Zdravím, přečetl jsem si ostatní témata, ale pořád nejsem úplně moudrý a potřeboval bych pomoct s výběrem. Sháním již delší dobu gravel, ale problém je asi moje výška a váha. Měřím 196cm, ruka 65cm, vnitřní délka nohy 93cm, váha 106–110 a drtivá většina výrobců končí kolem 194–195cm.
Mám už HT na horší terén a gravel bych chtěl na cyklostezky, silnice, lehčí terén a hlavně delší vyjížďky, kdy bych dával asi 40mm a užší pneu. Prostě bych si rád švihal, ale nechci jezdit primárně po silnici, protože v mém okolí extra nefrekventované pěkné silnice nejsou a chci mít tu svobodu zahnout do lesa. Od kola bych hlavně očekával kvalitní kola ideálně 32 drátů, abych nemusel hned měnit kola, aby nebylo úplně ultra těžké a ideálně bych chtěl ocelový rám, z hlediska životnosti a nějak se mi to líbí. Maximální částku k investici mám 50 000, ale radši bych investoval méně. Chtěl jsem si něco projet, což v dnešní době není možné a když jsem byl před vánoci v decathlonu, tak velikostně mi to vůbec nesedělo.
Co mě zaujalo:
Nejvíc asi NORCO Search XR S1, kvůli rozumné hmotnosti, pevné osy a vzhledově se mi opravdu líbí, ale oficiálně končí na 195cm 60,5 rám
Marin Nicasio – těžší, absence pevných os, dobrá cena, ale zase jsem v recenzích četl, že protikorozní úprava musí být uplně top, končí na 194cm
Author Ronin – supr cena, ale těžší a úplně nevěřím kolům, rám končí na 58, což mi přijde málo
Qayron one dr. – těžší, nechci jednoplacku, papírově do 200cm, ale nevychází mi vůbec nosnost do 115kg.
RB RX- hliník, vyšší cena, ale zase mají i xxl
canyon grail-hliník, dostupnost, ale velikost je i xxl.
Hlavně bych se asi chtěl zeptat zkušenějších, podle mých rozměrů, jestli je nějaká šance, na ocelového gravela, nebo bez šance a mám jít radši do levnějšího hliníku, který je na mi velikostně. Děkuji moc za odpověď.