :-)
Samozrejme, jde spis o tom jak se znas. Ja i kdyz mam chut casto na tucny nebo hodne sladky jidla tak to necham byt, to neni odpirani, ale zkusenost. Nevhodne stravitelny jidlo je proste zatez a ty kdyz se chces citit neustale v dobrem stavu, tak urcite veci proste nejis. Ale je to uz spis zmena lifestylu, proste uz nemas tu potrebu to do sebe cpat.
Ale obcas si to pripomenes ne? Proc to a to vlastne nejis. :)) Ja to tak mam tak jednou do mesice. :D
Tak ja to rozhodne nemam v idealnim stavu jeste protoze i kdyz vim, ze bych nemel, tak cokoladu sezeru. Hlavne je taky problem v mnozstvi obecne. Driv jsem to zvladal trosku lip. Ted jim spis vic jidla, musim vic pit vody. :-)
Jakoze zahanet hlad pitim vody? To je taky nesmysl a jist nejakou vyhrazenou stravu kterou budes na 100% dodrzovat je taky nesmysl. Z jednoho jidla se nesprasis, stejne tak jako jedno zdrave jidlo ti neudela postavu atleta.. Staci proste jist vetsinu jidel ktere maji smysl a ucel a ne jen na chut. To ze si neco tu a tam das je jedno.. Ani ti na sebe nejprisnejsi sportovci a magori do stravy nedrzi na 100% cistou stravu nonstop, ale treba jen v priprave.. Jsme jen lidi ze.. :)) Ja to mam tak, ze si dam i z meho pohledu nezdrave, ale jsou proste jidla kterym se snazim na 100% vyhnout jako obiloviny a mlecny vyrobky z vysokym obsahem kaseinu, laktozy. To me nedela opravdu dobre, tak to proste nejim, ale jstli mam nejakej ulet a dam si chipsy, ryzove chlebiky v cokolade nebo neco podobneho tak co no.. Vetsinou to ale vyresim treba kukuricnyma testovinama na sladko a to zazene chute na sladke a nemusim se pak citit na hovno po 2000kcal z cukru a palmoveho tuku. :D
Na tom prvním obrázku je nějaká svačinková porce? :) Jsem si vybavil ty hogo fogo restaurace, kde člověk vyplázne za jídlo pětikilo, na talíři dostane naaranžovaná 3 sousta a pak se jde dorazit do hladového okna naproti :D
Myslis „Kostku ve skluzu“ :)))
Hehe. Ja mam dost velky talire, takze to spis klame. Tohle mohlo byt tak 300g ryze, 60g+40g syru a to je spis vetsi porce. Restaurace by mela vzdy mit uvedenou gramaz jidla, takze problem bude asi jinde.
vypada dobre, ignoruj toho „chytraka“ z olomouce. posedlost hlidanim jidla je pro ty, co jsou lini se poradne hejbat :)
Když jis jako cune, tak tě pohyb nezachrání. Chytráku ;)
to neni o tom jist jako cune, ale umet kombinovat kvalitni potravu kdyz je treba a „jsit jako cune“ kdyz si to telo zada.. a hlavne se z toho nezblazit, kdyz nedej boze neco snis (jinak za rok odjezdim 25k, 2–3 odbeham, nejake plavani, trenazer, cviceni, takze vim o cem mluvim-pokud dost trenujes, muzes (musis) si dost doprat;) )
pokud dost trenujes, tak musis telu doprat kvalitni stravu, do formule taky nelijes srackovy benzin a kdyz to udelas, tak daleko nedojedes
přesně tak.....
