dneska sem v rádiu zaslech radu Ivana Rybařika že místo iontaku doporučuje tuhle přírodní šťávu z nějakých japonských švestek.nezkoušel jste to někdo ?
dneska sem v rádiu zaslech radu Ivana Rybařika že místo iontaku doporučuje tuhle přírodní šťávu z nějakých japonských švestek.nezkoušel jste to někdo ?
Jeho chuť je výrazně slano-kyselá.
zdroj: http://www.velkaepocha.sk/…kuchyni.html
to mi asi jako iontak chutnat nebude :)
tak hlavně je to další typ octu, jako je vinný, jablečný, atd. Nelze to tudíž pít neředěné. Jinak ocet s vodou by se mi pít na kole nechtělo.
Velmi dobrá alternativa octů, odkyseluje, ale používat jej jako ocet, ne jako ionťák. Při správné stravě netřeba podléhat doplňovací mánii všeho možného, ionťáky nevyjímaje.
Urcite. Treba objet Ironmana na vodu a chleba s cibuli a skvarkama.
Brácha to odjel na houskách se salámem tak proč ne na škvarkách? Je to ten Balík na 9 place
A pil jen vodu?
jasně že jonták ale s tím jídlem nekecám měl pár housek se salámem příště si jako provokaci chce přivázat na rámovku šišku salámu žádnej gel a podobný blbosti
Tak s tim neni zas takovy exot. Sam na dlouhych zavodech, pokud to trochu jde jim spis banany a housky se sunkou a maslem. Dost casto ale neni cas dlouho neco kousat, nebo je treba setrit kazdy centak mista a pak proste gely a jiny doplnky nejdou nahradit.
Hlavne ze ty gely vozili treba pred 100 lety na tur
Máš recht, nejlepší bude si v půlce závodu odskočit na lov antilopy/zajíce/ryby a tu sníst. Před 10 000 lety taky neměli housky ani salámy. :D
staci pred zavodem nasbirat nejaky bobule a seminka :)
Tak před sto lety se asi normálně při etapě obědvalo když etapa byla na celej den. A když došlo tak si dáš kokain ne?
Jo jo – kokain, strychnin, brandy a litry vína…;-)
náhodou, já na vodu odjel halfironmana a šlo to :)
Tak to neni zas nic zvláštního, protože houska jsou v odstatě pomalejší cukry. Jen bych chtěl vidět, jak koušu housku někde za jízdy na nějakym maratonu. Bych se udusil :D
Nebavíme se o extrému, nicméně je to samozřejmě možné a v historii bylo mnoho daleko namáhavějších výkonů během válek i lovu a bez ionťáků.
Jako jonťák mě umeocet použít nenapadlo. I když… Chuť neředěného je výrazně slano-kyselá. Ale ta kyselost je úplně jiná než u klasického octa a není tak razantní. Po dostatečném naředění je pití bezproblémové, sám jsem to doma vyzkoušel a docela mi to chutná. Pro použití místo jonťáku by se ředěný roztok musel doplnit dalšími látkami. Každopádně umeocet používám už roky v kuchyni jako čistě přírodní ochucovadlo. I ty švestičky /základ pro výrobu/ se dají koupit zvlášť, ale nemám je zatím vyzkoušené.
Doporučuji je sem tam použít, tělo bude vděčné:) Krátké představení ume švestiček i octa např.na facebook.com/spiralazivota. Určitě bych umeocet nebo švestičky doporučil po namáhavém sportovním výkonu, dodají to, co třeba. Jenom je třeba vybrat kvalitní, a kdo chce extra chuť, doporučuji suché vietnamské, lze koupit na tržnicích, při cucání se srolují i palce na nohou:)
Virgule taky prodavas?
Máš li zájem…
Schválně to zkusím ,stojí to pár korun ,kdyžtak to zůstane v kuchyni :-))
Co se týká složení tak s octem to moc společnýho nemá ,místo kyseliny octový tam je myslím kyselina citronová ,velký obsah minerálů ,předpokládám že to je tak koncentrovaný že bude stačit do bidonu pár lžic,tak ta chuť nebude tak výrazná ,kdyžtak to něčím přírodním dochutím