Kde jezdit, když to má být jen ve štatlu? Na Holydné už se práší, pepo?
Kde jezdit, když to má být jen ve štatlu? Na Holydné už se práší, pepo?
Nevím. Stejně tam bude sportovat půlka Brna. Ty stejně jezdíš pro to pivo do Bilovic, tak holt jedno povezeš 50 km na kole.
No vidis, kdyz se da sopovat i na Brne venkove, muzeme jet do Sumic pro Vilas ;)
Podívej se na spojené okresy, Brno a Brno venkov a kam všude můžeš jezdit za nákupy. Prakticky můžeš dojet až na – nebudu jmenovat. Co se týče jízdy na kole, nevidím omezení. Tedy ten okres BK by na některých místech nemusel být.
Už uklidili to kácení ve stráni nad Jundrovem?
Ne
Díky, ještě že jsem tudy od prvotního oznamu nejel :-)
Pozitivní je, že ani tam nejsou lidi. Pár jich bylo kolem morové věže a jinak skoro nic. Bojí se Hamiho. Jízdní podmínky už dobré, většinou je to zavadlé a nepráší se. Pouze za Myslivnou a na Scotyho koniklecovém plácku je bahno. Jinak OK.
A ten zadek jak jsme prosekali je dobrej?
Tam jsem nebyl.
parkoviste? :-)
inu, prej dochází ke spojení brna město a venkov, s tim už se dá pracovat
Rozmohl se nám tady takový nešvar…
to prece neni nic novyho. jestli myslis to parkovani.
Soryjako vyklučit si v lesoparku na obecním pozemku místo na 4 auta je docela drsný…
Tak ten les se sam strasne rozpina, jednou za cas se musi pri orbe vzit kus pluhem :-)
Ale ne 5m od mýho kua trailu..:)
A vykutat si tam traily je košer? Ale serme na ten flejm. :-)
To už tam měli pséčkaři, já jsem jim to jenom opravil…;-)
Pěkně Ty!
Za 14dni až zavřou průmysl a pohyb osob bude do 500m, tak bude kde jezdit… ;-)
Nezavřou…
Zavřou, ale budou se snažit aby to vypadalo jako že nezavřeli. Jakmile otestují fabriky, tak budou stejně poloviční směny (viz škodovka) A ten pohyb zkrouhnou natuti. Nic jiného jim nezbývá, lékaře nemají a sestřičky školačky to nevytrhnou…
Lidi se zavrit nenechaj, viz. treba Rakousko. Pockej, az vysvitne slunicko.
V Rakousku mají 4× méně mrtvých s covidem než u nás…
Pisu „Lidi se nenechaji“.
To s pocty nijak nesouvisi. Kdo chce, at zaleze treba do krytu.
Nejhorší je, že jsou psychopati, co ten lock ještě schvalujou…
Nejhorší je, že někdo volil toho neschopného/v3ehoschopného chaotického psychopata, co je premiérem. A někteří ho chcou volit zas :(
Já myslím, že tenhle článek podstatu místních sraček vysvětluje poměrně přesně…
https://vikend.ihned.cz/…59a21347d57e (mělo by být odemčeno)
Všechno se chystá tak, aby nám muselo pomoci Rusko, Německo, nebo Bůh. Obávám se, že to Německo a Bůh nebude…
Děkuji, moc pěkný článek.
to není absencí víry a individualismem, to je čistě o blbosti lidí
i když mám teorii, že víra by dokázala některé blbce alespoň usměrnit
Ale to už je jedno jak se ta opatření budou jmenovat. Zadání je jasné: o nemocné už se nemá kdo starat.
Jen říkám, že TAM si to můžou mentálně dovolit.
Pokud by byl pohyb osob do 500m, tak můžu kolo zas směle upnout do trenažéru, páč venku by to smysl nemělo. Pro mě by byl kilák nouzovka, dva už by se daly přežít lépe.
