Přízemní mrazíky dorazily a s nimi i nové vlákno.
Přízemní mrazíky dorazily a s nimi i nové vlákno.
Co přízemní, pár minut po tom tvém postu mi auto ukazovalo –4 :)
Pomalinku se posunuju ke krbu hore na Olšany.
Vsak auto je u zeme ;)
Pecka. Sice jen dve hodiny opet kolem komina, ale po tom destivem a bahnutem listopadu uplnej balzam na dusi.
To bezudrzbovy kolo je pekna lestenka :D
Vsak jsem psal, ze ho musim po mesici umyt, pac budu zavirat vodu. Vzal jsem ho vcera i s autem :-)
Vsak jsem psal, ze ho musim po mesici umyt, pac budu zavirat vodu. Vzal jsem ho vcera i s autem :-)
Tak jo, ale stacilo umejt ho jednou ;)
Umyl ho 2× a pak ho ještě donesl do lesa.
když vidím to kolo, tak kde vozíte mobily, batoh? … v zimě je batoh asi ok, ale v létě bych to nechtěl.
já do teď vozil můj skvělý malý smartphone v brašně pod sedlem, ale na andoidu 4.x už nechtějí fachat nějaký appky a GPS modul je teď od začátku listopadu postižen GPS week rollover problémem, takže budu potřebovat nový mobil, ale ti parchanti už malý mobily nedělají, takže se to do brašny pod sedlem nevejde.
Vsecko v baglu, na kolo mi nic nesmi. :,–)
Vetsina vozi batoh celorocne, kdo ne, tak v kapsach od dresu prip. od volnejch kratasu.
Jedině baťoh, navíc raději hydrovak než bidony.
Vsechno v baglu, vyjimkou je obcas jedna lahev vody.
Ja se ted po mobilech dlouho nedival, ale i7, i8, na jare bude iSE2 – obrazovka 4.7´´ a minimalni okraje. U novych Androidu z hlavy nevim, ale nejake XPerie Compact tam jsou urcite taky.
apple nechci, ale i ta i7 má výšku 14 cm a to se už nevejde, Sony se zbláznilo a začalo na mobily cpát 21:9 display, takže jsou to sice úzké, ale dlouhé nudle, nejmenší android s vyhovujícími parametry má tak 15 cm
jinak teda všichni bágly … to bych nedal, na delší cesty kdy potřebuju víc bidonů a nějaké to nářadí, tak jo, jinak na běžné cesty vždy stačila brašna pod sedlem a v ní sprej na lepení, peníze a mobil. Já jezdím třeba po práci tak na dvě hoďky a kvůli tomu tahat bágl fakt ne.
protože provozuju GPS logger, tak potřebuju, aby mobil byl na placato kvůli co nejlepšímu příjmu, takže jsem uvažoval o něčem takovém jak na fotce, ten obal na mobil se dá oddělat a mobil může být uvnitř mimo přímý sluneční svit.
Proc ne, tohle taky pouzivame (nejvic pepek), ale kvuli navigaci. Prijem signalu v tom bude lepsi nez v podsedlovce.
To nekupuj, budeš s tím vypadat jak turista.
fofo turista :D
Jak já jsem byl dnes rád, když to spadlo k nule, že auto stojí u Hádku. Jebať sa v tej zime eště dajakých dvadcať kilometrov!?!
To jsi pouzil jeste mirne prirovnani. :-) Na celodenaky dobra vec, ale mne to vadilo, ze pri jizde ze sedla jsem do toho tak dlouho jebal kolenama az jsem to urval, uz to nechcu.
To je jedno minus. A to druhe (kdyz to nicim nevycpes), vselijak se to krouti. Navic mit telefon takto na rane mi taky neprije OK.
já si změřím jak mám kolena daleko od sebe na bajku, ale těch 10 cm co to má na šířku by snad vadit nemuselo … na ráně uvnitř (ne v tom obalu nahoře) to snad nebude, jedině, když by se chtěla protočit řidítka, jinak mobil bude minimálně v bublinkách, dá se uvažovat i o nějaké přihrádce z kartonu.
jak píšeš o hodinkách, tak i kdybych je chtěl na kole vozit, tak by ten mobil někde na kole musel být a uvnitř rámu místo nemám (bidon+tlumič)
V sedle to nevadi, strejchas o to jen pri jizde ze sedla.
