Pro nového Neurona řeším, zda vemu standardní SPD, na kterých jsem celý život zvyklý jezdit (naposledy PD-M8000), nebo „trail“ verzi s větší klecí. Vozím standardní XC tretry s karbon podrážkou (Northwave XCM Extreme). Na stávajících pedálech se podrážka opírá o ty výstupky správně jak má.
Pokud správně koukám, tak přechodem z XT (PD-M8000) na XTR (PD-M9100) bych si vlastně tou styčnou plochou celkem pohoršil (což mě překvapuje). Prostě podle obrázků je ta plocha menší, viz obrázky.
Zároveň, pokud se mi dobře dotýká bota i na těch PD-M8000, měla by se o to více dotýkat i při šlapání na trail verzi XTR (PD-M9120). Tedy pro standardní jízdu by to mělo být malé zlepšení (byť ten karbon toho pobere a roznese hodně) Výhoda těch trail je hlavně ale i v situaci kdy v těžké pasáži vycvaknu a nestihnu nacvaknout – tam by mi měly pomoci také, min lépe udrží tretru nad osou pedálu, je to tak? Aspoň doufám, že se to dá aplikovat i na standardní tretry, snad tam ta bota nebude tolik klouzat že by to bez nacvaknutí nebylo vůbec použitelné?…
Tedy z důvodu té plochy buď Trail (PD-M9210) a nebo aktuální XT (PD-M8100), protože XTR (PD-M9100) bych si spíše jen pohoršil…