Cau, zjistil sem, ze se mi zadni kolo lehce vychyluje do stran, kde muze byt zavada?dik
Cau, zjistil sem, ze se mi zadni kolo lehce vychyluje do stran, kde muze byt zavada?dik
myslim jako hybe do stran ve stredu, neco chce pritahnout?
tak vyhoď náboj
No tak to je dotaz… Návštěva servisu tě bude stát cca. 200k Jedná se o vycentrování.
Tak to se odstěhuj. U nás stojí centrování 60,– Kč! :-)))
kolik platíš nájem ??? :-P
Jsme vcera navstivili pri vyjizdce servis ve Zruci nad Sazavou. Bajkr si tam nechaval vymenit prasklej drat. Vymena dratu + centrovani + drat = celkova cena 20Kc :-)
v brne v bystrcu sem zajel do jakysiho obchudku(myslim cyklolasl..nikdy si to nezapamatuju) a dojel sem tam s osmou jako krava a dvema vyrvanyma dratama. Na pockani mne to za ctvrt hodky spravil a jeste mne dotahl konusy a sesteloval zadni vecko(musel sem ho skoro uplne povolit aby proslo kolo a ja moh v pripade nouze brzdit) a chtel za to 70 korun…
vycentrovany je v poho a s mym to problemem to mysim nesouvisi, ale dyz je proste chytnu a cuknu s nim doleva a doprava citim ja se pohne jakoby nebylo pevne uchyceny
Pokud máš náboj na kónusech tak jsou povolený, pokud na průmyslech tak jsou po smrti. To ale neznamená, že ty konusy, v tomhle stavu seřízení, dlouhodobý provoz přežily.
jelikoz se jedna o deore naboj takze asi ty konusy, je treba s tim dotahnutim zajit do servisu?jinak dik
no když se na to ptáš tímhle způsobem tak v tvém případě bude ten servis jistota, jinak pokud víš jak na to, tak je to práce asi na 3 minuty
:-)))
Záleží na tobě a nářadí co máš doma, pokud vládneš angličtině: www.parktool.com/…eadhowto.asp?…
nechci zakládat další thread, tak to zkusím tady, dnes sem se díval na zadní kolo a zjistil sem, že nejde v ose kola a je trochu vychýlené k jedné straně, přitom osmicu kolo nemá, háže jen malinko vertikálně, zkoušel sem ho několikrát nasadit a nic, furt stejné, čím to je?
může to být špatným vycentrováním kola?
Jak není v ose? Je jen posunuté celé doleva/doprava a přitom je rovnoběžné s rámem nebo je jen otočené v určitém úhlu vůči ose rámu (vpředu 1 cm doleva a vzadu 1 cm doprava)?
už sem na to asi přišel, je celé posunuté doleva, ale to asi každé kolo… :-)
Určitě? I když dáš kolo obráceně – kazetou doleva? Pokud se při otočení kola přesune křivost doprava, je blbě vypletené. Použít luk. Pokud po otočení bude znovu křivé doleva – máš křivou zadní stavbu. použít kreditní kartu.
nevím, strčil sem tam druhé kolo, které mám vypletené asi týden, a je to stejné, mírně posunuté doleva
Tak to vyzkoušej, třeba tě čeká nemilé překvapení :-)
Buď obě kola vyplétal stejný lempl, máš křivý rám nebo nestejně hluboké patky.
tak sem to kolo obrátil a malinko se to změnilo, posunulo se to troško do prava, tj. na střed, takže je to špatným výpletem? Ono to není nějak brutálně k jedné straně, ale trošku vychýlené to je…
Ano špatně vypletené, korektně se to dá ověřit takto www.parktool.com/…eadhowto.asp?…
to by byla docela náhoda, toto kolo mám vypletené už asi tři roky, to nové je dělané nedávno a nedělal je stejný člověk, v obou případech je kolo mírně vychýlené do strany, podotýkám, že mi to vyplétaly mechanici ve dvou různých obchodech…
Co ty na to?
Pokud se křivost kola vůči rámu mění s jeho otočním, je ráfek mimo osu náboje. Že je to u obou kol stejně je to prostě náhoda nebo stejná chyba při výpočtu délek drátů.
chci se zeptat ještě na něco, je potřeba u vyplétání kola vědět, resp. vidět, na jaký bike vyplétné kolo přijde? Nebo je to úplně jedno…
je to úplně jedno
samozřejmě v rámci skupiny MTB(disk X véčka) X trek X silnice (shimano X campa)
hmmm, tak se asi zajedu zeptat, jakpak že to vypletli, když je kolo viditelně blíž k jedné straně vidlice…
spíš je požádej ať ti to přeměří lukem, že se ti no nezdá
Dovolim si oponovat silnicnimu bratru. Jedno to neni pokud se jedna treba o Specialized P3 apod. Ten ma o 6mm vyosenou zadni stavbu… pry kvuli singlspeedu.
to ale neni zrovna běžné kolo v české kotlině
Jsem jich potkal vic nez Authoru Texas :)
ja mam pocit, ze v sobotu vecer si tu z nas niekto robi srandu.
Ak nahodou nie. tak najprv kuknut na sheldonbrown.com/wheelbuild.html alebo po nemecky www.sheldonbrown.com/…uilding.html
a kvoli tym loziskam zase sem sheldonbrown.com/cone-adjustment.html
Vyzkousej bez plaste, pokud to bude ok, tak spatne nasazenej plast…
hmmm, zkusím to, i když že bych nasadil oba špatně? V mém případě je možné všechno… :-)