Neprijde mi, ze by se to kroutilo (casto v tom nic nevozim, nekdy navleky na ruce, ale tema to kdovi jak vycpany neni), na rane to je ze vsech umisteni pro navigaci nejmin, hur na tom budou i vsechny ty vetsi Garminy ana spol. na riditkach a predstavcich.
Teď mám nový, vyztužený a ten se nekroutí vůbec. Pokud si do toho všichni kopete, máte asi krátkej rám :-)
Ty spis skoro vubec nejezdis ze sedla co si tak matne z davnych dob ;) pamatuju.
Jezdím a neškrtám.
to bude nohama do „o“
Nebo vubec nenaklani kolo.
Kejvani s kolem je špatná technika jízdy :)
Pri jizde ze sedla? A to ses naucil na spinnigu? :D
říkali to v televizi :P
Tim bych se nechlubil :D
presne. proto ve finalnich spurtech obcas cyklisti polehaji. ;-)
Kejval kejval s kolem.
mě se to taky zrovna nelíbí, ale jinak to asi nepůjde a tak hrozný to taky není, do dresu to dávat nebudu, když se někde vyjebu, tak bude po mobilu
Nejlepsi reseni mi prijdou hodinky s moznosti navigace., sparovano s mobilem pres BT.
Když se vyjebeš, tak máš mobil aspoň po ruce. Z batohu ho třeba už nevytáhneš.
Pres hodinky taky muzes volat. A kdyz se rozbiji, porad mas jeste ten mobil.
tvl já nevidím ani na ten mobil. Co bych asi viděl na hodinkách. Měl jsem kliku, že jsem měl brýle po ruce (pověšený na krku) a nerozbily se. A k mobilu na štangli jsem se ještě ty 2 metry doplazil.
Když se vyjebeš, tachometr ti zavolá pomoc ;)
Jo? Spadne ti na zem a budeš pak platit vrtulník? :-)
Tak on dá echo na zvolené kontakty… Jako je to nouzovka, ale najdou tě dřív než toho borce u Výpustku. Z toho zbylo jen pár kostí a kolo.
Té něco nového? O tom jsem neslyšel.
Ten tam ležel od války, mel jeste Kožené kabát a karabinu, pokud to teda nebyl nejakej milicionář z adastu.
A neměl koženou brašnu?
Tak ležel tam asi 2 měsíce…
Někteří se museli plazit dál i v civilizaci
V kapse u dresu, a to mám 5.8", někdy i 6.2" a vešel by se ještě větší. Důležitá je spíš váha. Čím těžší, tím náchylnější na ztrátu.
JJ, ráno to bylo super. Žádné bahno, všude jinovatka, zamrzlé rybníčky… Akorát můj bajk obalený zaschlým bahnem teď vypadá poněkud nepatřičně. Že bych ho na zimu umyl? BTW potkal jsem (za dvě hodiny) celé dva cyklisty – zaujala mne zejména tak sedmdesátiletá paní, která jela s baťůžkem bez rukavic, čepice i helmy a nevypadala, že jí ty –3 stupně nějak vadí :-O
Chlapy dotaz. Zabrdovickej most je open. Nove je udelanej vlastne ofiko prejezd cyklo pres koleje. Uprostred je ostruvek, je tam i znacka.
Jak je to v tomto pripade s prednosti. Je to pouze misto urcene pro prejizdeni kde nemusim sesednout z kola a muzu to normalne prejet? Nebavim se ted o nejake prednosti na prechodu pro chodce.
Prednost nemas, prejet to muzes, proto je to prejezd pro cyklisty. Narozdil od prechodu pro chodce a mista pro prechazeni tam pokud vim neplati ta povinnost pouzit jej, pokud je do 50 metru.
Tys taky změnil gender? (Další důvod, proč ve středu nejezdit :-)
Tak treba se jedna o tvrdeho chlapa :-)
Ok. Budem mu říkat chlapa.
To je nejaka nemoc, cim min s nama nekdo jezdi, tim vic reje :P
Mám pro tebe kvízovku :-)
To není kvízovka (a navíc to má napsaný na značce :-)
Na značce má, že je fanda do Zwickau, nebo Eisenachu. Tak se trochu rozepiš :-)
Melkus, co jiného? 911 z NDR. Kdes ho odchytl? Není to pod farinkou?