Já mám do 500 fajn kolečko + hospodu na trase ;-)
Samozrejme zavrenou :)
Tak trochu no :)
Zas tam máš špagáty přes cestu, to taky není výhra… ;-)
Beru to jako pobídku ke zlepšení bunnyhopu.. :)
Když si ho nevšimneš, tak spíše frontflip ;)
. :D
nj o vašem pralese v blanenským okrese nic, sme slavní :)
Nadej mu kromaňonsky… :))
proč bych mu nadával, když nám tady propaguje lont :) vo žabinách ani slova přitom dědina u dálnice jak dědina :)
Jo. Vy tam máte aspoň tu historii, oni mají jen ten nastavovanej kýčovitej barák.
to je co? ta nová radnice nahoře u kostela?
aha,… pěkná chalupa, člověk by řekl že se to k té baskebalové hale moc nehodí :)
:-)
Ale k dálnici budou mít blíž…
Až z Prahy se na to jezdí dívat, woe :-)
pac jinde to shorelo.
a tam už to ale snad staví nové, ne?
uz dostaveli. ;-)
jsem samo poznal, kde to je. jen rikam, ze to neni uplna novinka a popravde v tom ani nevidim problem. ale chapu, ze kdo ma pro parkovani horsi moznosti, nenecha jej to klidnym. ;-P
Sedivím, že ho ještě nikdo nenaprášil.
Seš si jistej, že ten pozemek náhodou není jeho? A taky si myslím, že se ho*no děje, když tam tak stojí. Pořád lepší, než kdyby zbytečně zabíral silnici – viz Viniční v Šimicích.
Není jeho, to vidíš v mapách. Kdyby tam stál autem na kraji tak si toho ani nevšimneš, ale vykácet les (vidíš ty hromady) a udělat terénní úpravy na cca 60m2 je docela odvaz…
Tak roztahovat se na městský pozemek, nota bene ještě park, fakt košer není.
Jak je to stím kolem/během, já jsem měl za to, že říkali sport jenom na katastru dané obce a ne po celým okrese?
Jedes nakupovat treba do Bityny, v cem je problem ? ;-)
Prygl trail už je jetelný, ale chce to najíždět zezhora na Křížovku tak půl hodiny před západem slunce, ať dole na promenádě nejsou už lidi :-)
měl bys sis ošéfovat popelnice
:D tuhle uz si koupil na svou vysku 170–185cm, ale vzhledem k tomu, ze poslednich nekolik let se na Durateca taky jen prasi, uz asi dalsi nepotrebuju.
To stanné právo není vůbec špatný. Dnes za dvě hodiny v lese jsem nepotkal nikoho!. Nejenom žádnýho zyglistu, ale ani člověka. Pohraničníci na Lesné chtěli jen vědět, že su z Brna. Že vezu kolo z ciziny je nezajímalo, takže asi OK. Hlídka stála i před Vranovem, i když tam je to ještě naše
Byl jsi nezbytne nakoupit ve Vranove?
Sportoval jsem v rámci obce, za tabulu Vranov konec jsem nejel :-)
Vranov ale neni Brno :D
Pro potřeby boje proti coronaviru je to všechno jedna velká vesnice (obydlená zatáčka)
Jestli k tomu organi pristupuji takto, je to jen dobre.
Sportovat ne, nakupovat ano…
Dnes jsem projel půl republiky a zastavili mne akorát ráno v Lipůvce na ca 10 vteřin.
Klajda v podvečer byla přesně v logice tohohle nesmyslu. Parkoviště plný, hlava na hlavě. A PČR kontroluje auta (jedno z tisíce) od Ochoza.
Já bych to tady raději nerozmazával :-)
To se dalo čekat. V Praze si naočkovali z první ruky co se do nich vešlo a pro ostatní se bude měsíce soutěžit dodavatel. Bych je nakopal do prdelí…
Kéž by si ten článek před volbama přečetlo co nejvíc lidí…
Tam nahoře už to trochu ztuhlo/vyschlo?
Okolí Medláneckého letiště po několika dnech na sluníčku je stále past (ale kola jsem neucpal, i když teda moc nechybělo:-)).
Není. Velké zklamání, bláto s pískem skoro všude. Teď teprve rozmrzl podklad, takže špatenka. Nejhorší je ta magistrála kolem silnice. Ve Vranově tahali stromy po žluté TZ a kolem studánky Zdrávas Maria nahoru, takže taky nic. Ale z Vranova do Lelek to šlo dobře a přes kopeček do Ořešína. Nejlepší je to nad Adamovem, směrem na Babice. Všechny cesty v tom jižním svahu byly použitelný už před týdnem. Teď už to tam musí být suchý. Ale je to už za čárou, no :-(
Kdyby nebyl lockdown, doporučím okolí Jihlavky a Oslavky (kromě profláklejch míst, jako třeba údolí Chvojnice). Byl jsem tam minulý týden několikrát (naposledy včera), a docela dobrý.
