Zduř, jak jste na tom se servisním (domácím) vybavením na svého oře??? Máte třeba stojan…?? Máte některý spešl nářadí (typu: bičík, konusák..)
Zduř, jak jste na tom se servisním (domácím) vybavením na svého oře??? Máte třeba stojan…?? Máte některý spešl nářadí (typu: bičík, konusák..)
krome stojanu, ktery si nechavam prave svarovat a odvzdusnovaci soupravy na hydro, tak mam asi skoro vse co je potreba …
mas nekde planek toho stojanu?
planek ani ne, spis nakres na zaklade diskuze se zamecniky. Stojan je do tvaru A – aby se dal sklopit jako zehlici prkno), pricne nohy dlouhe min 1m, vysunovaci upinaci ‚trn‘, jeste vsak nevim jak poresit upinani ramu. Naklady: ‚jekl‘ cca 300,–, nastrik komaxitem cca 200, prace zamecniku – flaska fernetu – to de ne :)
schopnej zamecnik ti udela urcite i tu upinaci cast podle fotky, kdyz mu ukazes neco od parktoolu nebo pedalsportu
uz taham fotky … nakonec ten ‚jekl‘ bude zadaca na firmu … tim padem flaska navic :))
posli me teda prosimte ten planek s rozmery, abych to nemusel merit a pocitat, diky
Jestli můžu poprosit tak taky dyžtak ten plánek
TO rhuman & Clodman: http://www.parktool.com/…/PCS_9.shtml v podstate je to uplne stejny stojan, jako pod odkazem. Akorat nosna noha je na ‚kloubu‘ do ‚A‘, tak aby se dal sklopit jako zehlici prkno a nezabiral misto. Kloub ‚A‘ musi byt samozrojme na sroub, aby sel utahnout, jinak by nemel stabilitu. Pricne nohy jsou dlouhe cca 1m.
Stojan mam pod stredovou mufnu ale uz ho nepouzivat od doby co mam drzak udelany podle navodu na bajk.cz Z naradi nemam jen drahy veci jako zavitniky, frezky,rezacka zavitu na dratech,narazecka misek hl.slozeni
Kónus hlavového složení narážím na sloupek vidlice plastovou trubkou od vysavače, misky do rámu lisuji pomocí závitové tyče, dvou matic a dostatečně velkých podložek. To je drahé nářadí? :)
neni to drahe naradi ale jen levne pripravky/pomucky, ktere teda samozrejme misto toho naradi pouzivam taky :)
Nalisovat misky ok. Ale rozebrani jak? Upnout misku do sveraku a pomalu tocit tocit s ramem? (docela by me to zajimalo)
myslím že bys je zničil-misky.Já dám zevnitř kovovou tyčku a klepnu,tak to postupně provádím po celém okraji až vypadne.
vyklepat zevnitr opatrne treba nejakou drevenou tyckou, alespon me to tak vzdycky jde
Aha. diky
Nejak nemuzu najit ten planek na bajk.cz. Nemohl bys napsat odkaz? Dik.
jinak myslim ze ani tohle neni moc predrazeny: Montážní stojan na zeď JUNIOR BS-S900 Výrobce: BOSS Cena: 1 100,00 Kč
bikestore.cz
Stojan zrovna nemam, ale s tim naradin co doma mam rozeberu na kole vse co potrebuju, takze do servisu uz nechodim.
Stojan na kolo nemam a zbytek si udelám doma stačí pruměrně vybavená dílna a trošku přemýšlet jak co udělat
kdo dělá nářadí kromě BBB a crank brothers???
Ty delaj naradi? Naradi dela ParkTool.
BBB bělá bičíky a plochý.. ale je to všechno drahý hlavně park tool..
Nj. za kvalitu, know-how a znacku se plati. Ale jeste jsem nevidel, ze by nekdo mel takovy vyber cyklonacini, kterym by mohl aspon trochu konkurovat.
A crank brother neni drahej? Krom toho, bičík si každý správný skaut vyrobí v přírodě svépomocí:)
Jo mam doma treba stojan nebo konusaky, ale stejne si nekdy i prkotiny nechavam delat v servisu.