Dík, ten projekt jsem neznal. Jel jsem za ním od odbočky na Boskovice až do Brna.. Foceno tuším u Globusu, jel tam na nákup a já pro benál.
??
Tazatel se ptal transexuálů (asi) a ozval se Pája.
Jakobysesnikdynepřepsal
Vycita borcovi chlapy a sam napise transexual :)
Pája se mu to slušně snažil vysvětlit, nebuď xenofob.
CHLAPY – přečti si to, vždyť to vypadá hnusně. Já toleruju i vyjmenovaný slova, ale chlapy né!
„sel jsem tam s chlapi“ mam teda psat. ;-)
co je to za hysterik?
Jiřík není hysterik.
Jasně, že jsem to četl.
Na Hádech se našel cyklo počítač Sigma Sport BC 700, info kde se nachází u mne
To je tezka kvizovka ;)
Bobe, Ostružná 3.-5.7. 2020?
To nemůžu. Až o týden později po Cyrilovi, tak jak jsme si letos říkali.
Co nemám napsaný, nevím…
To je ale z Blanska pres kopec :)
Však to má po cestě z Buku, voe ;-) Může je s Dušanem a pak to pustí doprava přes Tichýho a ilegálem hrk dolů. Aspoň zajede konečně ty brzdy :-D
:D s Dusanem jo, sam to trasuje jinudy.
Byli včera nějaké chlapy u krbu? Nevidím zde žádné indície.
Kromě starostova koutku, komorní.
Viz. Strava ;-)
:-) :-)
…jako obvykle :)
Rymecka, homeofice…, úplatky…:)
tě uplácej monitorama?
No, ty skleničky tam na tom světlým stole nějak zanikly
Chvilku jsem myslel, ze Motyll uz krome dresu ma i vlastni vino ;)
To už dávno :)
Chybi tam jedno „l“
Se dvěma el je za 69,90
To je víno přesně jakej já su cyklista ;)
V jm večerníku bylo cosi o motorových trailhunterech
Kampaň, ucelofka, provokace… :)
Technická: koupili byste repasovanej kompl? A kde v Brně? Doma mam cosi od známého, za litr, ale má to nějakej starší pajsl, a nebere to druhej monitor…
Jo, nebal bych se toho. My obcas brali do firmy v Gigacomputer
Jo, mám od nich noťas
Ok. Dikec vidím tam přesně to co potrebuju a desítka je doma :)
Dneska někdo ke krbu?
Rád bych… Včera to byla romantika.
Po obědě, máme kachničku :-)
Sice je hezčeji než včera, ale dnes negativ, neděle jsem vyřadil.
Dopoledne bylo fajn :) Sice to místy na povrchu povolilo (a donutilo mne to umýt kolo), ale jinak super. Bajkera jsem dnes nepotkal žádného :-O, jenom dva borce na silnici.
Odpoledne, v podvečer i večer taky fajn, místy zamrzlo, místy neskutečný marast, Polkovi by se líbilo, v terénu jsem žádného bikera nepotkal, v osvežovně jednoho fanouška Pardubic :-( a pár normálních :-). Kolo jsem večer taky umyl, bylo teda hodně zas*ané.
Já su fanoušek jen na oko ;)
Motýll: Hektor a Čmelák, moje nejoblíbenější.
Dušan: Kachna musí plavat :)
Polka: Chápu, škoda.
Zase pěkný.
Komorní atmosféra, krb a tvarůžky…
Navíc jsme vyhráli ;)
Offtopic: máte někdo zkušenosti s léčbou vysokého plnicího tlaku? Nějak mi asi začíná haprovat regulace turba. Před týdnem v noci: 200/115, potom s holterem taky dvakrát přes 200. Furt to kolísá: od 119/77 (po biku) až k 166/90.
Meditace?
Ledaže bych to ještě podepřel homeopaticky.
No vidíš! Je vidět, že jdeš do sebe.
Medvědí česnek došel?
Ja žeru prášky na tlak od 30
Uff, to je fakt dost. Záleží na příčině. Pohyb máš, s nadváhou si taky v cajku, a hormonální antikoncepci předpokládám nebereš ;)
Pry az pujdes do duchodu, tak se to srovna, tvrdi doktori.