Tam to nemám rád, tam je to nebezpečný :-(
Rada pro Tebe: nejezdi tam sám!
Jsou tam i bezpečné trasy :) A jinak jak říká soudruh z Babic.
ce v prdeli, ti prekazili dvojboj. :-)
Prirustek do RB rodiny na cesty do prace a nejakej ten vylet.
pekny triban. :-D
Krasavec. Teď se bude obzvláště hodit.
Pěkný! Proč to není v RB vláknu a našich kolech? ;-)
Dneska odpoledne prevzato a kratce projeto. Clovek ma i jiny povinnosti. Casem doplnim.
Tak tomu rozumím, vpoho a žádný prudký pohyby! ;-)
No nahoře u Jinačovic není, ale tam teď stejně budou bahenní lázně.
Od ZOO trailu to vede Brnem-městem a už to pomalu vysychá (trochu blátíčka je jen hned u potoka).
PS: myslíte, že tam bude kempit kontrola už v 6:30, kdy je bláto ještě zmrzlé? :-)
Právě že od zootrailu nahoru po modré k přehradě už je to mimo město… Přibliž si mapu. ;-)
Já jen že hore na polu nad Kníničkami to můžou soudruzi vybírat…
Na tom výjezdu od potoka k poli snad hlídka stát nebude :-D
Ale
Když máme ty spojené okresy, tak vy nemůžete jet nakupovat k nám? V Kuřimi je přece v Penny milá obsluha :-) .
To jako vážně se chceš vymlouvat na nákup na kole a v zástavbě vozit respík? Vzpomeň si na loňský jaro jak to bylo s nákrčníky. A když, tak radši ten flastr, než ze sebe dělat totální pi… ovci ;-)
+2
Dyť tam mám smajlík.
Zítra se sejdeme u lesního baru U Krav? Budu tam nakupovat ideálně vychlazené nealko!
Dal jsem vcera baterku do masi, chytla na brnk, a vyhnal pavouky z vyfuku. Dnes jsem si vytisknul LV nasich (okres Blansko), nacmaral Cestne prohlaseni, ze se o ne jedu postarat, a vyrazime se synkem trosku se projet. Citam, ze se znackou Jihlavskeho okresu budu snadny terc.
Zitra bohuzel tridni schuzky (byt online).
Tak uz to mame taky za sebou :)
Gut :-)
A je to pryč. Teď se chystáme na další level – hovězí kýta.
Už jim ani to skopový maso nešlo pod fousy, už vám ho, hoši, nechtěli žrát. :)
Za mne skoda masa, ted sme ochutnali veprovou panenku a muj nazor je ze to je presolena zvejkacka. Davam tomu rok, maximalne dva…
Nezbytnost nakupu v Penny v Kurasu jako Brnak fakt neukecas, zas tak blbi ti cajti nejsou.
Tak mohl by jim nakecat, že v Brně nemají mléko No Tubes… ;-)
;)
Nemusi rikat konkretni obchod a zbozi ;-)
Praxe asi ukáže.
… ukáže správní řízení. :)
Chtělo by to pár kartáčů… :)
Klacík musí stačit (pokud se teda nechystáš na servis) :-).
tak to scoty nemyslel. ;-)
file:///C:/Users/Pe/Desktop/UQFnM0.webp
takhle to nefunguje :-)
porád :)
Slza ukápnula. Lyžování ve Wilsoňaku místo těláku byla jasná volba.
Treba to Trcala nejak posefuje :-)
Mezi cyklostezkami konečně jedna celkem rozumná – začali stavět Kuřim-Moravské Knínice: https://www.facebook.com/…405540089463
Takhle se to bude dát s malejma děckama až na Šmelc skoro mimo silnice :)
Jako ze to protahnou z Kninic o tech cca 400 metru ke Kurimi ?
Jo. Já to prosvištím po silnici hned, ale jet tam s děckama by bylo nepříjemný.