pokud kašleš na stravu tak ve finále odtrénuješ velký prd a i kdybys nakonec makal jako magor, tak stejně klidně přibereš kila navíc jako nic…
s tim souhlasim, ale takovy pomer 80/20 (kvalitni vs nekvalitni) je pro me mnohem snesitelnejsi nez treba 95/5. kdyz jedes 250 nahoru dolu nebo 12h zavod, tak je prostor na to dat si napred velmi kvalitni jidlo a pak jeste i nejakou tu pizzu/koleno/dortik a stejne tak tak ten vydej doplnis.. vetsina z nas tady nejsou a nebudou zadni profici, kteri na tom maj postavene sve kariery a prijmy a jak nekdo rekl, zivot neni zas az tak dlouhy.. jinak letos z 11 zavodu 9× na bedne, tak sem to asi nedelal zas uplne spatne ;)
já pořád nechápu, proč by mělo být zdravé jídlo něco „odporného“…
proč bych si jako za odměnu nemohl dát pořádný steak a k tomu třeba pečené brambory? a grilovanou kukuřici? tím se odměním a pořád je to i kvalitní strava, no ne?
můžu být i absolutní nováček a pokud se prostě chci zlepšovat a dát tomu maximum, protože mne to prostě baví, tak k tomu patří i ta strava a já v tom nevidím nic špatnýho, když to tak někdo chce/drží/umí/jí
naopak, koupit si nějakou pizzu a hranolky a to zalít colou fakt žádný umění neni a za to nikoho obdivovat nemusím.....
jak banda fanatiku:).. jasne, proc by to melo byt neco odporneho, zdrave jidlo je super.. a obdivovat nekoho za jakeholiv jidlo, to je snad trochu absurdni..mne nezajma kdo co snidal, mne zajimaji vysledky a jestli mel vecer predtim steak a salat nebo husu, to je jeho vec jak si s tim pak poradi
pardon, samozrejme „me“
No s tou husou nevím. Nedávno jsme byli pojezdit po Chřibech a po huse na oběd, pár pivech a pěti čajů s rumem (bo chcalo a byly +2 st) to sice jezdilo dobře, dolů, ale tu husu jsem cítil ještě ráno. :)
:) ale husa jedno pivko a tvuj seznam, to uz je trochu rozdil :) ale to byl jen priklad.. proste pokud se clovek pres den hezky projede (vzpominam treba 5k vyskovych na MTB na madeire, 9 revnicaku ve 170km vyjizdce a mnoho dalsich) tak zadny tuk nemuze z nezdraveho jidla ulozit
Dukátový buchtičky s krémem. Asi jediný jídlo na světě, který když – dobře udělaný – přede mě někdo postaví, tak přestávají fungovat veškerý zábrany, a doslova bych se ho užral k smrti.
Tak takhle na mne funguje jen hovězí steak a rostbíf.
Vidíš,a tohle jsem spolu s kvasnicovou polívkou absolutně nesnášel.
Kvasnicova co? Je to vubec cesky?
Tipnul bych, že myslel kváskovou, resp. kyselo.
A já bych tipnul, že myslel kvasnicovou (taky ji nedám do huby).
A pomazánku z droždí jíš?
Pomazánky nejím tak celkově. Droždí jedině v kynutých buchtách :)
Přátelé, pokud jste ještě nikdy neseděli v restauraci „U Lva“ v Srbsku u Berouna, a nedali si tam jejich katův šleh s kroketami nebo hranolkami, tak nevíte, co je dobré.
Já moc pálivé nemusím, takže si cestu do Srbska můžu odpustit. :-)
Dnešní 14 hod. pečená husa. Mňam. Husu miluju, asi taky díky tomu, že si ji nedávám tak často.
Hmm dal bych si, ale spis jen prsicko. Moc mastnyho by me odrovnalo na dva dny. :D
Hmmm u nas taky drubez. Slupl sem dva kruti behaky a 500g testovin.
Krůtu mám v mrazáku.Brzo na ni taky dojde ale žádný ******.Hodím ji do trouby,upeču,a k tomu kozí rohy a chleba.
