Už jsem přelouskal všechny příspěvky a od plánovaných RR jsem přešel k snad trošku odolným variantách na rychlé letní pláště do sucha a napadají mě nanoraptory a wormdrivy. Máte zkušenosti či lepší typy na odolné a přitom lehčí pláště? Díky! :-)
Už jsem přelouskal všechny příspěvky a od plánovaných RR jsem přešel k snad trošku odolným variantách na rychlé letní pláště do sucha a napadají mě nanoraptory a wormdrivy. Máte zkušenosti či lepší typy na odolné a přitom lehčí pláště? Díky! :-)
wormdrivy ted obul wroum a byl v praci snad za 44 minut nebo tak nejak,se ho zeptej,ale ma v haji koleno,tak se jen tak vozi:)
Sem to temer precetl jako wroumdrivy :)
ja to tak ctu porad :-)
Nanoraprory jsou docela dobre. Mel jsem je kdysi v Kevlaru 2.1. Je to peknej balon. Jizdni vlastnosti skoro stejne jako Pythony, ale behoun ma tlustsi Python. Bok ma zase lepsi Nanoraptor. Oba tyhle plaste tezi z pomerne husteho vzorku, ktery je odolnejsi proti defektum. Jinak podobnych plastu je hodne treba Nokian NBX Light, IRC Serac, Continental Twister, nebo Maxis Ranchero. S nema ale nemam zadne zkusenosti.
Co je nano, to dnes leti!
Jako rychlý pláště na tvrdý podklad případně na silnici mám wormdrivy a spokojenost. Za ty peníze mohu doporučit.
Mam Nanoraptory 2.0 v dratu a naprosta spokojenost. Trochu dyl trva vycisteni od blata ale v tom blate kupodivu docela sedi (jsou hodne uzke, asi 1.86"). Kdyz se trochu vic nafoukaji tak primo leti, hmotnost je taky slusna. Sundat a nandat jdou v pohode jen prsty. Mam na nich najeto asi 1800km a jsou jak nove :o) Defekt jsem mel jen jeden na zadnim, kdy jsem je pri nizsim tlaku cvaknul ve sjezdu – moje chyba. Takze asi tak.
Nanoraptory jsem jezdil na bráchovém kole. Je to Drát 2,0 – je hodně uzoučký – tak něco kolem 1,8, ale je dost rychlý a do terénu podle mě rozhodně vhodnější než Wormdrive – nejezdil jsem ale podle vzorku si nedokážu moc představit, co tě v terénu podrží. Ty bych nasadil tak max na jarní trening po silnicích a polních cestách.
Pokud bych bral Nanoraptory tak bych si připlatil na kevlar – má být mnohem širší než ty drátový a cena není nijak drastická ( myslím že snad kolem 750kč)
Jo jo je to tak 749 kč: http://eshop.bikezone.cz/index.php?…
Na www.nakupujeme.cz za 670,–Kč.Mají ale bordel v popisu,ten odpovídá spíš šířce 1,85".
Maxxis Medusa 1.8, v kevlaru za 600,– Při max. tlaku 4.5bar rychlej na silnici, při 3.5bar to taky ještě jede navíc docela pohodlný. Jezdím celoročně, max. spokojenost i na sněhu.
D?kuji všem za rady – p?jdu do nano… pak poreferuji jak jezdí! :-)
nanoraptory sem nikdy nejezdil, takze porovnavat nemuzu. wormdrivy sem zkusil kdysi a pak sem je znechucene odlozil a ted sem je nahodou nasel a vcera nasadil. od ty doby sem ujel cca 70km po praze. moje dojmy: jede to jak svine, na asfaltu drzi jak pribity, na sypkym povrchu jedou ale nebrzdej a nezatacej a dneska rano sem si dal takovej sjezd mimo cestu v Krcaku a to byl hustej adrenalin…
podtrzeno secteno – az je ukoncim, tak si novy urcite neporidim, ba dokonce si neporidim ani nic podobnyho. poridim 2,3 se spuntama. sice to hur pojede, ale bezpecne :-)
Rozhodně 2,1 Nanoraptor v kevlaru (na bikezone.cz asi za 700,–), je to pěknej balón a v rámci Xc tě i v terénu slušně podrží, přitom valivej odpor má malej…
Wormdrivy mi visí v kolejíčku od tý doby, co jsem je kdysi sundal z novýho kola. Nanoraptory jezdí moc pěkně díky tomu středovýmu běhounu. Ovšem jako silničář s mizernou technikou nedám celoročně dopustit na conti explorer. Radši budu dřít než abych se někde vymlel :)
Presne stejna zkusenost… Conti explorer 2,1 celorocne, maxis wormdrive jen kdyz jedu na dovolenou s mladou… :-)
..speedmaxi, člověk občas v terénu spadne, ale na silnici super…chich
no já přesně naopak, v terénu byly bez potíží, ale na morkém asfaltu jsem se totálně sedřel :-)
Wormdrivy jezdim pravidelne v lete, sou supr, ale cekal sem od nich menší valivý odpor, když byli všude tak vychvalovány…
Teď sem dodělal posledního Wormdriva a daslšího už nechci.
