Zdar lidi, stávající vidle na mojem hardtailu (Epicon 140mm 2013) dosluhuje, začal chcát olej z tlumící patrony, musím často doplňovat a je to opruz se v tom hrabat, navíc má nalítáno nějakej ten pátek, tak řeším novou vidli…
Pokoukávám po novém Auronu s RC2 PCS tlumící patronou, zdá se to vymakaný, plus možnosti nastavení kompresí, má někdo zkušenosti, jak ta vidle chodí? Na Kupkole se dá koupit za 9 litrů, koupil bych variantu na stávající 15×100mm osu, nalil olej do spodních nohou a jezdil..
Druhá varianta, prošlo mi rukama pár RS vidlí, líbí se mi chodem a střevama Revelationy / Yariny s klasika Motion controlem v Solo Air provedení, na bike-discount.de se občas objeví za fajn peníze nějaké RS nebo FOX vidle, ale tady je kámen úrazu neboost osa, na kterou se dneska vidle od těhle výrobců snad už nedělaj… Podložky se mi řešit nechce, často vozím kolo v autě a sundavám přední kolo a přeplejtat přední náboj se mi dvakrát taky nechce… Leda by to byla vidle za fakt dobrej kauf… Brát nějakého RS z bazaru bych se nebránil, ale dneska asi nemá smysl brát 32mm nohy, kterými jsou starší verze na osu 15×100mm vybaveny.
Pak technická otázka, kdo je v obraze, levnější vidle od RS – Sektor a 35.. Prošlo mi rukama pár starších OEM Sektorů, Reconů a tam je SoloAir komora řešena patronou, fakt dost levně, je to taková srajda bez negativky, jen s elastomerem, to na kole prostě nechceš. U těch nových Sektorů píšou, že mají DebonAir, je to to provedení bez patrony, s funkční negativkou, kdy je ve vnitřních nohou frézlá drážka na přepouštění vzduchu? Viděl tady někdo střeva těhle vidlí? Díky za jakékoliv názory, zkušenosti s redukcema na boost vidli, atd…