Shimano BR-M486 nebo Avid elixir 5?
Shimano BR-M486 nebo Avid elixir 5?
Myslím, že to jsou brzdy.
Asi jo …!!!
Z techto dvou bych radsi elixiry. Precijen 486 je zakladni model.
Nebo nejake jine. Co maš ty za brzdy?
Tak ruzne, shimano br-m525, shimano br-m755, sram 9.0, magura julie, avid bb5, avid bb7.
jeee:-) napiš něco k těm 755, skoro bych je sháněl na takového youngtimera co si chcu postavit
No brzdi to. Ale jinak necekej od toho zadny zazraky:) Navic serizovani desetinovejma podlozkama je taky slusnej vopruz. Ale kdyz me se vzdycky strasne libily, tak jsem si je musel poridit. Jinak zadny zasadni negativa me nenapadaji. Jednu mam postarsi poskladanou ze 2 brzd a jednu mam z kupkola, kde asi pred pul rokem meli vyprodej predni brzdy s pravou pakou. Tak jsem dal jinou hadici, dodal adapter a mam ji vzadu. Potreboval dva zadni trmeny na 160mm, aby mi odpadly redukce, ty kazi estetickej dojem, mam je na 180/160mm.
Shimano 525 mám taky,jak máš dlouhej krok páky než desky zaberou?Já celkem dost a štvalo mě to.
Já je mám taky, volnej krok je 15mm v tom nejnižším místě. Spíš mi ale vadí, jak to jde zpočátku zlehka, někdy pak zabrzdím necitlivě. Ten odpor v bowdenech byl přece na něco dobrý :-)
Malá úprava pák a teď mám krok třeba jen 5mm,ale musí být dobře vystředěné,najeto zatím asi 500km a bez problému,větší kolečko nastavuje vzdálenost páky od gripu v rozmezí asi 15mm a menší v místě kde se původně inbusem nastavovala vzdálenost páky od gripu nově nastavuje vzdálenost destiček od kotouče a tím zkracuje nebo prodlužuje mrtvý krok páky.
s Elixirama neuděláš špatně, dobré brzdy za dobrou cenu
Ty Avidy jsou trochu jiná cenová relace ne? Za to by byli SLX či XT…
přečti si desatero a podle toho zakládej vlákna
k tématu jednoznačně elixiry a připlatil bych za Rko
asi tak