Ahoj, tak budu objednávat nový rám, ale mám malinko dilema co se týče vhodné velikosti… I když se nakonec rozhodnu sám, tak si přeci jen rád vyslechnu co nejvíc názorů k posouzení:-) Můj stávající rám RB CRX: efektivní délka horní trubky 600mm, výška sedlové trubky 520mm, zadní stavba 420mm… A nyní se u fulla rozhoduju mezi: XL: efektivní délka horní trubky 633mm, výška sedlové trubky 521mm, zadní stavba 435mm… L: efektivní délka horní trubky 592mm, výška sedlové trubky 483mm, zadní stavba 435mm…
Se současným rámem jsem spokojen a sedí mi. Mám na něm 100mm představec, delší už bych nerozdejchal, to je max. délka, která mi ještě sedí na ovládání. Sedlovku mám 350mm vysunutou nadoraz:-( Obratnost mi vyhovuje, jediný „háček“ je, že se do kopce okamžitě staví na zadní…
Pokud bych použil velikost XL, tak bych délku kompenzoval 70mm představcem, jen se bojím, aby ty 3cm v délce rámu navíc už nebyly moc „neobratný“… U kratší velikosti se bojím, aby to na mě už nebylo přece jen „malé“… ale víc jak 100m předtavec bych na to dávat nechtěl… Využití bude takové ježdění pro radost, turistika a enduro… nehodlám na tom chrtit, ale ani jezdit vyloženě FR… výlety od 30–100km a čím víc terénu, tím líp… Předem děkuji za názory…