zdravíčko, dovolil jsem si založit nový vlákno protože ty co našel vyhledávač na dotaz „lyrik“ nejsou úplně podle mýho gusta.) Chtěl bych se zde zeptat na zkušenosti s letošním Lyrikem, konkrétně solo air..chystám se kupovat novou vidli a tahle je podle parametrů přesně to co hledám, zdvih 170mm je kompromis mezi 160mm který mám teď (a chci o píď zvýšit) a 180, což už je možná trochu moc.) navíc je lehoučká.. dál bych se chtěl zeptat na praktickej rozdíl mezi klasickou verzí solo air a verzí DH, na stránkách výrobce jsem to nemohl nějak rozpoznat (svádí mě to k myšlence že DH → downhill, což by bylo to co bych asi potřeboval, protože jí chci na freeride/lehkej downhill..pochopil jsem to tak, že rozdíl bude asi v tlumení, ale byl bych rád kdyby mi to tu někdo líp osvětlil) Lyrik (pokud mi jí majitelé nevyvrátí) je asi nejjasnějším kandidátem na novou vidli, nejen kvuli tomu že i dozádu půjde novej tlumič RS Vivid air, tak ať je to slazený..jediným konkurentem je FOX, konkrétně modely 2011 se 180mm zdvihem, nejspíš Float..váhově je na tom o malinko „hůř“ než RS, ale zase by to mohl být o malinko větší držák..ale s ní zatim asi moc zkušeností nebude;) cenově to vyjde dost podobně takže rozhodnou nejspíš názory zasvěcenějších..dík za každý info