Chtěl bych veřejně vyjádřit své rozčarování nad současným stavem vidlic na trhu v rozumné cenové kategorii. Nejdříve jsem zakoupil Manitou AXEL Super. Vidlice byla měkká i s nejtrvdší žlutou pružinou(vážím 85), nebyl problém ji ve stoje při zhoupnutí dostat na doraz. Hlavně snížení zdvihu znamenalo náraz. Tak jsem vidlu prodal a koupil MX comp air. S jejím chodem jsem byl velmi spokojený, do té doby než se v pravé noze objevil vakl. Prostě při sevření předního kola nohama a zakroucení řídítek dochází k malému pohybu. Pak stačí kvedlat řídítkama a přiložit ruku na pouzdro vidlice, je tam cítit pohyb větší než v druhé noze. V jednom servisu mi to potvrdili. A to vše po 100 km ježdění.
Stálo to tolik peněz, italský výrobce měl výbornou pověst a pak tohle......napsal jsem nyní do bikestoru co s tím, tak uvidím…Nevím, zda Marzocchi jde vědomky s kvalitou dolů, pokud ano, možná že chce těžit ze své dobré pověsti a rejžovat, ale to by byla velká škoda takhle zahodit své dobré jméno. Možná se tak už však stalo.......