Jak nejlepe a nejcisteji prestipnout brzdove lanko?
Jak nejlepe a nejcisteji prestipnout brzdove lanko?
kleštěma na lanka…
O.K., rekneme, ze nemam kleste na lanka. Novy lanko, ktery jsem koupil, je na konci jakoby opaleny, mam ho predtim treba vyzihat?
Hm. A nestaci stipnout lanko kombinackama? Jestli jsou aspon trochu nabrousene tak je to hracka.
Není opálené, ale má zatavený konec, aby se nerozplétalo. Kombinačky stačí na přeštípnutí taky, musí se trochu zabrat a pokud odštípnutý konec neodpadne, pomož mu tak, že jej bez povolení stisku kleští párkrát ohneš.
lepsi jsou klasicky nabrouseny stipacky a pro jistotu do toho prastit kladivem (naucil jsem se v cykloservisu:-), takhle jsou dobre „nastrihat“ i radici bovdeny :-)
kazdopadne to bol urcite dobry cykloservis:D ked nemaju poriadne stipacky a klieste na bowdeny:D
Já koupil u nás v bazaru štípací kleště za 50,– Kč. Když se podíváš aby břity dosedaly k sobě tak cvakaj pěkně a těch pár nerezovejch lanek za rok cvaknu nádherně. S kombinačkama byl vždycky problém, protože nejsou určený primárně na štípání.
Nářadí od Park toolu je pro normální bikery, který si chtěl jen poštelovat kolo, vyměnit lanka či bowdeny atd. zbytečně drahý.
jj, navic opravu s „idealnim“ naradim zvladne kazdej trouba, opravdovej servismen je neco jako MacGiver :-)
Ja je mam a reknu ti, ze se to neda s klestickama na nechty srovnat :)
stipacky a kladivo :-)
přesně, i bovdeny takhle prasím :)
ja taky, akorat vemu vetsi kladivo :-) … a obcas pouziju brusku.
Stačí i staré kombinačky, protože najdůležitější je to kladivo. Ale musí se to udělat hned napoprvé, jednou ranou.
taky jsem to tak prováděl, je to zaručený postup, ale nakonec mě to přestalo bavit a koupil kleště na lanka a nelituju – byly drahý, ale komfort obsluhy a výsledky stříhání se nedají srovnat :)
pokud nemas kleste na lanka, tak si vem dobry stipacky, jeste nez je pouzijes, tak v miste, kde to chces prestipnout to zaletuj a potom to pred tim prestipni – zabranis tim roztrepeni lanka
Netezový lanko nezaletuješ, proto je zatavený. Obyč se cínujou.
zatim sem zaletoval vsechny lanka..co se tyce koncovek, tak ty samozrejme pouzivam ale pokud ji clovek sunda a konec lanka neni zaletovanej tak s velkou pravdepodobnosti se lanko roztrepi..tot moje zkusenosti
pretri to sekundovym lepidlem
Zaletujes,staci pouzit tavidlo na nerez a jde to krasne
Vy nikdo nepouzivate hlinikove kocovky?
lol…ja jo,protoze se mi to vzdycky roztrepi…:)
samo ze jo. vzdycky (nebo aspon izolacku :-)
Lanko mas vzdycky a potrebujes ho zkratit ..
Fenous : Bavis sa dobre ?
Najlepšie štípačkami. Pužívam Knipexy. Preštikne to krásne čisto ako originál. Nič sa nerozpletie. S kombinačkami sa to nedá porovna?.
Používánm Knipexy kombinačky a v pohodě štípám jak lanka, tak i bovdeny
Myslel som bežné kombinačky. Nie Knpexové
Z moji skušenosti Park Tool ma hodně výrobku pro servis ale mě se kleště na lanka moc neosvědčily ,nedávno jsem koupil knipexy a jsem velice spokojen.....
Jsem rad, za vase zkusenosti ohledne stipani lanek a bovdenu. Ja se s tim vzdycky hodinu seru, nadavam u toho, naposledy jsem uz to nevydrzel a udelal to rozbrusovackou :-). Proste stare tupe kleste se na to nehodi. Jdu si koupit poradne kleste.
Kup Knipex. Neviem či ich robia viacej veľkostí ale tieto sú dlhé cca 25 cm. Je to behom sekundy. A v pohode aj bovdeny.
Na lanko navlčeu nipl, zamáčknu ho na lanku kombinačkama a rozbrušovačkou lanko těsně uříznu. Je to hned a netřepí se :) Štípací kleště je většinou rozžvýkají a rozpletou.
doma je zaklad zaklad to necim v miste strihani spojit (lepidlo, cin, nebo aspon izolacku a jak tu kdosi mel dobry napad rovnou nasadit stiplou koncovku), pak to bud upajzat stipackama nebo preseknout majzlem
Pakove kleste :) poradi si spolehlive i s radicim bovdenem bez vynalozeni vetsi sily :)
obycejne stipacky a resim s nima i bovdeny.
Pak je dobré konce bovdenů zahladit (třeba smirkovým papírkem), ne?
Tak jsem si dneska pujcil od souseda stipacky knipex a jsou bezkonkurencni. Bovden ti cvakne jedna basen a uz ho neni treba nijak upravovat. Knipexy jsou GOOOOOD
No, asi speciálníma kleštičkama. My jsme používali dlouho jakýsi šmejdy (ty lanko spíš ukousávaly). Pak brácha koupil silné kleštičky Jagwire (myslím za pět set)…snadné ucvaknutí bez třepení lanka.
vemu cvikačky a na ne nasadím větší kleště a jde to moc dobře ani se to neroztřepí
dam si tenkej rezaci kotoucek na rozbrusku.-absolutne bez rozpleteni. bowdeny stipackama a pak zarovnat na brusce. jen lehce, aby se netavila teflon vystelka
Nuzky na plech, jak specialni kleste na lanka.
elektrikářský kleště na dráty jsou v pohodě
jedině kladivo a majzlík na kovadlince svěráku