Zdravím, zakládám toto téma z prostého důvodu. Nemohu se rozhodnout který ráfek k HOPEům pořídit na Spectral AL 6.0 místo CrossRideů vzhledem k mým proporcím.
Obětovat větší (pokud vůbec) tuhost/výdrž u Freq i23 za 50g a jít do KOM? Nebo mít raději větší osvědčenej držák a doufat, že 50 g nepoznám. Design KOMů se mi líbí sice víc, ale design nejezdí :)
Moje parametry a potřeby: 186/90kg (v plné lesní 93–95). Nechci jezdit bajkparky s lávkami a dropy. Výjezdy a sjezdy z přírodních kopců (Blanský les, Javornické okruhy, Vysoké Taury…). Přejezdy po hřebenech. Sem tam přeskočit pařez, kámen nebo kmen. Takový pohodový hopsání. Žádný velký dropy. Celodenní výlety. Žádný spěch, pohoda, foťák na zádech. Nejsem gramař. Styl řekl bych spíš čistší (jezdím Remerx 7325 na HT a zatím drží 4. rokem).
Zkoumal jsem zahraniční diskuze ohledně KOM. Vyloženě jednu negativní zkušenost jsem našel. Bouchnutá pata ráfku, ale to bylo nejspíš nízkým tlakem a podle mě se to mohlo stejně stát i u Freq i23. Jinak tam padaly názory, že KOM pro sportovní/závodní účely a Freq na každodenní užití.
Tolik asi všechno, co jsem zjistil.