Upgrade brzd na elektrokole Raymon Fullray E150 11.0

8 nepřečtených
  • Korbis

Zdravím vás,

rád bych vyměnil stávající brzdy na mém kole, aktuálně osazené SRAM G2R za nějaké výkonnější.

Na kole jsou kotouče SRAM 200/180mm a při mých 95 kg bych preferoval ostřejší nástup síly.

Na běžné jezdění to postačuje, ale pokud se jede hodně dolů tak dost ztrácí.

Je to přecijen těžké elektrokolo :)

Můžete mě prosím poradit vhodnou alternativu ? Popř. je pak problém vyměnit svépomocí ? Myslím tím, že je vše v rámu :(

Děkuji a omlouvám se, pokud toto téma již někde je.

0 0
    • va-bo  

Zkusil bych nejdřív vyměnit destičky. Třeba Sinter, nebo Galfer červené, zelené, fialové.

0 0
    • Kouba_2005  

Za mne mohu doporučit Formula Cura 4 s kotouči Sram HS2. Zatím se mi nepodařilo je upéct, ne teda, že bych to zkoušel :-)

Výměna není složitá, jen u elektrokola bude vést zadní hadice zřejmě pod baterkou, takže demontovat baterii včetně držáků, možná i samotný motor. Záleží ale, co za stroj máš a jak je to tam udělaný. Určitě ale budeš tahat rozpojenou hadici, takže je pak ideální brzdu odvzdušnit – pro klid duše :-)

0 0
    • va-bo  

Já bych zkusil SRAM Maven.

1 0
    • novas752  

To ale neni brzdama ale destičkama. Stačí vyměnit destičky za metalický Sram nebo nějaký jiný s lepší tepelnou odolností – např fialové Galfer.

2 0
    • borda  

Kotouče 200/180, ctyrpisrkovy brzdy a nebrzdi to dost 95kg chlapa. …

Chlapi, opatrně s těma motorkama!!!!

A toho řevu po lesích s těma sintrama co bude… Ach jo :(

Každopádně desky, jak je již psáno, nebo asi změnit disciplinu :)

0 0
      • novas752  

Za sucha jsou metalický docela tichý. Pokud teda někdo nespálí kotouče. :-)

0 0
    • Korbis  

Děkuji všem, za rady. Objednám galfery destičky a uvidí se. Jsem mile překvapen že mě nikdo nehejtí za alektro.

1 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.