A víš ty co? Jdi s tím doperdele!!! :-))
Teď se podrzte: po mnoha letech se se mnou manželka rozvádí, tak jsem v létě měl konečně výjezdy na kole ve své režii, ovšem taky stravování.Nastesti mám v práci obědy v rest., ale i tak jsem zhubl 10kg. Teď jsem si našel manz.par, nebo oni mne , víkendy trávím s nimi a „vypomaham“. Mám teď neskutečně hody, od pátku do neděle, např. pečený králík (přítel chová Belg.obry :-))) ) no pohoda !!! Prostě se o víkendech cpeme a plánujeme, co ten další uděláme, ruku v ruce si pomáháme. Já zvládám zatím ty jednodušší úkony, škrábu brambory, loupu cibuli atd, doma jsem se do kuchyně pravda nikdy nehrnu.
vypomáháš? to je jenom pozoruješ nebo se smíš i přidat? :)))
to bylo v tom filmu, ne? příběhy obyčejného šílenství :)
Nevím jak v tom filmu, ale já tam jsem ten hlavní a dívá se manžel. Trošku neobvyklé, ale ........ . Ještě před měsícem bych nevěřil, že to tak jde.
Tak tam to nakonec taky zkoncilo :)
pokud máte rádi mořské ryby, tak doporučuji vyzkoušet firmu BonFood
momentálně kilo steaků z tuňáka v akci přes Slevomat za 400 Kč
je to úplně jiný druh zpracování ryb než co znáte z klasického marketu
tuňák při rozmrazení v lednici kvalitou klidně i na přípravu sushi
mečoun luxusní a divoký losos taky, včera vyzkoušeno
zajímavé povídání: Je možné v Čechách koupit čerstvou mořskou rybu?
Díky za tip! Nezkoušel jsi tu jejich tyčinku Victa? Zajímala by mě chuť, jestli je to poživatelné.
ne, zatím jen jedna objednávka, ale chci ještě do 7 dní využít tu nabídku na tuňáka, tak tam přihodím něco dalšího
btw proteinové tyčinky dlouhodobě kupuji tyhle CFM 34
dají se koupit i pod 30 Kč
někteří místní ultras by ti vysvětlili, že nutrend jsou skoro ty největší sračky co se dají koupit :-)
bohužel v tomto případě s nimi souhlasim …
Platis pouze jmeno firmy. Kdyz zacinali,byli top,ted uz sracky a nahrazky.
Ryby jim, ale spis proto, ze jsou zdrave. Bohuzel nejak extra si na rybach nepochutnam, pres jakoukoliv upravu. Navic i pres papirove vysoky obsah proteinu a mnozstvi kalorii mam brzo hlad (a to nejsem nejaky jedlik, 75 kilo na 195 cm). Nedavno jsem mel v Holandsku steak z cerstveho tunaka, den predtim Schnitzel und Kartofelsalat. Jednoznacne rizek. Z ryb si pouze fakt pochutnam na uzenem lososovi. Fakt ale je, ze ten cerstvy tunak byl zas uplne jinde nez ten v konzerve. Tunaka v konzerve casto jim na cykloputacich, tradicne spagety, 2 plechovky tunaka a protlak. Zajimave je, ze v CR je tunak pekelne drahy i v porovnani s Norskem (2 velke plechovky tu jeste do nedavna staly 12 Kc) nebo Francii (tam navic prodavaji vyborne konzervy tunaka ve smesi s kyselou zeleninou).
Ryby-tunak- protože jsou zdrave? Co je na nich zdravého? Ten obsah tezkych kovu? Posrane kureci prso od vocilky bude dnes lepsi volba nez predrazenej steak z tunaka. U nas je nejlepší jist proste sardinky/sproty. Mají mnohem vic omega3 a hlavne u nich nehrozi skoro zadne zamoreni tezkyma kovama apod.. Ale jo no není to cool a in a exkluzif jako kousek tunaka za 200kc.. Jinak me nejake steaky zryb tedaneberou.Ja musim metcelou rybuna taliru. Pekne s hlavou a kuzickou. Takovej lososovitej pstruh na masle pokapanej citronem s bramborama hmm…
Ja se s tebou ale nehadam. Steaka z tunaka jsem mel poprve nedavno v Holandsku a jak jsem psal, moc me to nenadchlo. Ja ryby snim, ale nepochutnam si na nich. Jim je jak pises kvuli omega 3 kyselinam a tak nejak pro dobry pocit, ze jsou zdrave. Jim hlavne tresku a lososa, pac je to tady v Norsku dostupne a levne. Jestli jsou ale tyto ryby skutecne zdrave o tom nechci polemizovat, stejne bysme se asi nikam nedostali. Losos se tady v Norsku pestuje na farmach a krmi se kukurici dovazenou z USA, takova ryba ma tech omega kyselin minimum. A tak bych to mohl dal rozebirat, ale to jsou nekonecne spory.
