• sousedovicmalymirek

V popisu u bika máš zapletený kola drátama DT Revolution 1.8/1.5. Budu přeplétat kola, řeším jaký dráty, tak by mě zajímalo, jestli nepraskaj, eventuelně jak často musíš centrovat. Dík

0 0
    • BB  

měl jsem je na předchozím i současném biku, za 4 roky praskl jeden u kazety. Kola v podstate necentruji, mam Mavic UST rafky a v podstate to neni potereba, ale nevylucuji, ze kdyz dam kolo do Programcycle z nejakeho jineho duvodu, takze to kluci z pilnosti neprecentruji. Ale fakt si nepamatuji, ze bych nekdy explicitne rikal, precentrujte to. Pricitam to tuhosti Mavic rafku.

0 0
        Výběr z produktů
        Přejít do shopu (Komponenty)
      • BB  

jo a jeste dodam, ze nejsem zadnej drobecek, potreboval bych tak 5 kilo shodit.

0 0
        • sousedovicmalymirek  

Díky za odpověď, chtěl jsem totiž zaplést tyhle dráty a Lukáš mě od toho zrazoval, i přes mojich 70kg. Tož tak.

0 0
          • BB  

no, mě taky Lukáš zrazoval a jsem rád, že jsem ho neposlech, mám 81 kg a drží v pohodě.

0 0
            • VencaV1  

A me se zdalo, ze tu nekdo psal neco o prasklem dratu u kazety. :)

0 0
              • BB  

to se ti za 4 roky zdá moc ?

0 0
                • sousedovicmalymirek  

Mě se to zdá úplně v klidu, taky do toho pudu.

0 0
                  • BB  

ještě jedna zajímavost, někde jsem se dočetl (myslím v Cykolservisu byl článek o výrobě DT), že to zeslabování vůbec neznamená úsporu váhy, že do dělají kováním a hmotnost zůstává stejná, ale kovaný materiál je odolnější (asi je to blbý termín, ale nejsem strojní inženýr).

0 0
                    • sousedovicmalymirek  

To asi není úplně přesně, protože tenčí dráty jsou skutečně lehčí, ale ta střední část má větší pevnost v tahu.

0 0
                • VencaV1  

Zda, me nikdy zadnej drat neprask.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.