nazdar pls poradte nejake lahke pneumatiky 2,4 na dirt a street. cena tak do 1500 za par. teraz vozim wtm motoraptor 2.4, vazia 850g a to sa mi zda celkom dost.
nazdar pls poradte nejake lahke pneumatiky 2,4 na dirt a street. cena tak do 1500 za par. teraz vozim wtm motoraptor 2.4, vazia 850g a to sa mi zda celkom dost.
Tak takhle daleko jsem asi jeste nedosel. Ja porad preferuju u pneumatiky na dirt a street jiny vlastnosti nez vahu a pneumatika pod kilo je jen vroubkovana duse.
tak sorac, len som pozeral na pneumatiky pre horaky a tam bolo 0,5kg. tak nic a ja som si myslel ze vozim daco tazke, lebo pojdem kupit dajake nove, tak som to chcel trochu odlahcit. inak je to normalne – bajky na dirt vazia tak 15kg a horaky aj pod 10. teda viem ze bajk na dirt musi daco vydrzat ale zebi tam bol rozdiel az 5 kg?
Hehe, to si pis. Je to v ramu, komponentach a hlavne samolepkach :-) Jinak ty pneu bys mozna mohl vozit DMR Moto. Prisli mi celkem slusne lehky a na dirt/street ideal.
a v ktorom eshope ich mozem zohnat? co stoja a kolko teda vazia?
Nechtel bys, aby za tebe nekdo mackal i klavesy?
no mohol bysi:D ale nije. jediny eshop na slovensku co poznam je akcebike.sk, a tam som ich nenasiel. preto sa pytam
Mota sou sice dobrý, ale jestli chce za každou cenu 2,4 tak Mota sou 2,2. A s tou váhou bych to viděl tak, že když má pneuška něco vydržet, tak nemuže mít 0,5kg. A hlavne XC gumy sou max 2,1
Schwalbe Racing Ralph jsou i 2,4 a 590g, ale je to XC pneu se vsim co k tomu patri.
uznávám že sou i širší XC gumy, ale stejně se do většiny XC rámů nevejdou
To oznaceni v palcich neni vubec smerodatne :)
to ja vim. Ale to je pravě na … když výrobce neudá i v mm. Třeba Tiogy maj přepočet z palcu na mm přesnej, ale maxxisy sou ty palce fakt jenom orientační
A u Maxxisu dokonce neplati ani v ramci jedny firmy. Podle toho cisla se muzes maximalne orientovat v ramci jednoho modelu (radsi i jedne verze:) Manas mel dva ruzny Maxxisi, kde 1,9" byla sirsi nez 2,1" :o
Maxxis je v tomhle na dvě věci. Já měl Swampthinga 2,5 a bylo to spíš jak nějaká 2,1 nebo 2,2
Presne tak, od ty doby vozim jenom Tiogy a vim na cem jsem :-)
Tak tak, taky ted mam vobě Tiogy Factory DH 24×2,3
by se mi taky libily, ale neprolezou zadni stavbou, takze mam maxxis minion DH 2,35
Tak na 24 by snad prolezli ne? Nebo mas tak uzoučkou stavbu? Takhle mam na každý straně ještě min 5mm misto. A když sem měl 26 tak tam byl Point 2,6 a taky ještě s lehkou rezervou, ale byl težkej jako kráva.
maxxis 2,35 ma na kazdy strane cca 2 mm rezervu (uz je to i zavareny protoze rozhozenej rafek predchoziho majitele zapricinil prodreni zadni stavby gumou) :-) 24" kolo mi prijde jako nesmysl – nevidim v tom moc vyhodu (pro me), spis nevyhodu. Treba Bighit se mi fakt libi jako kolo, ale kvuli 24" bych si ho neporidil.
To nechápu předchozího majitele jak to mohl nechat dřít až prodřít. Ja sem se 24" spokojenej, mam je na pevňákovi a nestěžuju si. Myslim ze je to odolnější nez 26", ale to hodne záleží na rafcích, mam níž těžiště to mi taky vyhovuje a to kolo se mi takhle libí víc÷)))
puvodni majitel byl tak trochu punkac. uz takhle mam vidli „predkoplouů“ dost se 24" by to bylo este vic. Intense mag 30 dh je dost odolnej i v 26" :-)
Jo koukal sem se na foto tvyho biku – moooc pěkný RBaso, na něco takovýho nemam finance. A je fakt že ty mag 30 sou hodně odolný. Na celoperko bych asi taky nedal 24"
dik :-)
Hms, 24' je celkem dobra co se tyce zrychleni a tak, ale rozdil nepoznas :-) Ja ji vozim jen kvuli tomu ze to Norco je na to staveny. Na kazdy strane aspon 5mm – 1cm mezera, do blata ideal. Puvodne tam byla 26' ale to bylo fakt na tesno i s Kendou 2.35. Jinak 24' ma na DH spis nevyhody, nesezenes spiky ani kdyby ses postavil na hlavu, a vyber plastu taky nic moc.
ja DH moc nejezdim a v bahne taky moc ne. takze ta mezera mi bohate staci a plaste taky nijak vyrazne neresim. paradoxne mi ale prijde ze s 24" to jede znatelne hur. kdyz je to kolo na to staveny, tak budiz, ale pro me to je duvod si takovy kolo nekoupit (pokud tam nejde 26"). kazdemu co jeho jest :-)
Njn, v ty dobe to byla snad jedina rozumna volba komplet kola. Taky se to ukazalo, jezdim ho ted treti sezonu a vsechno drzi jak ma. Zatim :-)
Nj. Norco :-D
No, jenom tim to nebude. Ja preci taky jezdim opatrne a tak :-)
to je zajimavy, ze me takhle neodpovis na moje stejny tvrzeni o jinejch znackach :-)
Jiny znacky nejsou Norco ;)