„nekonecne spory“ v cem je ten spor? Zadnej nevidim, napsal si to presne tak jak to je heh..
75kg na 195cm?? Ja mam 197 a 120kg :))
Můj největší problém je, že mi úplně nejvíc chutná úplně všechno :)
Bún bó nam bó, vlastnoruční langoše a halušky s kyselým. (v tom prvním by to hovězí ani bejt nemuselo, zato haluchy bez špíčku si nedovedu představit)
Kde je podle tebe nejlepší Bún bó nam bó? Minulej víkend jsem měl v Sapě v Hue Xua a myslím, že lepší jsem zatím neměl.
V Sapě jsem zatim zkoušel jen bún cha, takže díky za tip na příští vejlet, každopádně bún bó imho výborně uměj v restauraci Hanoj ve Slezský (kousek od Jiřáku), dělaj ho do misky s hodně „zálivkou“, na stolech je k mání krom nakládanýho česneku i extra pálivý pražený chilli a navíc to tam stále stojí nekřesťanskejch 89 Kč. :D Zase to teda není mega porce, jako v poslední době začli dělat v profláklý Tuan Lan (Pho Vietnam) v Londýnský.
Už to nešlo zeditovat, ale když tak tady i s adresou, jen ta recenze nějak chybí. Není to tak profláklý místo jak ten Tuan Lan v ANGLICKÝ (ale Londýnský je nedaleko) nebo Red Hot Chilli apod. ;)
Nezbylo :)
Klobásy poznám, ale to (syrové?) maso v popředí je co?
tipuji svíčková obalená ve slanině a připravená na gril/pánev
na talířku je jamon… hovězí stejky utažený provázkem ve slanině jsi asi poznal
V Ostrave mame nejlepsi burgry v jedne hospudce.. Takove domaci hovezi,domace zemle,jemne pikantni majoneza a kopec amerik..Plzen k tomu a v tu chvili mi nic nechybi :D Pak jen sednout a se spokojenym bruchem jet lesem nelesem..
jo stračena je hodně dobrá co se jídla týče – ovšem pivo je hrozný bolehlav (pár na chut jo, ale na celý večer to není)
Stracena,yes;) Az budete mit nekdo bikerskou jizdu do ostravy,ozvete se a zazijete gastroporno. Doporucuju vyjet hladovi,protoze tohle fakt zasyti ;) Pivka tam jsou dobra,ale silna,kdyz nekomu nejedou,maj plzen a ta je vzdycky dobra.
Když burgery v Ostravě, tak Arrows. Na ty je krátká Stračena i Florián v Proskovicích. Ale i tak je toto pro mě hambáčovám top 3 :)
Ja si ted skoro kazdej den delam kasu z ryze natural. Normalne jeji uvareni trva tak 40–50 min.Ja dam porci 100g do mlinkuna kafea melu asi 30 sekund douplne jemne mouky. Pak dam do kastrolku 400–500ml vody. Do par minut za stálého michani(musí se to michat nebo se to pripali a prska-buble to jako lava.. ) je hotova paradni husta kase.(a ani kdyby to michala opice, tak se hrudky neudelaji, tak jako se muzou udelat u krupice z psenice..) Muze se to pouzit klidne jako bramborova kase k masu a nebo ja to jim s ovocem a proteinem na sladko.. Nebo klasicky jako krupicova kase. Stokrát lepsi alternativa- bez lepku, vláknina..
Fuj.
