Chcem si kupit kvalitny full bajk, najradsej by som zobral Giant NRS 1, kedze sa mi paci designom a aj vybavou…no nasiel som aj Ravo, ten je o 17.500,– Sk lacnejsi pri podobnej, az na nejake „malickosti“ skoro rovnakej vybave…
…ale na Rave sa mi nepaci niekolko veci:
- ram z duralu 7005 – je vyrazny rozdiel v zivotnosti oproti Giantu ktory ma ram z SL 6013 ? Kolko rokov ma zaruku na ram Ravo?
- brzdy ProMax Armor – nic onich neviem, neviem ako brzdia v porovnani s hayesami HFX 9 XC alebo shim. M555 resp. M525. Mam ich nechat, alebo vymenit za M555 a M525?
- naboje deore sa mi zdaju neprimerane v tejto kategorii…no dufam ze vydrzia aspon 2000 km
- vaha 13.5kg oproti cca 12kg – Giant je vyrazne lahsi, co bude asi ramom z lahsej zliatiny.
Teda oplati sa priplatit si 17.500,– Sk a zobrat Giant? No myslim si, ze v tomto pripade je u Giantu „malo muziky za vela penazi“ – samozrejme v porovnani s Ravom. Ked sa mylim opravte ma…
Ked mate niekto skusenosti stymito bajkami, budem velmi rad ked sa one podelite, zaujima ma vsetko – vyhody, slabiny, zivotnost, prakticke skusenosti, apod.
PS: neviete o nejakom webe, kde by boli detailnejsie fotky, alebo test Giantu?
Diky.