Hola hola, neváhejte a přihlašujte se na nový ročník silničního závodu bez podpory okolo republiky, Okolo republiky 2025!
https://sport-reg.cz/…ovni-listina?…
Tak kdopak pojedete? A nehlaste se všichni, na každého se dostane!
Hola hola, neváhejte a přihlašujte se na nový ročník silničního závodu bez podpory okolo republiky, Okolo republiky 2025!
https://sport-reg.cz/…ovni-listina?…
Tak kdopak pojedete? A nehlaste se všichni, na každého se dostane!
Se mnou nepocitej. Na tohle nemam moral :-)
Nepodceňuj se!
Já pro tentokrát pravděpodobně nepojedu ze dvou důvodů:
Pro ostatní co to ještě nejeli – platí většinou to, co pro každou jinou hromadnou akci – trochu se zvýší adrenalin takže člověk je schopen a ochoten jet buď trochu rychleji a nebo trochu déle než obvykle. Nebo obojí.
Ve stručnosti nastíním co taková účast znamená:
Takže pro čtenáře – hned se hlaste, do 31.12. je nižší cena startovného!
S tou dovolenou to chápu, já teda pracuju pro velkou firmu a mám 25 dní dovolenou, ale tyhle závody jsou žrouti dovolené, pokud to tedy člověk nezajede za 2 dny a hurá další den do práce.
Je pravda, že to je takový termín kdy bývají i jiné akce a už jsem si loni říkal, že možná už další rok vynechám, abych zkusil i něco jiného v tomto termínu.
No nakonec tedy jedu i příští rok a jestli to bude naposled na nějakou dobu, to nevím, ale nějak mi ten závod přirostl k srdci.
Jinak si to shrnul dobře :)
Tak šup, šup ať se ta startovní listina pořádně zaplní!!!
Taky zvažuji že bych zase jel. Letos jsem se rozhodl měsíc před závodem a docela to vyšlo i když jsem najezdil sotva tolik co byla délka závodu.
Ale souhlasím se Starkysem, i pro mě je to docela srdcovka, vzhledem k tomu že žádný jiný závod jsem nikdy nejel, i když uznávám, že si hraju s myšlenkou zkusit někdy i nějaký jiný závod.
No uvidíme, ještě tomu dám čas aby to uzrálo :-)
Zkus i jinej závod:) není škoda jezdit pořád to samý? Kor když teď těch závodu je mraky…
On je ten závod z principu pokaždé po jiné trase :) A i na stejné je pokaždé každý závod jiný.
Jasný chápu, ale stejně:)potkáš jiný lidi atd…
Určitě to chce zkusit i nějaký jiný závod. Je jich fakt mraky.
Já jsem se k tomu dokopal a pojedu ještě RACZ 2025, to jsem chtěl zkusit už dlouho.
Už i pokukuju po nějakém zajímavém zahraničním závodě.
Můžeš zkusit jezdit brevety. Nejsou to sice závody, ale máš určenou trasu, kontroly a často se jede docela pěkné tempo prakticky rovné závodnímu. Jezdí se po celém světě. V Rakousku se jezdí moc pěkné z Lince https://randonneurs-austria.at/ a v ČR z Prahy, Brna a nově bude z Jindřichova Hradce https://www.randonneurs.cz/calendar.html
Brevety chci určitě příští rok vyzkoušet a nějaké zajet. Letos jsem se k tomu nedostal.
Viděl jsem už termíny Bbrevetů tady v Čechách na Stravě, ty jsou od tebe ne?
Už mi přišly pozvánky na ně.
ne, Tomáš má ještě svoje, teď vypisovali UltraBikers :-)
já vím, že má svoje a taky mi přišly na stravě pozvánky na ně :)
Ahaa, už to vidim. Ještěd 5.4.
Za Randonneurs.cz stojím já. Dávali jsme to teď kamarádem i na Stravu do skupiny
Kdo chce, tak kalendář je i na Google, kde je možné si nakopírovat jednotlivé události k sobě.
Budu se těšit na startu.
Se mnou též nepočítej, ale budu ti jako vždy držet pěsti! ;-)
Zadal jsem si body trasy OR2025 1400 do mapy a procházím ji. Hned ze začátku jsem našel silnici, kde jsem jednou v životě jel a nikdy jsem se tak nebál, jako tady. Poláci v kamionech mne míjeli na centimetry. Jakoby mne trestali, že tam na kole nemám co dělat. Eh. Přiznám se, že tohle je pro mne stopka. Dá se to objet, ano, ale protože se nechci motat po jedničkách, byl by z toho mnohem delší závod a to už pak snad nemá cenu závodit :-) Tohle pro mne není.
Start je v sobotu dopoledne, provoz bude OK. Jelo se tudy asi i předloni. Do tohoto směru není asi jiná možnost. Vyhnout se jedničkám asi úplně nejde, třeba v noci je provoz naprosto minimální. Provoz začne až v pondělí 4:30 ráno. Je to závod o tom vůbec to ujet, pořadí je až na druhém místě;)
Zkusil jsem to naklikat. Trasa bez silnic prvních tříd je o 84km delší. Je to jen nástřel. Jedničky se vyskytují prakticky všude po celé trati v defaulním plánování na mapách tečka cézet. Některé znám z auta a na kole bych tam fakt nevlezl, například kolem Mikulova, nebo hlavní tah u Bečova nad Teplou. Dost pomůže i funkce panorama, můžeš si vytvořit představu o hustotě provozu. A to jsem se nedíval na dvojky, které jsou často horší, než některé jedničky. Třeba u nás bývalá státovka z HK na Chlumec nad Cidlninou, tam se mimo časného rána a pozdního večera či noci na kole neodvážím. Přikládám náhodné průzkumné snímky ze silnic prvních tříd na trati z panoramy, takový cyklistický peklo a pokud se člověk z únavy a nevyspání motá, je to fakt nebezpečný.