+1. Ale když to někomu chutná…
Cokoladovej protein, skorice, nakrajenej banan a třeba rozinky. Do fuj to ma teda daleko. Kdo si dela normalne ovesne, jahlove, pohankove atd.kase na snidani, tak na tomhle by si taky urcite pochutnal. Ale je pravda, ze kdo ma rozjebane chutove bunky polotovarama, tak mu prijde fuj nebo bez chuti 90% surovin v puvodnim stavu..
tak na „luxusni“ hnus z fritaku to samozrejme nema, ale jinak je to takova krupicova kase jinak a nevim co by na tom melo byt hnusnyhho
Je to blaf.
říká člověk, co servíruje smažák se zeleninou ;)
Jasně,100× lepší jak nějaké rozbředlé lepidlo v podobě kaše.
Ja si zajdu do fitka a pak se ale poradne nazeru. Maso,brambor,ryze atd.. Ale tuhle sadru :) :) :)
Jo, rýže ke všemu sice v tom není lepek, ale hromada škrobu:)
„sice v tom není lepek, ale hromada škrobu“
lol tak tuhle hlasku jsem jeste nikde necetl a to uz jsem jich teda cetl hodne. :)))
A není snad?
Je a co? :)) Co to ma co spolecneho s lepkem? :) Jakoze ti dela skrob z rejze problem? Ale prosimte. :)))
Neříkej, že jste za mlada ve školce nelepili kusy natrhaných novin škrobem z brambor (tuším kašírování se tomu říká). Když si vzpomenu, jaká hmota ten škrob byl a jak dokázal ztuhnout, tak si raději ani nechci představit, co to dělá ve střevech. Zlatý lepek.
LOL! Na BFku se vážně člověk pobaví! Srovnávat rýžový škrob s lepkem! Facepalm. =D
Koukám, že ty jedeš jen to co se ti hodí do krámu.
a co je teda s tim skrobem spatne?
část tepelně zpracovaného škrobu se mění na nestravitelný gel, který potom obaluje stěny střeva a zamezuje vstřebávání živin.
A vis kolik bys musel te ryze snist aby to melo nejakej realnej dopad :)
Ve výsledku pro zdravého člověka není skoro rozdíl mezi škrobem a lepkem, což se tu Yura snaží vyvrátit, páč se mu to prostě nehodí do stravy.
Lepek JE na strávení těžší. Tečka. Ten rozdíl tam prostě je. Pro každého.
Ale ano, zdravý člověk by neměl mít problém strávit ani ten lepek. Nicméně to bude trvat déle, protože blokuje vstřebávání dalších živin.
No nechtel bych se poustet do nejakejch vetsich akci, ale rozdil to je fakt velkej. Kdyz by 10 lidi nahradilo chlebovy a rohlikovy vecere za vhodne pripravenou ryzi, idealne natural, tak bych vsadil boty ze 9 lidi z tech 10 se bude proste citit lepe a zivin budou mit o dost vic. Ja se to tak snazim delat uz docela dlouho a rychlost i kvalita regenerace je uplne jinde. O dobrem pocitu ani nemluve. Ale chce to vyzkouset aspon na 14 dni.
To fakt jíš každý den na večeři rýži? Jestli jo, tak klobouk dolů, že na to máš morálku. Já v rámci nějakého pomatení mysli jedl na svačiny asi 2 týdny mysli tyčinky místo obvyklých čokoládových tyčinek a po té době jsem to mysli už nemohl ani vidět, i regály v obchodě obcházím obloukem :D
Kazdy den ne, ale 5× do tydne ano. Kdyz to vhodne prostridas, tak je to super. Neni duvod nejak extra menit, fakt mi to chutna. A jako bonus mas super stravitelnost a dobrej pocit uvnitr. Kdyz to prostridas a obcas udelas variantu s masem, rybou pak zeleninou nebo nejakym dobrym syrem, tak to funguje. Nemam intoleranci na lepek, ale cim min tim lip. Udrzis pak lip cisla na budiku a celkove to je vic pod kontrolou. A o to jde, nepotrebujes pak do sebe sypat doplnky a zbytecnosti, ktery te maji nakopnout, ale ve finale ti akorat rozhasi traveni. S beznym jidlem a perfektni znalosti vlastniho tela se da dostat do spickove formy.
