Zdárek, tak sem se rozhodl, že Vás zase budu chvilku něčím otravovat:-) momentálně jsem v situaci, že bych měl (snad to nezakřiknu) v blízké době mít cca 30–35tisíc a chci je investovat do bajku… rozhodl jsem se pořídit si místo CRXka nějakého fulla. Nároky: slibuju si od něj, že to na něm budu moct pustit z kopečka trošku rychleji a dovolit si trošku víc než na CRXku a občas i poskočit (tím nemyslím FR, DJ, DH atd, na to mám jinej stroj) v rámci vyjížďky a s čistým stylem do dopadu… bohužel je problém, že to chci mít jako svůj primární bajk, takže to nesmí být těžkej stroj a mělo by to absolvovat i delší vyjížďky v „slušném tempu“ abych stíhal podbně jako na HT a když bude čas, tak bych na tom pro zábavu rád jel pr maratonů a hlavně konečně Krále Šumavy… prostě hledám houpací náhradu za CRX, pro trošku zvýšení pohodlí a možností vyblbnout se v terénu. Takže předpokládám, že ideál by byl asi 130mm vidlice a 130mm rám a vzduchovej tlumič možná s LO… Plánuju to osadit věcma RF Evolve XC, a dát tam kola z CRXka… Je mi jasné, že si tyto vlastnosti dosti protiřečí, ale kdyby to bylo tak jednoduchý, tak se takhle neptám, že:-) tak prosím poraďte… jo a docela mě lákají dva rámy pro nadšení a dobré zkušenosti s RB: RB Speedster (bojím se že bude moc křehkej a křupne:-) ) a nebo RB Enduro EN (bojím se, že bude zas moc těžkej:-) )…