To mas pres den 120/80 a v noci 200/115? A co ti na to rekl doktor?
Sem čekal ze se zeptas co nato manželka nebo milenka a ty doktor :)
Budeš muset šlapat i v noci.
Teď už to kolísá jen od těch 120 do 160. Doktor mě dal prášky.
Nezávidím, cítím s Tebou, taky jsem měl v létě potíže, ale vyhrabal jsem se z toho. Asi to bylo vedrem a věkem :-(
dneska 160/90 asi nějaké slabé prášky :( nebo rudý před vočima z blížícího se auditu :) napodruhy 153/84
to druhy cislo je prumer nebo obvod?
Nestačilo by do systému osadit nějakej malej titanovej pojišťovák?
Dnes to budeš mít do ptáce trochu komplikovanější, málem jsem se na té bílé pásce oběsil.
Pardon práce.
No skoro už jsem to tlačil přes koleje.
Smutný příběh.
Člověk chce na vánoce upéct perníčky a z internetu stáhne špatný recept.
Bať
To nebyly perníčky, ale ekrazit :D
Jaké máme předpovědi na tuto středu, pátek, sobotu? Pojede se ve středu?
Já mám odježdeno ;)
Já jo. Tož středa?
Neodvezls mně pls nákrčník v nedělu? EKOI :)
Cece nee.
Tak to byl někdo jinej…
To asi jo :)
No, třebas se objeví…
nebo taky ne
A neviděli jste tam někde moje odložené/nalezené bílé brýle s čirými skly?
Ty jsem taky nevzal :)
…a ta castka taky nesedi ;)
Takže na základně máme Černou díru, jo ?
Ne, jenom byl Country bál, tudíž Kuba zavřel hospu a vše se přesouvalo do kulturáku. A jak se všechno přesouvá do kulturáku tak co? Tak se vždycky něco ztratí ;-)
:-(
Nepostrádá někdo po návštěvě Žárovky rukavice
Já ne, děkuji.
Ale brýle, čiré brýle, bys bral :-). U Ladě zatím nenalezeno
V poho, já mám ještě jedny. Až budou zas v Lidlu, tak příkúpim.
V patek zdar, tesim se na Vas.
My na Tě taky :-)
Ve st bych tak akorát někde tady dole, navrch ne.
klidne muze byt. ;-)
Výborně.
Kde? Když už hltám celej týden tak i ve středu :)
nechame to na jardovi. ;-)
Vhtěl jsem do toho zatáhnou i Dušana, ale ten je zítra v nejistotě. Já vím určitě, že pojedu z práce a na Buk ne, spíše abych to měl nenáročně dom..
Chtěl
Nikdo se nehlásil, ještě z toho můžeš vycouvat :-)
cekam jen na udani lokalu. tento tyden mam zatim vodskrklou ambru a holiday. ;-)
Ty kráso, smtný kácení v našem lese …https://www.novinky.cz/kultura/clanek/zemrela-marie-fredrikssonova-zpevacka-skupiny-roxette-40306601?dop-ab-variant=0&seq-no=4&source=hp&utm_source=www.seznam.cz&ut
:)
Reguluješ tlak, jo?
Tak ja ani ne, vtipný je ze si to objednali borci co mají nafouknuty palce a hodlají to řešit praskama co jim bouraji ledviny a játra. Mě docela uvolňuje Boris.
Normálně věřím ze Dybych se ja i depic řídil jeho jidelnickem a režimem cvičení, tak ja nebudu tlusté a depic nebude zrát lexaurin :)
Eto trenažer.
Jako je neuvěřitelný za co lidi platí love. To cvičení co předvádí dělal před čtyřiceti letama celej Strahovský stadion.
Máte někdo tip, kde zítra koupit v Brně:
Díky
Kdyz mam kupovat nejaky naradi, tak radsi chodim k Bartakovi.