No bohuzel pro lidi s rychlim travenim (jako ja) to ma rasadni nevyhodu v tom ze mam za chvilu zas hlad :( ale je pravda ze ryze + zelenina + maso je top , na sladko ji nesnesu :) asi blok ze skolky :-D
Zkus ji nevarit tak dlouho nebo zkus natural. Jinak Basmati druh ma nejnizsi glykemicky index z ryzi. Kdyz to podporis vhodnou bilkovinou a tukem, tak to vydrzi srovnatelne jako ostatni jidla, zbytek je v hlave. Melo by to vydrzet dele nez bramborova kase, hranolky, bezne pecivo a spol.
Basmati je fajn ale stejne kdyz vim ze vim ze budu mit vetsi vydej a neni moznost poradneho jidla po ceste , tak klasicky brambory ve slupce vydrzi nejdyl a neni mi tezko protoze nemusim davat tolik masa. Ale chapu ze kazdej to ma jinak
A papáš často? :-) … aby nebyl kámen úrazu také tam :)
No, ale bavíme se o rýži a ty se bavíš o basmati. To je jako bych tvrdil, že celozrný žitný chleba je to samé jako rohlík. Ano basmati má málo škrobu, stejně jako žitný chleba má málo lepku.
Jinak bezlepkovou stravu jsem jel dávno před tím než to bylo v módě. A rovnou za sebe můžu říct, že ještě lepší je dělená strava. Ta má opravdu smysl, pokud chceš tělu odlehčit.
A basmati neni ryze nebo co? lol. Nejmin skrobu ma glutinous rice. Vypada skoro pruhledne. To je defakto glukoza je to jeste rychleji stravitelne nez jasminova. Nejvic skrobu ma kulatozrna na rizoto..
no tak ona není rýže jako rýže resp. i ta příprava… klasickou uvařenou rýži ze závodky bych opravdu denně nedal ani náhodou, ale taková Basmati rýže podlitá vývarem, trochu šafránu/cibule/hřebíčku a dělat to maličko „do sucha“ a ne do „mokra“ a jsi absolutně někde jinde, to ti přijde jako úplně jiné jídlo!
takže asi tak :)
Samozrejme. Ja mam nejradsi klasickou Basmati z ryzovaru. Nemusis nic moc resit a vzdycky to je ok al dente. Navic u ryze a hlavne u Basmati je dobry, ze se da jist i studena nebo i druhy den to je pozivatelne. Kulatozrnna Arborio nebo Carnaroli je zase lepsi klasicky v hrnci a trosku se s tim pomazlit. :-) Navic pak si cast muzes odebrat a udelat z toho kolacky na trenink nebo nejaky dezert. Proste fajn potravina. To mixovani je taky vhodne pro zahusteni nebo pro ruzne kremy s ovocem.
Asi budu prase … rýže bez ničeho uvařená narychlo ve vodě (špetka soli), maso defakto neochucené, jen trochu soli, pepře – svátečně poprášené nějakým „extra“ kořením.
Jakože rozmeleš rejži na mouku a pak jí povaříš s vodou 2–5 min a je to jedlý ? To zní super. Vyzkoušim
Jura ma jen super recepty :-)
Slovy jury – lol.
No mě to super přijde a popravdě mě to nikdy nenapadlo. Jednoduchý, rychlý, zdravý…
No tak kase se delaly od pradavna ze vseho,zalezi na chuti.Ryze tu nebyla,brambory a kukurice taky ne,jedlo se neco jineho a stacilo to. Ted nevim co bych sezral.
Nekdo mi rikal, ze tyto kase pripravuje v mikrovlnce. Zamichat do vody a na 3 minuty na nejvyssi vykon. Nebo tak nejak. Totez vlocky.