Tak, eště něco do Kuřima vod Český a vod Jinaček by mohli vyasfaltovat.
vod Jinaček by mohli vyasfaltovat
To už je zakreslené i na mapy.cz (zazoomujte) :-/ To si fakt můžu koupit ještě nějakou silnic+.
Psal Jinačovice-Kuřim. Tam je to podél silnice a v cajku. Kolem Hlubočku dál směrem na Bástr je to samozřejmě špatně :(
Ono by stacilo komecne zrealizovat tu R43, na soucasne silnicce by bylo volno a prirodni stezka v lese mohla zustat. Stejne se toho Scoty docka :-)
Hlavně aby nedělali nové pilíře, to by byl *******.. :)
Jo, to jsou ty dva asi nejnebezpečnější úseky na téhleté straně. Speciálně teda Česká-Kuřim je tak akorát pro sebevrahy. Já tam skončil dvakrát ve škarpě i v dávných letech, když byl provoz výrazně menší než dnes.
Česká-Kuřim je mnohem více v pohodě, než Kuřim-Čebín. Mezi Českou a Kuřimí je v obou směrech široká krajnice, takže auta nemusí předstírat předjíždění. Jezdit uprostřed pruhu tam doufám nikdo neradil.
Oba dva moje případy byly způsobeny předjíždějícími auty v té zatáčce nahoře na horizontu, na krajnici místo nezbylo. Druhej ******* jsou auta najíždějíc stovkou od Brna. A s tou širokou krajnicí teda nesouhlasím. Naopak mezi Kuřímí a Čebínem jsem nikdy problém neměl.
Spatny je to oboje, zalezi na casu.
Z Kurimi do Ceske je to na pohodu k horizontu (pak se ten siroky odstavny pruh ztrati a je to tam uzke, v obracenem smeru zase opacne).
No a Cebin – Kurim je relativne siroka silnice, ale dost frekventovana, a jezdi se tam rychle.
Na biku to lze samo objet, ale neni to tak rychle.
Na silnicku tento smer proste neni uplne vhodny, vyresila by to asi opravdu ta R43 (a to ted vubec nestoucham do Scotyho, jako o fous vyse).
Souhlas. Na bajku tam samozřejmě najezdím, a když výjimečně na silnici, tak maximálně v neděli ráno.
Nemám nic proti R43, pokud povede na pilotech 20m nad Bítýškou.
Vzhledem k tomu, že auta zaplní naprosto vše co jim vybuduješ, je jediná šance pro Brno zavést hlavní trasy mimo město a jeho rekreační zóny.
V Bítýšce je na náměstí pár festovních kandelábrů, takže bych tam lobovat nejezdil. ;-)
:)
Ono by stačilo to vést nad mostem přes přehradu a pořád by to bylo v Brně.. ;-)
Můj vjem je možná daný tím, že většinou:
Kdyby byla asfaltová cyklostezka, tak jedu po ní, to je jasný.
Podobný úsek je mezi Líšní a Ochozem, zejména od odbočky do staré Líšně za Kalcitem. V neděli po obědě tam mermomocí chtěla jet žena a nedala si to vymluvit. To byla rozhodně nejriskantnější věc, kterou jsem na kole letos udělal.
Příště jí to kolo snad radši vypustím. Tam je to ještě zpestřené tím, že někteří řidiči vědí, že je v lese šotolinová stezka a tak si myslí, že máš jet tam. Celkově je to o tom, že jsme bezohledný národ. To se konec konců ukazuje i s Covidem.
I já na sobě vidím, že moje ochota zastavovat na stezce za pěšáky, není velká. Respektive na tom musím v hlavě pracovat a vždycky si říct, že je to stejný případ, jak auto <> cyklista na silnici.
Taky zastavuji za pěšáky, jenže u toho kroutím hlavou a oni mě někdy honí.. :)
I já na sobě vidím, že moje ochota zastavovat na stezce za pěšáky, není velká.
Tady se opravdu vyplatí mít zařízení zvané zvonek. Při poslední vyjížďce s Motýllem jsem to viděl na vlastní oči, velká většina pěšáků ustoupila strano, resp. když byly skupina roztažena po celé šíři cesty tak se snažila udělat průjezdný koridor.
