• rask

Mám XC/trail kolo a chci si k němu koupit něco jezdivějšího na silnici, polňačky, lehčí terén.

Levnějšího hliníkového gravela jsem před nějakými 5 lety měl, vím, co od něj čekat, a že ho chci znovu.

Mám v merku Superior X-Road Team Comp 2021. Myslím, že je na mé potřeby vhodný, navíc je skladem. Co si o něm myslíte, je to dobrý kauf, nebo bych měl zvážit něco jiného s podobných vlastností?

0 0
    • MatyW7U  

Fajn kolo, hezký čistý design, více silniční geo nežli gravel ale to nemusí být na škodu. Kupuj dokud je skladem ! Když dokoupíš lehká karbon kola se silničním pláštěm máš solidní silniční kolo.

0 0
    • jannk  

recyklace: puvodni odkaz zmizel, takze https://www.mtbiker.cz/…-podrzi.html

Kamarad ma puvodni zaplety DT Swiss G 1800 a uz je potrebuje vymenit; kazeta je Sunrace CSMS8, coz je myslim stejny orech jako Shimano. Chapu spravne, ze treba tahle kola https://www.koloshop.cz/…o-HG11/77824 by byla kompatibilni? Jedna se mi hlavne o orech, on to kolo ma 200km a do jara ho neuvidim.

dekuji

0 0
      • tompca  

Na gravelu záplety o šířce 19mm moc asi chtít kamarád nebude. Leda, že by vozil užší pneu, ty záplety jsou pro silniční kola, v popisu je psáno „Doporučená šířka pláště: 25 až 32 mm“. Jinak je tam podle popisu silniční Shimano HG 11 sp. road ořech a pod MTB kazety se dává podložka o tloušťce 1.85mm, takže s udávanou kazetou je kompatibilní.

2 0
        • jannk  

Na 19mm ráfek dá 40mm plast v pohodě, ne?

Jinak dík za info!

0 0
          • tompca  

Dá, ale zvlášť u bezduší to není moc ideální.

2 0
            • Vrci  

Zvláštní slovní spojení: „není moc ideální“. To jsem ještě neviděl ani neslyšel.

0 6
            • juricmir  

Potvrzuji. Na své cyklokrosce v profilu jsem měl nejdříve kola Shimano šířka ráfku snad 15–16 – nic moc, potom Fulcrum šířka 19 už to bylo lepší a nejlepší pocit, jízdní vlastnosti jsem dosáhl na kolech, která tam jsou teďka (Javax ráfky, Bitex náboje a Pillar dráty).

0 0
            • rimuln  

sice ne gravel, ale na svem treku(pracak/zimak) mam X392 coz ma pry jen 20mm a s G One R 45mm bezdusove a naprosto v pohode. nafoukane vetsinou na 30–40PSI. vazim okolo 82kg. Pry bych podle Tomase mohl foukat i mene:D. Na silnicce a MTB mam pak EIE 23 resp. 25mm.

0 0
              • jIrI___  

Tak nějak. Není to zase tak dávno, co se na MTB na 19 mm rámu vozily 2,1–2,2" bezdušáky… Na dnešní poměry to nebude ideální, ale určitě bych se nebál, že to nebude fungovat.

0 0
            • tompca  

To slovní spojení je hodně kostrbaté, uznávám. Bylo to myšleno, že přechod z DT Swiss vnitřní šířky 23–24mm na Mavic s šířkou 19mm je pro jízdu s bezdušovým pláštěm rozhodně krok zpět.

0 0
      • Chlebovnik  

Kamarad ma puvodni zaplety DT Swiss G 1800 a uz je potrebuje vymenit

A důvod výměny? G1800 Spline jsou úplně v pohodě záplety s vnitřní šířkou 24 mm.

A měnit DT SWISS za MAVIC?!?!?! To snad ne.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.