Jo je to uplne to same jako tohle
http://www.amazon.com/…p/B000SVFAHE?th=1
Jen to musi byt rozemlete fakt na jemno, aby to bylo skoro „instantni“. Z loupane ryze tahle kase je hodne oblibena jako potreningove jidlo, je to fakt lehce stravitelne. Me to az zpusobuje hypoglykemii, kdyz si to nedam s nejakyma tukama, vlakninou a bilkovinama.. Z ryze natural je to ok, tam je ten GI trochu nizsi..
A co pohanku tu nema nikdo rad? Ma oblibena priloha.
nešmakuje …
Už si zvykám a pomalu ji můžu i jako přílohu, ale další rodinní příslušníci moc ne, takže z nich děláme spíš sladké kaše k snídani.
Psal jsem výše…
Největší chuť a musí to být jídlo :-)
Nehadejte se. Vsichni stejne jednou zhebnem. A je jedno,jestli budes mit v bruchu ryzi,rizek,pivo nebo hovno :)
Radši chcípnu s břichem plným řízků a piva, než rýže… ;-))
Já miluji zeleninové saláty. Občas kuřecí maso. Zcela vyjimečně hovězí steak.
Jsem na tom naprosto stejně, miluji zeleninové saláty, občas kuřecí maso. Ostatně, co je vlastně bramborový salát? Zelenina. Co je řízek? Maso. Zcela vyjimečně hovězí steak.
Heh uz se tesim na salat a kapra. To me zase bude blbe, bo snim tolik tuku co nemam normalne ani za tyden. :D
znal jsem jednu obézní rodinu a tam se do salátu dával OLEJ + MAJONÉZA + TATARKA + ŠLEHAČKA!!!
olej, aby brambory nebyly suché
majonéza jako „základ“
tatarka pro chuť
a šlehačka na zjemnění…
no a v lednu to kompenzovali „tukožroutskou polévkou Štefana Margity“ z Blesku :)))))
Heh tak z te slehacky bych hodil savlu. Me tam staci trocha majonezy..
Tatarka je ale přece ochucená majonéza a majonéza je olej+vejce? To je jako vepřový řízek plnit vepřovým… :-D
Když bylo tchánovi 70 tak na oslavu baby dělali mj taky bramborový salát. Majonézu poctivou doma dělanou.Ještě mam v paměti jak babička kapala ten olej do vajec v mixeru – nebo obráceně – vajíčka domácí žluté, od slepic odebrané. Druhý den ráno jsem se probudil a měl divný pocit vetřelce v břuchu – naskládal jsem fšechny do auta a vyrazili jsme k domovu. Zbytek osazenstva soudil že to je normální kocovina a nasadil léčbu borovičkou Domů asi 400km a cestou vetřelec stále ve stádiu inkubace – OK. Doma jsme ulehli a cca 3 dny strkali do záchodové mísy střídaně oba konce těla .Když už to přešlo tak vyrazila manželka k Dr. – salmonela. Jaké vnuknutí nám tehdy řeklo, že ten salát dvojčatům (tehdy jim bylo asi 1,5 roku) nemáme dávat netuším. Takže jsme doma umírali a do toho se tam motali děti a volali poďsihratjamamhladnamalujmiprinceznu…hrozný. Po těch třech dnech jsme se dozvěděli výsledek – z asi 30i lidí 5 na JIPce 2 dny, 10 v nemocnici asi týden. Povedená oslava o které se v příbuzenstvu ješě dlouho vyprávělo. Občas si uděláme vánoce (kapr se salátem) i přes rok :-)
jj, pravou domácí majonézu chce dělat i moje žena. Přepošlu jí odkaz na tvůj příspěvek. ;-))
Salmonela je skoro vždycky ze znečištěných skořápek. Obsah vajíčka bývá v pořádku…
na kurzech vaření v Alcronu (Radisson Blu) jsme vždycky vajíčka otírali hadříkem namočeným v octu
no v dnešní době je šance na salmonelu mnohem větší u domácích vajec než u „průmyslovejch“
+1, právě proto domácí vejce nejím. A to máme pár kusů slípek na dvoře.
