Je nějaký rozdíl mezi tím, když vyměním bovdeny na řazení a na přesmyk místo původně dělených za vždy celý kus?
Je nějaký rozdíl mezi tím, když vyměním bovdeny na řazení a na přesmyk místo původně dělených za vždy celý kus?
Já to mám na šaltr vcelku a chodí to dobře, neleze do toho bordel, nemá kudy :o) Řazení mám komplet od Sramu.
Právě ten bordel řeším, protože v tomto poněkud zvláštním létě jezdím 3 – 4× v týdnu dom obalenej bahnem a šaltry nešaltrujou už po 1500km :o(
Napadlo mě, že to zítra natáhnu v celku, ale nevím, jestli se to nebude natahovat jako guma.
S kvalitnim bovdenem to resit nemusis…neni v tom zadnej problem.
Používám na všechno rádobyteflonový obyčejný bovden. No a ono to chodí :o)
Se Sramem chodi cokoli (ja to vim moc dobre…mam ruzne varianty sramu uz asi 5 let…Shimano jsem pouzival tedka na devitku a od soboty uz mam vzadu X.7 :) )
Správně! :o) Šimánisti jistě prominou.
Bijte je! Nikoho nesetrete! :o))))))) – dluzno jeste teda podotknout, ze jsem sel z devitky Shimano na osmicku Sram… :)
V podstatě se nahradí jen rovný úseky, pokud je vše dobře promázlý tak to musí chodit dobře. Na Shimanu jsem to nezkoušel.
Jazdim to od jesene a uz pri tom ostanem. Uz nemusim riesit, ze sa mi postupne zasieraju bowdeny, proste o nich neviem. Mam to iba na saltri. Smykac chodi takou silou, ze tam sa na nejake zasvinenie mozem…
Zalezi tez, jestli mas lanka dolu, nebo nahoru. Nahoru se min zasvini. Ale kazdopadne ja si myslim, ze bowden v kuse je lepsi. Resp. nemusi byt bowden, staci ty trubicky. Ja to tak mam, a i presto, ze jsem se 9hodin valel ve Fatransko-Strazovskem bahnu, tak jsem s razenim zadnej problem nemel. Pozdejsi kontrola ukazala mirne zasvineni na zacatku bowdenu u pacek (brzdovych), ale razeni je ok.
Pekáček je chytrej, když jsem mu to poradil já :)
tak dík vám oběma :o) Dneska to prubnu vcelku, tak jsem zvědav
Dy? mi to radil Véna Hornych!
moment, Vena je Mi?o
Fakt jo? Mi?o je můj brácha – jednovaječný dvojče.
nee, sem se prave ptal))))-:
Zapni si ICQ.
hmm asi pozde , muslel sem vysat nez dorazi moje sqvav
jinak by byly kecy, co? :)))
no jinak bych kolem 22:00 nevysaval, chjo vzdycky sem si myslel ze si budu delat co ja chci a sem podpantoflak jak svina ))))-: jako vsichni ((((-:
Na minulém biku mi v servisu dali bowdeny, které přečuhovaly vnitřní trubičkou očko o 1cm a z druhé strany na to gumovou prachovku asi 3cm dlouhou. Efekt z hlediska zanášení byl stejný jako u celého bowdenu (prakticky se to nezanášelo, ověřeno asi 7000km). Navíc to bylo montované v původních očkách a mělo to i původní tuhost při řazení. Teď to tam nemám a rozdíl po 2000km už je znát – nahoru to jde víc ztuha, dolu je to taky nějaké přilepené.
Sram dělá „harmoniku“ co de dává k bowdenu na šaltr, je absolutně utěsněná a viděl jsem jí i u bowbenu na přesmyk s horním tahem, co takhle dát je všude? :o)
to o cem mluvite se uz nekolikrat rozebiralo. dodava to treba www.cykloprofi.cz a byva i soucasti setu lanek a bovdenu Clark a snad jsem to videl i u Jagwire a Avid