Jo, zvonek funguje super.
Většinou. Běžci mají často ucpané uši sluchátkama a důchodci občas neslyší ani zvonek metr za zády.
Vozil jsem, ale já s tím měl spíš špatné zkušenosti. Buď to stejně neslyšeli, anebo se zase hrozně lekali. Teď volám zdovolením. Ale na cyklostezce k Olympii ti chodci neuhýbají ani na zvonek, ne?
A stejně ti na poslední chvilku někteří začnou skákat na druhou stranu, děcka 100%
Jj, zvonek a radar nejlepší příslušenství na kole. :)
Cvakam gripshiftem ke smyku, tuto možnost už ale dnes většina lidí nemá ;)
Jsem tama taky v lednu musel na zimáku kvůli oblevě v údolí a nějakej pi*us na mě řval, ať táhnu na cyklostezku, která v danou chvíli byla asi 120m od silnice :-) Si ty zákony zase vykládají po svojem.
Treba sis nebyl vedom ze jedes v protismeru :)
To bylo teprve cestou NA akci a nejel jsem v protisměru ;-)
Než sem dorazí ten hybrid a úplně všechno zavřou, tak by mohli u nás postavit tohle, ať máme aspoň kde jezdit :-)
Mám obavu, že u nás by to buď rovnou zavřeli, nebo nařídili jezdit s respirátorem, protože je to vevnitř :-)
ps: čas vyrazit na zmrzlé bahno do lesa (dneska tam tohle nebude:-))
Jasně, to byla jen taková kuriozitka. Já vyjedu až po o, to už budou asi sračky.
Sračky byly už v 11, ale ráno krása fantazie.
Všude ne
Pul hodiny kolo a pul hodiny dvur. Jeste ze mam plnej sklep vody a silny cerpadlo.
Modrá (od Sedmi dubů) a žlutá z Adamova taky dobrý. (Brněnští ovčani jsou opravdu disciplinovaní, Adamov byl uplně prázdný, nikde ani noha.)
Tak na silnicich byl provoz minimalni, ale hluboko v lesich jsem teda potkal dost zaparkovanych aut. Ale dulezite je, ze je Hami spokojenej, jak se ta mobilita snizila.
Věřím, že na přehradě se promořuje dost. Ale sám v lese můžeš chytnout kromě kovidu i vzteklinu-proto je to třeba zakázat.
Tj, včera jsem byl z těch sraček místama pěkně vzteklej :-D
Ranní ptáče dál doskáče (a není ******** až za ušima :-)
No včera řešili i cyklisty na Pozorské…
A na udani i jedno okynko pobliz Brna. Nastesti byli udajne vsichni rozumni a skoncilo to domluvou. Ti policajti za to nemuzou, jsou tam vyslani. Co jsme to ale za narod praskacu :-(
Zrovna jedno okýnko je důkaz nesmyslnosti LCKDWN. Na silnici stojí PČR & AČR a nahodile kontroluje auta směřující do megapole. 50 m od nich okénko s frontou, hlava na hlavě a plné parkoviště i okolní cesty. A odtud se Brňáci vydávají ilegálně do cizího KÚ, který začíná hned za parkovištěm.
Nesmyslné je to nařízení o katastru. Jednak to vlastně není katastr obce, ale soubor všech katastrů obce. A druhak katastr reprezentuje vlastnické vztahy pozemků a ne smysluplné omezení mobility obyvatel.
Tak není divu, že to dopadá, jak to dopadá. Autor Kocourkova byl velký vizionář…
Když už nebyli schopni přijít na nic rozumného, tak alespoň okopírovali britský model:
You must not leave, or be outside of, your home except where necessary. Legally permitted reasons to leave home include to:
…
exercise, or for outdoor recreation in a public outdoor space – this can be on your own, with your household or support bubble or with one other person (in which case you should stay 2m apart). You should minimise the amount of time spent outside your home, and you should not travel outside your local area.
…
Staying in your local area means staying in the village, town, or part of the city where you live.
Tam to teda platí už hodně dlouho. Tak si řekli, že to zkusí taky.
