Caute, opytam sa asi kravinu trochu , ale…na spesloch (stare endura 03–04) sa da prehodit vahadlo a menit tym hlavovy uhol, meni sa tym aj velkost zdvihu ? resp aky je presne rozdiel ked je to v polohe 70.5' a ked je to v polohe 69.5' Dik.
Caute, opytam sa asi kravinu trochu , ale…na spesloch (stare endura 03–04) sa da prehodit vahadlo a menit tym hlavovy uhol, meni sa tym aj velkost zdvihu ? resp aky je presne rozdiel ked je to v polohe 70.5' a ked je to v polohe 69.5' Dik.
nevím jak u sterého, ale u letošního modelu to mění i zdvih. polohy jsou i označeny jako Hi-Steep, Lo-Slack, mění to úhel hlavové trubky 67 resp. 68 stupňů a zdvih taky. viz. video o nastavování pružení a tlumení nového endura na webu Spešl…
zdvih sa nemeni, ale to by Ti vyriesilo vahadlo na to urcene, na ktoreho odkaz si nespomeniem, ale dodavaju to komplet aj s loziskami a ma to velmi dobre referencie. Ten Jeden stupen sposobi rozdiel v ovladatelnosti – pri 70.5 viac urcene na XC/Enduro, pri 69.5 Enduro/Lahsi FR takze viac a menej polozeny bike ⇒ coho cielom bolo najme zvysenie stabilitity v zjazde. Nikdy som to nepouzil a ak by som to vyskusal nafurt by som ostal pri jednom nastaveni asi aj z dovodu komplikovanejsej (de)montazi.
Nieje to betd(link)?
to je ono
parada, dakujem, menil som to len raz, ale nijaky zvlast rozdiel so nepostrehol, preto sa pytam…
ja mel enduro 2003 a na nem to zdvih nemenilo…