Mám bike a chtěl bych nyní najíždět km po silnici.Nyní mám sílu 1,95 univerz.vzorek. Uvažuji i o menší síle např.1,5. Prosím poradíte jaký typ a sílu pláště? Díky za odpověď.
Mám bike a chtěl bych nyní najíždět km po silnici.Nyní mám sílu 1,95 univerz.vzorek. Uvažuji i o menší síle např.1,5. Prosím poradíte jaký typ a sílu pláště? Díky za odpověď.
www.progresscycle.cz/firma.asp?…
V podstatě je jedno jaký si z té nabídky vybereš. Záleží jen a jen na Tobě.
Není žádný problém s ráfkem? Někde jsem viděl rozmezí velikostí plášťů na daný ráfek a myslím, že to začínalo 1,50". Co se stane, když tam dám menší, třeba až 1,00"?
nevím co máš za ráfky, ale vetšinou s tím není problém
Právě záleží na ráfku. To musíš potovnat Ty s tím pláštěm. Pokud ale máš ráfek podobně široký jako bývají na silničních kolech, tak není problém. Hlavně počítej s tím, že ty převody co máš na kole budou na silnici moc lehký. Proto bych doporučil, v případě že máš kolo s kotoučovkami, nechat si vyplést dvě kola na kotoučových nábách se silničními ráfky a přehazovat celá kola. Pokud se ale na toto necítíš, tak kup ten „City Slick“ a máš vystaráno.
Třeba hledáš právě toto: www.maxxis.com/…t_detail.asp?… nebo www.maxxis.com/…t_detail.asp?… a nejlépe www.maxxis.com/…t_detail.asp?… S takovým pláštěm by to bylo asi nejlepší. Super setrvačnost, nehrozí defekty (si myslím) a maximální průměr kola s 26" ráfky. Teď už to je jen a jen na Tobě.
S těma převodama bych to neřešil,tam problém není. To přehazování, na kotoučích není až tak jednoduché – pokud nemáš stejné náboje, musíš vždy doladit polohu brzd a kotoučů – osobní zkušenost tuhle variantu používám. a myslím , že jednoduší je přehatovat pláště. Jinak šířka ráfku se pohybuje 22–24 mm dle typu, takže s pneu 26×1,0 tj 25,4mm by neměl být problém. viz foto ráfek 24 mm pneu 700×23
Co treba Rubena Cobra? www.cgs.cz/index.php?…
Rubeny Cobra 26 × 1,90 mám už delší dobu , najeto cca 5000 Km a na silnici i do jemnějšího terénu mi vyhovují. Defekt jsem na ních měl poprvé až tento týden.