Na jednu stranu se mi to líbí, se přiznám. :)
Třeba včera jsem se byl na hoďku projet a mrknout na bledule. Za „normálního“ stavu bych se prodíral davy lidí, takhle jsem tam byl SÁM!!! A v údolí jsem potkal dvě rodinky za celou dobu a obě byly ve správném KÚ.
My včera se ženou pozorovali bledule v okolních zahrádkách a říkali si, že lidé z blízkosti Chlébského/Rakoveckého údolí musí být letos nadšeni :)
Jak se místní dívají na případné brňáky na kole, pozorující bledule?
V týdnu tam nebudou a o víkendu bych měl spíše obavu z PČR. Proto se turistickým cílům mimo KÚ vyhýbám. BTW bledule ještě nejsou. A příjezdovky jsou teda humus.
Skoda mluvit. Aktivni lidi proste doma nezustanou, i kdyby se Hamajda na hlavu stavel. A misto toho, aby se plynule rozprostreli, nazenou je na par mist. Uplne stejne spatne jako zkracena doba obchodaku, zavreni dle sortimentu, ubirani vlakovych spoju ci vagonu.
Vlastní silou bych ten pohyb povolil.
Jakoukoliv
Tady na silnici cyklistů-silničářů poměrně dost, viděl jsem dneska aspoň deset skupinek/dvojic, ti z těch uzávěr musí být nadšeni. Zato v lese žádné stopy mtb, je to tu všechno v blátě…
V noci to taky pěkně přituhlo O:-)
VMO pokračuje.
Pro ajtaka zazitek videt bagr nebo vrtnou soupravu :)
On chtěl jenom ****** Scotyho, voe! Ale jo, jak tam kopali, zavěšení na laně, tak jsem taky zastavil. Scoty to tam bude mít pěkný.
TH byl aj v mém rajónu, ale Obřaňák mu teda moc nejde.
Na svým kole to na suchu jezdí daleko rychleji.
Já to hodnotím taky se sněhem, jsem tam byl alespoň 4×, když to bylo takhle krásně zasněžený. Třeba dole si na tu nejlepší stopu v korýtku vůbec netroufl. Skoky taky žádný, na přejezd Šumbery seshora si netroufl a zříceninu taky neukázal, takže ji předpokládám nevyjel. A to tam má Miniona DHF, žádný XC šlupky :-)
Jo:)
Lok – Lok – Lok – Down. Cca 50 km v nohach, je nam tady hovno zle.
Co mají na čepu?
Klasika, Vorekloster 10 – cyklisticke nealko :-) Pak jeste Beranka a Medium (to dnes udajne doslo).
Dík za info.
Jsem tam leta nebyl, bo Starobrno :-/ Tohle už je důvod, proč se tam vydat. ;-)
A Hálák funguje? Pokud jo, co točí?
Aktualne ne, pre(i)stavuji ho, a i tak jel vzdy jen od cca kvetna/cervna do listopadu (koncili Sv.Martinskou husou). A naposledy tam tocili Plzen.
Tak to raděj klášterní na Šmelcu.
To máš nějaký čistý.
Včera jsem zjistil, že zabili Kořenářku…
Strašný :(
Svět se v prdel obrací…
Au :-(
A to je co? Takle z obrázku mi to bohužel nic neříká…
Ta první fotka je ca tohle, což už je závěr k Jedovnicím.
Jinak je to červená TZ z Jedovnic k Ševcovi. Respektive byla.
Ajo, tak to moc neznám… to je na mě z Brna už moc daleko… :D :D
Ale jinak tada peklo… :-/
Stejně tam bylo furt blato. A drncalo to tam.
No tvl…
V Maďarsku se netuneluje..?
No vídíš, tak to nemáš tak daleko. Ještě navíc dom dotáhneš párky a budeš za hrdinu ;-)
To nestihnu, když vyjedu v 10 z baráku na kole jak jsem zvyklý..:)
Víš jak: Den zaměstnané ženy trvá 25 hodin, když to nestíhá, tak si musí přivstat ;-)
vono když si někdo postaví hotel za třičtvrtě miliardy a pak chce po kraji prachy na novej asfalt…ja ti nevim předsedo…
Včera jsem utrpěl šok, v celým údolí jsem nepotkal NIKOHO. Vůbec nikoho… :)
Ty se nás snažíš nas.at, to já poznám ;)
Vy máte zase větší KÚ :)
Další týden znovu sníh a mráz..
