Zdravím,
možná vznesu hloupý dotaz, možná se bude jednat o zbytečnou popř. nevýhodnou věc, ale..
Vlastním už 7 let kolo Pells Razzer 19, model z roku 2015, jsem s ním stále nadmíru spokojený a zažil jsem s ním spoustu kilometrů na cestách za všech možných podmínek co se počasí týče.
Z výroby je to (resp. bylo) úplně Base kolo, které bylo osazené 3×8, pružinovou vidlicí atd., momentálně na něm mám pár let 3×9 a snad až na rám, sedlovku a sedlo bylo vše vyměněné postupem času.
Zajímalo by mě, jestli je možné na toto kolo osadit nějakou 1×12 přehazovačku, komplet vyměnit střed, kliky atd. a nebo jestli to třeba vůbec nebude pasovat a fungovat, dokážete mi někdo na tohle odpovědět?
Ráfek s výpletem vzadu bude asi taky původní, maximálně mě napadlo, že by se kazeta s 12 plackama nemusela vlézt na starý ořech? Nevím, jak je to velké/malé, bude popř. potřeba i vyměnit zapletená kola, která jsou uzpůsobená na 12 plácaček vzadu?
Možná se to jeví jako nevýhodný upgrade, ale jsem za ta léta s geometrií rámu atd. pořád stále spokojený, nové kolo kupovat nechci a samozřejmě bych před výměnou zvážil nějaký přestřik a kontrolu rámu někde v odborném servisu, jestli třeba už za ty roky není popraskaný atd.
Díky za odpověď