heh nou koment..
jednou jsem to taky dostal, bylo to z vajíček z Makra, tenkrát jsem si je mixoval syrová s tvarohem a banánem :)
první podezřelé znamení byly „větry“, které nešly vyvětrat :) z toho snad tenkrát i pálily oči :)))))
a pak si pamatuji na jednu moc krásnou sestřičku u obvoďačky, vždycky jsem s ní vtipkoval… pak mi dělala výtěr z konečníku a od té doby mne chuť na vtipkování přešla :)
jj, vánoce u tchyně. Kapr, řízky kuřecí i vepřové, pečené vepřové, bramborový salát, chlebíčky, jednohubky, obložené mísy, zákusky… A pivo, víno, kořakla… :-DD
u nás bejvala čtyřčlená rodinka co si dělala bramborovej salát do vandlíku na koupání dětí. :)
Jeste by me zajimalo,kde kdo byl nejdal na kole? Myslim jako vyjet od baraku s baglama a tyden-dva jezdit,treba slovaky,nemecko,alpy atd..
To snad patří do úplně jiného vlákna, ne?
Třeba to myslel tak, jako co jste cestou žrali a tak… ;-)
to pak jo :)
Trochu rozvířím vodu. Mám rád kvalitní suroviny rostoucí v zemi, na stromech či na keřích. Bez krutosti – go veg! Po troše cestování jsem si rozšířil obzory a jsem za to rád. Miluji indickou kuchyni a nebo když si na pěkném místě odložím endurko a nadlabu se lesními plody a nebo vyndám tofu z batůžku :-D
Mám rád kvalitní suroviny rostoucí v zemi, na stromech či na keřích.
To asi skoro vsichni. Nekteri to jen maji radi propasirovane pres prase nebo kravu ;)
Indicka je super, taky na ni rad zajdu.
Ja myslel,ze se tu debatuje o jidlech..tipy na kulinarske zazitky apod,kdo co kde zkusil,co doporuci,co komu chutna,kde to je naopak na prd. Mi je u zadele,kdo se jak stravuje,kdy ji,jake ma diety apod,jestli kouri,chlasta..To si clovek precte na fakbuku,ne? Nemente tema,jinak si puste na prime JSTE TO CO ZERETE :))
v Lidlu tyhle datle nebyly snad už dva roky, ani ty na větvičce, bohužel… ale teď je má v nabídce jinak plesnivé PENNY, kdo má cestu tak ať si je koupí, neskutečná dobrota, já jich vezmu aspoň 10 balení a schovám si je na jaro/léto, už se vidím na Zlatém návrší jak si z alobalu jednu za odměnu vyloupnu!!!!!
cena 60 Kč
a kdo to ještě neochutnal, tak tohle je fakt nářez!
Zkus nekdy cerstvy datle, jestli si jeste nemel…
tohle ale jsou v podstatě čerstvý datle, stejné jako když je prodávají na větvičce u Arabů na váhu nebo ve vaničce jako čerstvé, ten rozdíl je minimální a chuť totožná, jen maličko tužší, nicméně proti klasickým sušeným je to diametrální rozdíl!
ty obyč vysušené a bohužel i proslazené nesnesu
nechci se hádat o slovíčka, ale v našich podmínkách bych tyhle datle pokládal skoro za skutečně čerstvé, jen maličko „odpočinuté“, aby měly rozumnou trvanlivost
btw jestli myslíš třeba tyhle, tak ty z PENNY jsou lepší! https://store.veganza.cz/…rstve-datle/
Ja beru obcas z Country Life, ano to bude ono. Je to mekci a chutnejsi. Dobra vec na tycinky a tisic dalsich veci.
jde i o odrůdu, tohle je takový „mercedes“, určitě zkus!
Dnes tyto datle v místním Penny za krásných 30 Kč, pokud akce platí plošně, tak neváhejte a berte po kilech :-D
u nás už měli jenom nějaké zbytky