Dokáže mi někdo vysvětlit, proč jsou u nás cyklisti považováni za jakýsi podřadný živočišný druh?Jezdil jsem v řadě zemí na světě, ale s podobným přístupem jsem se nikde nesetkal.Když vyjedete na silnici, jste jakýsi póvl, který by většina řidičů nejraději zlikvidovala,vyjedete-li na cyklostezku-nedej Bože na chodník-vrhnou se na vás tam přítomní pěšáci a pokud vyrazíte do přírody (jako jsem to udělal v sobotu), máte na krku „ochránce přírody“.Při průjezdu z Ostravy na Jistebník přes CHKO Poodří mi cestu zastoupili 3 „zachránci přírody“, jeden se sekyrou (neb opravovali nějaký mostek), s tím, že se zde nesmí jezdit na kole.Dva tam přitom přijeli po louce autem (každý jedním) a třetí zjevně též na kole, které si schoval za strom.Naivně jsem se chtěl odbornou diskuzí dovědět(ochrana přírody mě totiž živí), který živočišný nebo rostlinný druh jsem svým počínáním ohrozil a jak to,že nevadí přítomnost houfů pěších rodin s dětmi a jejich auta. Dověděl jsem se pouze, že oni jsou potichu (mě asi vrže kolo:)) a že jsem porušil zákon a že mám platit.Nakonec jsem diskuzi vzdal a odjel, protože s blbem se nedomluvíš.Ale obávám se, že tenhle případ charakterizuje obecný přístup k cyklistům v ČR. Nebo se mýlím?