Zdravím, nikde jsem nenašel odpověď na svoji otázku: mám silniční rám, kde je zadní kolo na rychloupínák 130×9. Když dám jiné kolo s osou 130×5, je to kompatibilní? Samozřejmě musím použít osu 130×5?
Díky
Zdravím, nikde jsem nenašel odpověď na svoji otázku: mám silniční rám, kde je zadní kolo na rychloupínák 130×9. Když dám jiné kolo s osou 130×5, je to kompatibilní? Samozřejmě musím použít osu 130×5?
Díky
Je to kompatibilní, ale bývá to zmatečně označené. 5mm je průměr klasickýho rychloupínáku. 9mm je buď DT Swiss RWS osa nebo jiný popis náboje pro rychloupínák s průměrem (závitové) osy samotného náboje 9mm.
Chapu to spravne, ze muzu pouzit stejny rychloupinak? DT swiss 130×9 (osa tlusta 5 mm) je to stejny jako 130×5?
Upinaky jsou kazdy jiny. Do jednoho ramu, urceneho pro klasicky upinak, pujde oboji.
A jen technicka, zadni osa nema 9m, ale 10mm.
Toto kolo ma ve specifikaci osu 130×9m Canyon Endurace a jestli půjdou použít tyto kola Panchwheels Spirit 28 bez nutnosti výměny rychloupínáků? Díky
Ano, normalne tam pujdou bez komplikaci. Kolo ma obe kola na klasicky rychloupinak, stejne tak jak odkazovana kola.
Děkuji, to jsem chtěl přesně slyšet. Pouze mě zmátlo na canyonu označení osay 9mm a u kol 5 mm. Je to kvůli značení, které má každá firma jinak, jak říkal Novas?
Označení osy je opravdu matoucí. Průměr zadní osy je standardně 10 mm, je dutá a vkládá se do ní rychloupínák s průměrem táhla 5 mm. Těch 9 mm nevím, kde vzali.
9mm je ve předu
Ale mají ve specifikaci i 130×9 vzadu. Tak nevím
Proste tam maji preklep, vzadu je 10mm.
Neboj, bude to sedet.