Hm, ani jeden z nich nevypadá, že by měl ten Loctite 242. Ráno tam zavolám a pak kdyžtak objednám z netu :-/
Ja ten Loctite 242 kdysi kupoval v prodejne s guferama na Dornychu (netusim, jestli tam jeste je, Alfa Agro je tusim v Husovicich) a pak ve Fabory.
fabory nebrat, AlfaAgro je teď až v Chrlicích
Mateza taky cajk
Jak říká pepek, použij 243: https://www.greaseexpert.com/…-242-vs-243/
Mají všude, i v auto kelly ;)
Feromat na Slamenikove, levnejsi nez ta Mateza, ale zas maji otviraci dobu spis pro delny lid :)
Jeden z malá obchodu, kterém má otevřeny když jedu do práce :)
Jsem úplně zapomněl jakou rychlostí se odpoledne „projíždí“ přes Husovický most a málem to nestihnul :-)
Tady někdo bude dělat vidlu.. :)
Je to tak. Teče mi spodní těsnění chargeru a mám tak starou revizi Pika, že musím s novým těsněním namontovat i novou trubku :-/
Ilustrační foto:
Já mám taky ten starší 2014 tuším, a stačilo tam dolu dát tu novou sealhead a už to neteče. Letos jsem ještě přidal debonair.
Ta hlava je součástí servisního kitu, ale dá se pořídit i zvlášť…
Hlavu i trubku už mám nachystanou. Zbývá to „jenom“ rozebrat a znova složit.
Podle návodu by se měla měnit i ta trubka, protože novej sealhead je delší:
matka by totiž přesahovala vnitřní nohy a Charger by narážel na spodní nohy.
Ta trubka se ne/mění podle výrobního č.
Jasný, podle PDF návodu before 26T5 a já mám 22T5, takže tam mám trubku bez proužku a pokud bych na to dal ten novej seal head, tak to je tak o 4 mm delší než to bylo. Trubka z proužkem je o ty 4mm kratší.
Kdyz uz tu vyse Polka hleda bryle…
Dnes vysetreni na ocnim, na kazdem oku +1 dioptrie, na cteni. Nosit previdelne je nemusim, brejlim akorat do mobilu, navody mini pismem, vyjimecne do notasu, kdyz si ho neprepnu na velkej monitor. To vse hlavne vecer, kdyz jsou unavene oci.
A ted otazka – koupit nejaka v drogerce / lekarne (paradoxne v doregerkach vychazely dle testu lepe nez treba v te lekarne), nebo fakt zaplatit 10× – 20× vice a zajit do optiky ? Pokud v te „drogerce“, je jedno kde, nebo mate neco osvedceneho ?
To ani nevím, že v drogerce/lékarně mají brýle a vůbec by mě nenapadlo se tam po nich ptát :-) Já hned po vyšetření kupoval u Žejdla celkem kvalitní za 5tis. asi, ale nenosím je bo to bylo narychlo a necítím se v nich a mám je jako záložní na doma. Nosím brýle od manželky, která je má z https://www.opti24.cz, což je prý asi beztak nějaká čína a jen jsem si nechal vyměnit skla v optice tady u nás v zapadákově za uplně nejlevnější a je to kua znát, skla moc nevydrží, jsou poškrábaný, mlžej se apod., ale zacházím s nima jak prase, takže za ty prachy…
No „cteci bryle“ maji uz radu let v podstate v kazdem supermarketu, drogerkach, lekarnach… Stoji cca 70 – 150 Kc.
Samo to neumi rozdilne dioptrie, ale to nevadi, vyslo mi +1 na kazdem.
Koupíš dvoje různý a skla vyměníš. Jedny takový mám z Lidlu a vůbec mi oči neunavují. Nevidím žádný rozdíl oproti těm od doktora.
No, nějaké korekce čtvrt sem čtvrt tam běžně bývají. Taky s +1 vidím dobře ale…
Jo, tam mě dycky stáhli o sedmičku a to jsem se držel při zemi.
Tak na těch z drogerky za šede je napsano že max 30min denně, protože nejsou přesně na Tvé oči.
Na přečtení návodu to ale stačí :)
Na to občasný nasazení úplně klidně drogerkový, vem si patery a rozhaž si je kde potřebuješ.
Kua, tohle mě taky čeká. Jak se to tak může zdravýmu člověku stát? :)
Spíš přemýšlím, co to „stárnutí“ podporuje (čumění do kompu/mobilu) a co by naopak mohlo pomoct (nějaký cvičení?)