Vzhledem k tomu ze jsem na vesnici, tak krome stojanu mam snad vsechno, pres ulici autodilna, ob 4 baraky soustruh, freza :-)
Kazetu sundavám ve dvou lidech, jeden jí drží rukavicema, druhej povoluje. Ježka narážim dřevěnym hranolkem. Místo klíče na ořech mám obrušenou špachtli. Doma se vždycky něco najde :) Montážní stojan nemám, ale asi už si nějakej nechám vyrobit. Opravovat kolo opřený o zeď je k vzteku.
Jestli máš v garáži nebo v dílně trubky, tak ho pověs za sedlo, trochu se houpe, ale jde to, na seřízení přehazky to stačí…
Taky takhle věším kolo za dvoucoulovou plynovou trubku ve sklepě. Jinak nářadí mám většinou udělaný včetně centrovací vidlice, stahováku na kliky, biče. Klíč na osmikolo a na středové složení se dá koupit za pár kaček, centrklíč taky, nýtovač na řetěz nepotřebuju, stranové klíče si obrousiš nebo necháš obrousit aby jsi mohl seřizovat kónusy / v mém případě /, misky hlavového složení se dají nalisovat ve svěráku, kleště na bowdeny a lanka nahradí bez problému štípačky a víc nevím co bych ještě potřeboval.
A jak zkracujes retez nebo co delas, kdyz ho pretrhnes?
Zkracuju vybroušeným průbojníkem a podložením dvěma matičkame M5 / pak nevyrazíš čep úplně / a po zaklepnutí čepu ani nerozleklepávám a řetěz jsem ještě nikdy za cca 32 let ,, nepřetrhnul ,,.
aneb proc to delat jednoduse a pohodlne… :-)
btw. kdyz je retez na kole, tak se s tim musi takhle dost blbe manipulovat, ne?
asi záleží na co jsi zvyklej. Kolo položíš na pravej bok a jedeš. Pro mne je to rychlejší jak s nýtovačem.
A pritom staci sebou vozit jen tech par drobnosti, velke kladivo a vhodny sutr na podlozeni, nez investovat stovku do nytovacky :) No ja jsem schopnej pretrhnout retez i trikrat za vyjizdku. Je dost mozny, ze na tom ma vinu i stav toho retezu, ale stava se to i u novych.
Já neřek, že ho nemám, ale že ho nepotřebuju. Fakt mi to spousta lidí nevěří, ale oravdu nevím co je roznejtovanej řetěz a byly doby kdy jsem jezdíval strašnou spoustu kiláků ročně.
Spoustu let jsem to taky nevěděl, až do loňska. To jsem přetrh řetěz, ztratil nýt a 20 km jel domů metodou šlapání „půl otáčky dopředu, půl dozadu“ s roznýtovaným řetězem. Od té doby vozím nýtovačku…
pokud ti to tak vyhovuje, tak jo
s tim retezem ti verim, ja taky nevim, co je roznejtovanej retez…
kladivo, větší kladivo..
Mám doma skoro vše. Používám imbusáky, torxe od štadvile(píši foneticky)-nevymačkají se, kombinačky na lanka od knipexu-ty stříhají i papír. Zbytek je různě vyroben kámošem v továrně. Jediné na co si netroufám je centrování a hedšok.
Tak jsem na tom tak nějak stejně. Stojan is made in grandfather..
co to je za zemi ta grandfather? ;-)
se mi zdá, že bych měl radši stojen „made by grandfather“, ale proti gustu…
ups.. vloudila se angličtinářská chybička. Odpuste mi..
Kapesní nářadí s imbusama. Tři ploché klíče na k¡omusy, stahovák na kazetu a k tomu velký prstencový klíč ( asi 24) , centrklíč, dvě montpáky, kombinačky. Bičík má strejda přez ulici. S tím udělám prakticky vše co potřebuju. Zbytek zvládne servis (tak 1 za dva roky). Chci ještě koupit nýtovač, ale zatím jsem nikde neroztrhl a řetěz mi vymění zdarma při koupi, tak mě k tomu jěště nic nepřinutilo. Další věc, která by se hodila je stahovák klik.
Mám plně vybavenou dílnu se vším všudy, akorát soustruh chybí.-teda tata má.