Alespoň to po ránu bude umrzlé :)
za mne taky dobrý, pak přijde začátkem května jedna mrazivá noc a je všechno v prdeli…
Vy si taky furt stěžujete. Tak máš pěstovat brambory, víno se dá dělat i z rybízu. Stejně to tady není původní druh.
Ty taky nejseš původní druh a na brambory platí uplně to stejný. Rybízák si dělej sám, chtěl bych tě vidět jak toho obereš z keříků po kuličkách tunu.
brambory ale většinou nezmrznou. Tak vysoko na severu se žádný národ ani nepokouší révu pěstovat, kdoví z čeho to děláte :-)
Dávkování je prosté, na kilo cukru… .;-)
:-D
Ale pěstují. :)
Révu pěstují, co vím jen tak z hlavy, v Polsku, Dánsku, Skotsku…
Aha. A co z toho pak vypálí?
jo a ve vsech trech zemich to delaj tak vyborne, ze tam pijou akvavit, zubrovku a Whisku :D
voba o tom víte hovno :)
Na tom byl nejzajímavější tenhle odkaz: https://www.drinkaware.co.uk/
.
asi tě prohlížeč vyhodnocuje jako alkoholika, ja tam takovou nebezpečnou reklamu vubec nemám.
Your answers suggest you are at a lower risk of being dependent on alcohol :D
Na všechny sugestivní, pocit viny vzbuzující otázky, jsem dal never ;)
na cos kliknul? ja tam nic takovýho nevidim..
.
Všimli jste si, že na titulní stránce jsou jen barevní? Takže nám to zjevně až tak nehrozí.
Su slavne :)
To nejses ty. :-)
To je nějakej atlet ;)
No vida, prý jelen. Teď už je to srnka a v dalším vydání se dozvíme, že byla vlastně úplně bílá a měla na každé straně jinak barevnou odrazku :P
nebo jednorozec
Po Holedné běhá daněk albín :-) (ne, fakt to nebyla koza, stál pár metrů vedle pěšinky)
To je na mne z ruky :)
My tam teda s Dušanem potkali kozu.
Kdyz si priste sebou vemete cernou lihovku, tak se pak muzete vyfotit i se zebrou :)
To já taky, ale tohle byl daněk (bílej, červený oči, trochu světle hnědých chlupů na hřbetě) a stál na kraji stáda daňků.
Jj tech albinu je tam vic min 3
Pravda je tam nekolik drobnych nepresnosti. Nebyla to srnka, bylo to stado muflonu a nevrazili oni do mne, ale ja do nich. :) jelena jsem sundal o sest let driv. :)
Místře vinaři, pokračování prosím.
Je toho 150 vytisku, za 290 si to muzes koupit a docist . Mirka toho ma doma paletu. :)
Zdar borci,
Nema niekto v brne navyse penove kruzky pre fox 34?
Dakujem
nevite jestli jde nacpat na 11sp silniční ořech 11sp bikovou kazetu ? naopak to nejde to vím, ale než začnu demontovat kola a zkoušet to tak se raději zeptám ať si kdyžtak ušetřím práci
Bych se divil, kdyby to nešlo. A to oběma směry.
Ale naposled jsem to zkusil s 10s a bikovou kazetou na silnici do Alp.
Pokud vím, potřebuješ 1.85 mm podložku. Silniční 11sp ořech je širší.
Jo to by tak odpovidalo co sem nameril suplerou, ted jeste jak to bude chodit s komplet silnicni sadou
Už víte proč je furt hnusně?
Neviděl jsem to, ale takových tlachání je…nebo jsou oba odborníci? To si radši poslechnu Cílka.
Včera večer jsem si to pustil celý. Pro milovníky konspirace doporučuju…
edit: patří pod p@x-e a reakci na Duška…
Hrad
V sobotu jsem chtel jet na bledule, ale je to spise na „starani se o osobu blizkou z okresu Zdar“, jestli mi jako rozumite :-)
Já jsem rád, že jsem z druhejch kol ještě stále nesundal ty Ice Spikery :-)
Jak jde čas, tak se člověk vrací do dětských let.. ;-)
Chce nekdo 26ky gumy s hrebikama? Se mi to tu vali k hovnu to je, lehce jete zenou jen po ledu.
