Zdravím všechny,
mám otázku odhledně tlumiče FOX Float CTD Evolution s autosagem, který mám osazený na kole Specialized enduro comp 2013. Jde o to, že jsem kolo koupil cca před třemi měsíci od prvního majitele a hned po prvních projížďkách jsem přišel na to, že vlastně není veliký rozdíl mezi třemi volitelnými polohami tlumiče climb/trail/descend. Tlumič se pořád prohupuje jako by byl stále otevřený. Po konzultaci se servisem byl tlumič poslán na repas do cyklošvec no a tam mi bylo sděleno, že to má prý tak Specialized nastavené a že se s tím nedá nic dělat. Není mi potom jasné, proč tam jsou tři polohy nastavení, když je teoreticky „jen otevřený“. On teda při poloze climb trochu přitvrdí, ale v podstatě polohy climb a trail mi přijdou stejné. Nevím jestli je tomu tak i u modelů 2014 nebo 2015, ale troufl bych si říct, že by mohlo. Pokud někdo vlastní stejné kolo tak budu rád za jakoukoli reakci. Nicméně jsem zatím s kolem nejel nějaký táhlejší (asfaltový) výšlap, ale s myšlenkou, že se budu houpat jak na trampolíně mi moc do radosti nepřidává. Pakliže by byl tlumič ok, tak bych viděl problém v systému odpružení zadní stavby FSR, ale to je v podstatě řekl bych nereálné, když jej Specialized vyvíjí již takovou dobu. Ještě mě napadlo tam namontovat jiný tlumič a zkusit to na něm.
Díky za příspěvky v tomuto tématu.