Koupil jsem retez shitmano ig51 a vytahal jsem ho na 250km!!!!! vzdy mi vydzel 1000km a to jsem jezdil jenom silnici, protoze mam poprve v zivote naslapne pedaly a muj nejoblibenejsi pad je pres riditka, tak mam zatim strach ze se pri krizovce nevypnu.Z klipsen jsem vzdy vytahl obe nohy – nekde to mam v hlave zafixovane a vubec to nevnimam. Procetl jsem si hodne prispevku hlavne v sekci komponenty a utrpel jsem tezky sok.Jsem majitelem author illusion z roku 1998 STX a deore LX.Pomalu jsem zacal premyslet o vymene nekterych (skoro vsech :-) ) komponent a spokojen se shimanem r.98 jsem neuvazoval o jinych vyrobcich.Po zkusenostech vasich, mych znamych i meho brachy nechci novodobe shitmano na mem biku videt.Vrcholem byla informace od cloveka ktery v shitmanu delal.„Nektere dily byly tak nekvalitni, ze se daly zlomit v ruce“ – bez zaruky.I kdyby to pravda nebyla staci ze jsem videl totalne zhoblovane 9– ti kolecka po 4kkm a v prodejnach me varuji pred nekvalitnima prevodnikama.To byl prvotni impuls proc jsem zacal hledat na netu a tady se mi to potvrdilo.S udrzbou mych puvodnich komponentu jsem si nedelal nikdy moc velkou hlavu a ted toho sakra lituju. Jinak najezdim za rok jenom cca 3kkm(letos to bude vic uz mam 2kkm) pomer 35% teren(zaden totalni brutus i kdyz i ten se obcas podari) cili hobby pilot.
osmi kolo uz jsem koupil sram.
U klik s prevodnikama(nejvetsi placka je nanytovana na klice) bych chtel jit do stronglightu nebo middleburnu mate nekdo skusenosti s temato znackama???Je mi jasne ze nic neni 100% a vsechno se muze pos…Vim ze jste v nekolika prispevcich psali ze kliky ma shimano dobre, ale ja uz shimano nechci.Nechci kupovat kliky abych po 3kkm musel menit placky nebo je pilovat.Chci neco co vydrzi alespon tech 15kkm a nemusi to byt na integrovane ose.
LX razeni zatim funguje i kdyz uz vyzadovalo mensi zasah prehazka ma minimalni vakl – postupne prejdu na sram tam je snad situace jina nebo se mylim?
Zajimalo by me jestli i novodobe silnicni komponenty shimano stoji za hov…Nebo je to jenom zalezitost biku?
Jsem tu novy tak me nekamenujte hned na uvod :-) Dik. :-)