vetsinou vidim lidi s kotoucema, ale nekolik lidi vozi i vecka. jakej to ma rozdil?(mozna davkovani sily atd.)
vetsinou vidim lidi s kotoucema, ale nekolik lidi vozi i vecka. jakej to ma rozdil?(mozna davkovani sily atd.)
lepsi davkovani je urcite. ale spis to bude v tom, ze vetsina FR vidli nema cepy na V, proste se nepocita s tim, ze by na tom nekdo mohl vozit V, takze musis mit kotouc. no a kdyz uz ho mas vepredu, tak ho das i dozadu.
Treba ja jsem mel driv ram bez cepu nez vidlici bez cepu.
jasne, ale kolik lidi dnes jezdi tak starou vidlici? je jen male procento rideru, kteri vozi stary vidle (Z3 treba) a maj vecka. dneska neni FR vidle s cepama na V u zadny znacky v nabidce. nebo bys muzel pouzit vidlici dost nevhodnou na FR. i to DURO je uz na kotouce a verze na V se blbe shani.
Ja se o tom vubec nehadam;-) Jen rikam, ze u me to bylo opacne, i kdyz to neni moc casty. Ted vecka fakt nenamontujes uz na nic.
jojo, je fakt ze na KOLO vecka nedas a musis tam dat brzdy. :-)
tim chces rict, ze muj krasnej archivni kousek neni KOLO??? GRRRRRR!!!! ;) i kdyz bych ty cepy na V klidne ozelel, to je fakt..
neboj je to KOLO :-)
Lepsi davkovani, nezavisle brzdi v jakemkoli prostredi, nemusi se moc centrovat rafek.
Pokud se ptáš na funkční rozdíl V-brake vs kotouč tak ses asi probral právě z 5letého spánku.
neboj neni to tak kriticky ja uz zavodim na XC 15 let a pouzivam vecka a kdyz vyrazim obcas na FR tak uz to chce kotouc brzdi za kazdyho pocasi a nemusis centrovat tak casto je to super vec
Vecka sou mekky. Teda aspon ty smejdy. Ja jak mam ted kotouce s new deskama tak to brzdi jak neco. Na FR s veckama bych uz asi nejel. S kotoucema vis , ze zastavis, navic i za mokra a ve snehu..