máte taky problém s tim, že když pořádně brzdíte z kopce tak de hroznej zvuk vod špalků jako by tam byl kámen nebo tak něco čim to je? dá se to nějak odstranit? (myslim že to muže dělat prach nachytanej na ráfku, ale jistejne si nejsem)
máte taky problém s tim, že když pořádně brzdíte z kopce tak de hroznej zvuk vod špalků jako by tam byl kámen nebo tak něco čim to je? dá se to nějak odstranit? (myslim že to muže dělat prach nachytanej na ráfku, ale jistejne si nejsem)
a vis jak piska mokra hydra?takhle-píííííííííííííííísk :D
čéče nevim, ale popsal si mi to věrohodně tak ti věřim .o)
jeste mi popis zvuk tech spalku at sem v obraze:))
grrrrrrrrrr :oD
psal sem že je to jako by byl ve špalku kámen a dřel o ráfek jen že špalky sou čistý
spalky mam jenom vtzadu a nedelaj to.ani nepiskaj kdyz sou mokry takf akt nevim
tak to fakt nevim ale kdyby to delalo píííííííííííííííísk tak je to mokra hydra :DD
a jak dělá suchá hydra? :o)
zzzzzzzzzzz nekdy i bzzzzzzzzzz a ´kdyz nebrzdis tak nekdy i skrt skrt a pak zzzzzzzz nebo bzzzzzzzz staci?a jak dela kralicek?
vyčerpávající odpověď, ale moc mi to nepomohlo :o/ , ale aspoň už vim jak dělá hydra :o) dělá mi to na předku i na zadku tak je to divný
mne piska len predna … a dovod? vzadu mam trojfarebne BBB a vpredu nejaku ciernu Barradinku … a piskanie neriesim, aspon nemusim vozit zvoncek …
nepsal sem, že pískaj to je otázka seřízení, ale že když se ohřejou tak dřou jako by tam byl kámen :o)
tak ich vymen a mas pokoj, tie BBBcka su univerzal, dobre brzdia a nie su drahe …
Nesouhlasim.mi BBB vpředu piskaji,a? je šteluju jak chcu,zkoušel sem je ošmirglovat,očisti rafek,já nevim co ještě a vrže furt.Navic nebrzdi nijak extra :o(
no říka se že když to píská má se to pomočit :o)
Zkoušels to?Nerad bych si chcal na vidlu,bez zaručeneho vysledku :o)
ne – e jak sem koupil prodávám :o)
hmmm, tak to nemozu byt 3-farebne BBBcka:-) mne kusnu koleso bez problemov … ja som s prednym tiez laboroval, smirgloval, cistil, odmastoval, primastoval, vsakovaku alchymiu skusal a piska to furt … ale aj brzdi, takze neriesim:-)
mazal to musel bejt mazec z kopce co? :o)))
hmmm, ty vis nejlip:-D
zatim to asi vyřešim špuntama do uší a až je trochu sjedu tam něco takového dám :o)
A nekdy i jeste vic ;o)
Tohle delaj tvrde spalky treba od shimana. Nepr. Kool stop jsou v pohode.
a neco zaseklyho ve spalku fakt nemas? jinak souhlasim s tim, ze to delauj tvrdy Shitmano spalky…
určitě nemám pomáha parkrát promáčknout páku a pak to přestane nachvilku :-/
kdyz poradne brzdim z kopce tak kupodivu ty spalky slysim, jestli to nebude ze ten spalek dre o rafek, tj. brzdi :-))) jinak vetsi lomoz delavaji tvrdsi spalky (u me napr. LX, u cervenych koolstopu to nepozoruji)
zdar bajk
No některý ráfky jako např. Rigida nebo Mach si nerozuměj s některýma špalkama, jako např Tektro (netvrdím, že tato kombinace nemůže fungovat). Nastává pak situace, kdy se drobné částečky ráfku zakusují do špalků a na ty se nabalují další což způsobuje ten zvuk. Zpočátku není na špalcích nic poznat, ale pozdějc už se v nich lesknou malý kuličky hliníku.
mám tam rafky mavic 719 a XT véčka s origoš špalkama :-(
Zkus teda kouknout na ty špalky, když v nich žádný kousky bordelu nebudou, tak se nic neničí a neřešil bych to.
špalky sou v pohodě, ale je mi divný, že stačí párkrát uvolnit páky a zvuk na chvilku zmizí ale dělá to i pří jízdě po čisté cestě tak je skoro vyloučeno, že se tam dostane prach natož kamínek
když ten zvuk budou dělat tvrdý špalky tak to budou dělat jen občas nebo pořád?
Když jsem koupil kolo, tak jsem musel špalky z véčkových LX brzd vyhodit, protože bych byl za chvíli bez ráfků.
čoveče ledeč tam sem chodil na základku :o)
Svět je malý a Ledeč je veliká. Spousta Ledečáků skončila v Praze. Já bych v Praze žít nemoh, cejtil bych se jak indián v rezervaci. Nebo spíš jak opice v kleci. To je přesnější. Nebo jak mravenec v mraveništi. To je nejpřesnější.
život je takovej a jinej nebude :o)
Vymen spalky. Jednoduchy a je to jistota.
ou kej a jaký špalky :o) zkušenosti dík
prej trojbarevny BBB.mel jsem modry BBB a taky bez stiznosti.ale nejsem na spalky nijak narocnej.hlavne kdyz to nedela kraval.
KoolStop…
Ty kool stopy by mohli bejt v klidu, ale nejekonomičtější variantou sou Kvasničkovy NO NAME, který vyjdou asi na 130,– a sou to jedny z nejlepších špalků, jaký sem kdy jezdil. Bohužel víc vo nich nevim, tak jedině se zastavit za nim v Michli (zn. má jich tam plnej pytel nijak nezabalených).
neuskodis si cervenzmi koolstopy nebo levnejsimi trojbarevnymi Baradieny (resp. stejne spalky maji i jini vyrobci, jen se lisi logem vyrobce – viz historie)
Mě to dělá taky, mám origoš XTR špalky a ráfky Shi WH-M-535. A jak píšeš, stačí několikrát promáčknout páky a zmizí to (na chvíli). Asi když se špalky zahřejou, tak se mění hustota gumy? A pískání? To mi dělalo na starejch vidlích – Nějaká CrMo pevná a RS Jett, teď na MZ MX Comp už ne. Třeba se rozvibrovaly nohy :-(
a nepozoruješ jestli to drhnutí má nějakej vliv na rávky?
Džez nade vše!