Ahoj pánové.
Zakládám tento příspěvek, který byl už samozřejmě x krát řešený, ale vše je to poměrně staré a už se zase technologie vyvinula a výrobci víc ojebávají na komponentech apod. Vždyť to všichni víte.
Stojím před otázkou, která kola si koupit na svojí silničku. Nejezdím na silnici tak dlouho, ale poměrně hodně (1000 – 2000 km měsíčně). Jezdím po pěkných silnicích v Bavorsku a Rakousku občas v Itálii. Aktuálně jezdím na hliníku DT SWISS a nějakého no name ráfku vzadu ve kterém mám zapletený powermeter cycloops. Tudíž mě čekají 2 investice – jedna do pedálů s powermetrem a druhá do nových kol.
Chtěl bych pořídit karbonová kola na vyšším ráfku na galusce. Jedná se mi o to, jestli sem můžete poslat nějaké svoje doporučení jakou značku vybrat a proč? V dost případech čtu, že kola jsou dělaná již ne moc kvalitně nebo, že jsou na hliníku a jen potažená karbonem atd. i dobré značky, že už to nedělají pořádně… jde mi z toho hlava kolem. Čím víc si o tom čtu, tím jsem víc mimo… Chtěl bych prostě kvalitní bezproblémová, univerzální kola s dobrou životností a normální cenou. Klidně i starší, jestli někdo prodáváte.
Napište mi prosím tedy svoje zkušenosti, doporučení značky apod. Klidně i jestli se tím někdo živíte a máte něco za rozumnou cenu nebo vypletete napište mi zprávu. Cenu netuším asi do 20 000,– na to moje ježdění… :)