Je to o tom, kde jsi v jakém čase. Objížďky udělají někdy z klidných okrsek peklo a to bez místní znalosti nezjistis. Trasu je třeba na poslední chvíli překontrolovat, ale ani tak nejí jistota, že nepřijdeš ke staveništi a že nepojedeš po přeplněné okresce. To co je na fotkách je běžný provoz, pokud se člověk na kole motá, měl by zvážit zda nemá zalehnout. 84km je 3h zásek, nikdo tudy nepojede.
Ano, chce to dělat export z map do Connectu na poslední chvíli, aby to bylo aktuální. Už jsem se jednou spálil, tak to takhle dodržuji.
To motání se po silnici myslím obrazně. Myslel jsem si, že po dvou nocích na kole jsem v pohodě, ale brácha co mi dělal společnost posledních 30km říkal, jak jsem byl zpomalenej. Nebezpečný je, že máš pocit, že jsi cajk. A nejsi. Prý je to ekvivalent toho být na kole opilý.
Ani tím to nezachráníš, pravidelně narážím na neprůjezdné cesty. Buď nikdo uzávěru nenahlásí nebo v tom mají mapy.cz burdel. B je správně :)
To si musí každý vyřešit dle vlastního uvážení. Zatím jsem s tím problém neměl, to už by člověk nemohl jet rychle dolů z kopce. Ty největší magoři na kole usnou. Nejhorší je když je člověk hotovej a nemůže usnout.
Stává se mi to na brevetech (pevně daná trasa) jako organizátorovi i účastníku, prostě na poslední chvíli někde něco zavřou. V tom je ale právě to dobrodružství. Na Okolo republiky dvojnásob, protože každý má jinou strategii trasování.
To co jsem viděl nebylo zavřené na poslední chvíli. Prostě bordel. V ČB jsem dva roky zpět jezdil po rozestavěné dálnici a nakonec jsem s kolem na zádech v silničních tretrách musel zdolat trochu bláta a vylézt ven ze staveniště. Strategie trasování je jednoduchá, čím více o tom přemýšlíš, tím hůře to dopadne :D
Zrovna kolem Mikulova se dájí jedničky docela bezbolestně objet. Jen je povrch cesty trošku horší, ale nic, co by se s 32mm plášti na enduro silnici nedalo bezpečně projet.
Přesně jak píšeš. Mám to tam najetý, Pálava je srdcovka.
Tam se dá jet krásně i podél té hlavní silnice z Mikulova až k Aqualandu Moravia. Jen cca 300m se musí jet po hlavní, ale je tam krajnice.
provoz po jedničkách je vždycky větší riziko než okrsky, na druhou stranu jak už psal Ladys, start je v sobotu, stejný směr kudy asi máš na mysli v Polsku jsem už jeden ročník jel a provoz tam nijak velký nebyl. Pokud jde o hlavní tah z Mikulova na Brno, provoz tam bývá velký, ale je tam zase dost široká krajnice, všude je 1–1,5m minimálně. Osobně největší obavy mám vždy z úseku Jaroměř, Trutnov. Je to úsek na konci závodu, takže téměř jistě tam člověk jede ve všední den, navíc převážně do kopce, takže minimální rychlost a za bílou čarou žádná krajnice. A jelikož D11 je stále nedokončená, tak tam sviští jedno auto za druhým. Výhoda je, že tento úsek se jezdí v podstatě jen na kratší trase. Okolo Republiky jsem jel po kratší trase 3× a nikdy jsem na horší úsek nenarazil. Ale je to samozřejmě o prioritách. Když si s tím dáš práci, můžeš si natrasovat jednu rychlou trasu, jednu delší ale bezpečnou, a v průběhu závodu to kombinovat dle času a provozu který zrovna v těch místech bude, ale opravdu sobota, neděle a noční jízdy nejsou zas tak hrozné
Ono je dobré si trasy rozdělit na etapy a kde je potenciální problém udělat si jinou variantu. Směrem na Turnov mne ani jedno auto neohrozilo, kamión jel za mnou i když jsem u ukazoval, ať jede. Na sjezdu na louku jsem zastavil a nechal kolonu projet. Celkově by jsem řekl, že pokud člověk na kole jede rozumně, tak blbců co člověka ohrozí ubylo.
Zrovna z Mikulova směr Brno je vedle hlavní silnice ještě obslužné komunikace. Asfalt je tam pěkný, takže raději tama.
Tu trasu Klodsko – Zloty Stok v roce 2023 po hlavní silnici projeli všichni až na dva (já byl jeden z nich – ta zelená stopa). Zkratka to byla delší, zato horší trasa :)
Každého volba kudy pojede.
Prvních 100km byla průměrná rychlost na čele 35km/h :) Pohodinda :D
A to ještě bylo 35 stupňů ve stínu a za Klodskem táhlý kopec jak sviňa. Párkrát jsem s ena to vybodnul a protáhl nohy chůzí… :D
V neděli na jihu 38… Rok předtím 10 a déšť to radši hic :)
Pokud se nepletu, zákaz jízd kamionů je do 14:00 – to jsou 4 hodiny od startu. To se dá stihnout…