Něco mi říká, že jsme nějak dlouho nejeli Bílý potok..;-)
Tam teď zapadneš do bahna už cestou k potoku :-D
Protože mi soudruzi kamarádi připomněli, že Mike the Bike Hailwood má výročí, tak jsem tematicky pořídil pár foteček, aby bylo vidět, jaký to byl rider. (Tady mně snad nikdo nesmaže :-)
Na tom okraji lomu moc nelaškuj, abychom tě tam nemuseli připsat.. ;-)
Na čtverce vlevo vidím technickou lajnu :-D
Už se ten lom dá sjet? Takhle dycky z asfaltky mi to přijde jetelný.
Tak určitě. Měl bys to vyzkusit, ale radši až po pandemii.
Takovej dotaz na rodice. Nezustalo nekomu doma kolo na petiletyho kluka?
obdu zkus. ;-)
Mít kde jezdit…
tam preci na kole nesmis. ;-P
Už aspoň 5 let v centru můžeš neomezeně.
krome ceske. ;-)
No fakt, za normálních okolností by mě asi ani nenapadlo se tam motat.
Trochu volej ;P
Brňáci můžou zase hlasovat.
Tak díly na kola prý nějaké letos doplujou :)
jen pro info, asi rok po té co nalinkovali na Botanické úsek mezi Zahradníkovou a Dřevařskou na modro, ale na stání rovnoběžné namísto šikmé, to teď začali měšťáci řešit a obcházejí tam auta s foťákem… že by dávali lístečky za stěrače jsem si nevšiml, tak třeba budou ty pokuty rovnou posílat na adresu, když je ta korona
jinak z 16 šikmých míst co tam byly, se tam teď rovnoběžně vejde nanejvýš 8 aut, prostě paráda
Njn, oteplilo se, tak měštáci začali „být aktivní“.
Já jsem včera odpoledne z cykloztezky nevěřícně koukal na dvě zaparkovaná „městapo“ auta vzadu u Billy vedle Rubínu.
njn, je potřeba naplnit kasu, na Botanické než se to lidi naučí jak mají stát, tak budou mít měšťáci slušnej vejvar
Tak zase už nemusí lístečkovat na obousměrném úseku Hrnčířské pod Botanickou – s modrými pruhy už to konečně lidí pochopili a neparkují tam.
řekl bych, že to chápali všichni, jen prostě nebylo kde zaparkovat ;) … jak se má stát v tom úseku na Botanické taky vím od začátku a stejně parkuju „špatně“ stejně jako všichni ostatní, teď si zaplatím pokutu a budu zatím parkovat jinde, než se lidi naučí, že se tam vybírá.
Nechápali všichni. Nebudu ani počítat, kolik lidí tam na mne křičelo a troubilo, že jedu v protisměru.
Já zase nechápu, o čem je tady řeč?
Koukám, že Česká Pošta ještě více „zefektivnila“ doručení balíku do ruky:
No počkám až se mi „pokusí doručit“ i druhý balík a pak si pro oba dva dojdu na poštu a pěkně je tam zjebu.
spravne – dej to te zenske na prepazce vyzrat. ;-)
Tak řvát tam na ní nehodlám, ale přejít to bez sarkastických komentářů a srovnání s konkurencí také ne ;-)
nic, co by uz nevedela. ;-)
Správný postup je jiný – reklamuj doručení konkrétní zásilky na kontakt pošty. Oni se tím musí a budou zabývat. Doručovatel se z toho vylže, ale příště si dá pozor a doručí ti to, protože za ten průšvih mu to nestojí. Mně už docela dlouho doručují perfektně, poté co jsem to 2× absolvoval.
Nicméně pokaždé to bylo, že jsem byl celý den doma a druhý den mi přišlo, že jsem byl nezastižen. Kdyby nelhal, tak bych ho netrápil.
Na depu Tuřanka je teda hodně fluktuace, protože jak se změní kurýr, tak to musíš hlásit znova.
Už to vyschlo/zatuhlo i kolem Hlubočku. Jdu sundat blatníky :-)
Volali, že mám převzít nějaký impérium, ale když já nerad lítám vrtulníkem…