Momentálně se rozhoduju, zda koupit Marzocchi MX comp coil 2003 (pružina, 2,1kg) nebo Manitou Acel Super 2004 (pružina, 1,9kg, lockout). Prosím o seriozní doporučení, co vybrat. Jezdím nezávodní XC (4000km), nepotřebuju s tim skákat schody.. Děkuju.
Momentálně se rozhoduju, zda koupit Marzocchi MX comp coil 2003 (pružina, 2,1kg) nebo Manitou Acel Super 2004 (pružina, 1,9kg, lockout). Prosím o seriozní doporučení, co vybrat. Jezdím nezávodní XC (4000km), nepotřebuju s tim skákat schody.. Děkuju.
jednoznacne bomber. pises ze nejezdis zavody. lockout tedy asi moc nepotrebujes a 200g te asi tak nepali. taky ocenis fakt, ze vidle nebude mit ani po nekolika letech vakl a veskera udrzba se bude skladat z vymeny oleje po 1–2 sezonach.ja mam bombera z roku 2002 a 100% spokojenost. ale priznam ze manitou sem niqdy nejezdil.
Ale tahle Marzocchi nemá vnější regulaci tlumení, kterou já u Axela docela oceňuju – zejména v zimě, kdy mi během půl hodiny ztuhne olej natolik že musím tlumení úplně otevřít jinak by vidle vůbec nepracovala. Jak to funguje v zimě u týhle Marzocchi?
ja sem za ty dva a pul roku na to stelovani (mam taky interni) nesahnul. proste sem v zime upustil trochu vzduchu. a snih tlumi taky celkem dobre. pokud ma clovek nejakou „standartni“ vahu tak byl se toho nebal. ale mam vzduchovku, u pruzinovky by melo pomoct zmenseni predpeti pruziny.
Presne jak rika biker007, byl jsem jezdit ted o vikendu (mrazy jak prase)a zadne podstatnejsi zmeny v tlumeni jsem si nevsiml. Ale mam taky vzduchovku a foukam ji spis min.
a vo tom to je, u vzduchovky nemá mráz podstatnej vliv (logicky bych řek že to bude mít spíš opačnej efekt – klesá teplota, tlak se snižuje), ale pokud se nepletu tak tenhle Bomber má olejový tlumení. No ale zase normální lidi jezděj hlavně v létě, tak to možná neni tak důležitý.
Marzocchi moc v lasce nemam, ale myslim, ze pro tebe by to byla dobra volba. Je bezudrzbova a skoro neznicitelna. Volil bych ale vzduchovou.
Pokud Ti nejde o váhu, ale spíš o výdrž a tuhost a vzdáš se některých vymožeností(které člověk nepoužívá zas tak často), tak Bomber. Pokud bych uvažoval o Manitou, tak Scareb (ta se povedla) nebo Back, raději bych si připlatil. Marzocchi MX comp coil je pode mě naprosto dostačujíci, solidní vidla.
Asi nemas moc rád Manitou, ze jim takhle prznis nazvy vidlic, co? :)
Sorry, překlepy (musím taky pracovat – píšu rychle a nepřesně) Skareb – do té bych klidně šel Black – taky není špatná Zvláš?, když velký Man. konečně pochpil, že vazelínový maznice jsou přežitek, no ale Axel – raději Skareb (cenový rozdíl cca 2000 není tak velký). Ale Bomber je Bomber!
No jeden typek vozi sprehazeny pismenka na „kalba“…teda to druhy a ma uz nak dopsany…ale dobry :o)
Mam Bombera Z3 M80, pružina olej, rok 2000, dodnes pouze 3× vyměněný olej, jinak absolutně bez problénů, žádný vakl-jezdím s kotoučovkou, váha 2,1 kg s ocelovým sloupkem. Neměnil bych.