Co ti na nich tolik vadí?
Na wormdrivy jsem si chvíli musel zvykat. Na silnici jedou dobře, ale před nimi jsem měl micheliny sprinty a ty jely lépe na silnici i v terénu. Zadní nízký vzorek wormů klade docela odpor. Až jsem jej sjel jely o poznání lépe. V terénu pláště při náklonu mají tendenci podkluzovat. To díky bočním zubům, které vychází přímo z běhounu. No dá se na to zvyknout, musí si na to člověk dávat pozor. Nanoraptory. Mám 2.0, teď je jezdím. Mám už druhou sadu, jezdím s nimi už třetí rok. Na silnici mají o chlup větší odpor než wormy a jsou hlučnější díky vzorku. Ale i tak na silnici pěkně letí. Vyloženě v blátě je nejezdím, ale na suchu v terénu jedou skvěle a dají se použít i do náročnějších terénů, wormy ne, nepodrží. Krásně se s nimi berou zatáčky smykem, jsou dobře čitelné. Na suchu si je nemůžu vynachválit a i na silnici jedou slušně. Pokud budeš jezdit po silnici i do terénu, tak s nima chybu neuděláš. Do bláta se asi moc nehodí, ale ne že by s nima nešel projet kousek blátivý úsek a pak zase sucho. Častokrát jsem tak jel a v pohodě. Díky hustšímu vzorku se čistí o něco déle. Jsou poměrně úzké, ale jsou vysoké a balonové, dobře tlumí. Wormy jsou nízké a netlumí tolik. To? mé poznatky z jejich užívání.
Nanoraptory jsem nejezdil, ale Wormdrive ano. Nez je, zkusil bych radeji IRC Mythos Slick. Maji vyssi „zuby“ po stranach a v terenu drzi relativne lepe. Valivy odpor maji tak stejny. Take jejich odolnost proti defektum (coz je subjektivni) je vetsi nez u Wormdrivu. Jinak osobne nevidim rozdil ve valivem odporu u Wormdrive, RR, IRC Mythos Slick a Michelin X Comp (tusim, byl to nejak levnej Michelin za 350Kc). Vse ma zhruba stejny, podobny valivy odpor, pritom Michelin a RR jsou pouzitelne i v terenu. Teda pouzitelne je samozrejme v terenu vse, ale ty RR a Micheliny jsou na tom prece jen lepe, nez ty zbyly dva.
IRC Mythos Slick jsem mel (na novem bajku) a do terenu je brat je samovrazda.
No a na Wormdrivech jsi v terenu jel? To by pak dle tve klasifikace asi byla uz jenom vrazda :-)
Ne, ty jsem nezkousel , ale mozna maji mekci vzorek nez zminovane Mythosy (ty jsem mel v dratu).
měkčí vzorek??? sakra jakej vzorek?? ono to má vzorek??? :-)
Aha :o)) .. no Mythos ma takovej malinkatej vzorek a po boku o neco vetsi vystupky – asi ty jsou na pricine, ze nedrzi. Proste takovej semislick Fast Fred je daleko (imho) lepsi.
já mylsel ty maxxisy: http://www.bikecentrum.cz/images/img.php?…
ale on to asi moc rozdíl nebude :-)
No vidis a ja si myslel (a teda i citil) ze ty vetsi bocni vystupky prave cloveka podrzi treba ve svahu. Ten Wormdrive bude tema bocnima vystupkama asi podobny FF.
Všimni si. Ty boční výstupky navazují přímo na běhoun, není tam téměř žádný zub. Ty pláště v terénu ujíždějí pokud zatáčíš. Něco jiného bude asi mírný náklon bez zatáčení, to možná něco málo snesou. Ale první nepříjemné překvapení, když jsem je obul a zajel do terénu čekalo, když jsem trochu naklopil zatáčku. Už jsem jel. Naštěstí jsem to ustál. Nanoraptory mají taky melé boční zuby, ale drží určitě líp.
Nemam s tim dobrou zkusenost. Nejspis je to proto, ze neni stejny prechod na cele sirce behouna, ktery drzi na povrchu. A misto toho, abys mel predvidatelny plast, jednu chvili to nejak drzi a pak najednou letis :(
prave teraz jazdim worm nakolko je sucho a som celkom prekvapeny co vsetko sa s nimi da chvilka najst to spravne nahustenie a davam aj vyjazdy kde som si myslel ze zlyhaju bocny zaber tiez slusny ked im trocha pomozem vytiahnu ma aj z kolaji akurat pri intenzivnejsom brzdeni a slusnom sklone je to uz uf uf ale to je predsa semi vzal som ich vciac menej na skusku menej narocny teren zvladaju dobre odvaluju
no jezdim maxxis DH Minion 2.5 a nemuzu si stezovat :)