Takže, jak píšou, způsobeno ukládáním látek bílkovinové povahy v čočce.
Stačí v biosu změnit setup u „Ukládání bílkovinových látek do čoček“ na „DISABLED.“
Restart a hotové, vyřízené.
Zvláštní, takhle by šlo vyřešit i ukládání tuku a jinejch látek :)
Tak tohle je super řešení :D Akorát já se do toho svýho biosu nemumím dostat. Bílkovinné povahy … hmmmm .. od teď už z vajíčka jen žloutek :)
Tak je ti skoro pade, drogerka to jisti :)
To se nám ty témata do diskuse ale mění, že ?
jj, leta jdou… A jak rikal byvaly kolega, Boli ? To uz neprestane, na konec si zvyknes.
Pokud ti v těch z drogerky budou sedět optické středy…
Na zkousku zakoupeny jedny z Tesca za 229 Kc (ceny vylozene dle obroucek jiz od 89,–), tak uvidim. Zitra ostry test v ramci HO.
Na ty steaky, co jsi delal minule, brejle nepotrebujes :D
Steaky zitra nebudou, Katka koupila dietni rybu, respektive file.
Tak to chapu, ze na takovej HO jsou brejle potreba ;)
Povedzte mi Kefalín, čo je to také HO ?
To je, že seš doma, HOvno děláš a někdo tě za to stejně platí.;-)
:D
Děkuji.
Prostě jak tom jednom vtipu.
To se tak jednou sejde účetní, programátor a projektant na Šmelcovně a hospodskej se jich ptá..... .
1*
A Katka je opět ( jako při minulém HO) doma?
To zas budou vykony :D
ja :-)
No ty kráso ! :-)
To bude tancovat lambadu :)
Vícestopé vozidlo :-)
Pojízdná trampolína?
Ajta. Eště, že jsem už zaparkoval, radši už nevyjedu.
Cestou z prace jsem jedny s majakama a kuklama potkaval na Lesne u sodovkarny, jeste stali uplne debilne pulkou auta do jizdniho pruhu, druhou particku s majakama jsem potkal v Katerine.
Dva už prej chytli.
Já jsem jel kdysi dávno přes Plzeň, když honili vraha Winkelbauera (který odzbrojil dva policajty, kteří ho převáželi a sebral jim Volhu). Jedu jedu a najednou v zatáčce stálo auto a na kapotě ležel borec a mířil na mně nějakým dlouhým kvérem. No černou volhu jsem naštěstí neměl :-)
Ale dnes je v kurzu ford. Moc bych to neokecaval :)
Šak jo. Dva ze třech už chytili :-)
Dnes přišel SH Bleed Kit i s menstruačním kalíškem z Ali za 50,–. Na Kupkole za 450,–. No nekup to :-)
To odpovida, kalisek jsem kupoval kdysi u Hanaka pod 40 Kc, supr vec. Strikacku mam od Katky (asi to nebude nijak dramaticka polozka), hadicka ze zverimexu me stala tusim dvacku. Ten uzaver hadicky u Shimana mi nijak nechybi. Cenu origo kitu nechapu.
Mám to stejně, stříkačka byla za dvě pětky.
Pomalinku,vyjímečně RADĚJI PĚŠKY,zase rok v pr.....
Dobrý to bylo,za chvílu idu na kontrolu…
No pěkně se vás sešlo. Zpátky prý mnozí potvrdili název týmu :)
Zrada na Holedne. Hlasil to vedouci soudruh nebo jsem to prosvihl? Nastesti se to da po chvilce na lesni ceste projet (viz foto 2)
To už jsem hlásil. Je třeba sjet na dolní okružní trasu, která se ovšem těžko hledá. Sjedeš k hromadě větví, která je asi 10m od dolní strany plotu a pak pokračuješ zhruba rovnoběžně podle plotu a cesta by se měla objevit.
Takze jsem to prosvihl. :-D No ja to vzal naopak horem,asi 100 metru po sotoline, pak mezi ploty (viz foto) a zase jsem se napojil na puvodni trailik.
Středa někdo?
Všichni.
Jedině kdybyste přijeli na bowling do BK.
Budeš dnes večer v Blansku?
Václav zpívá…
Škoda, myslel jsem, že probereme tu pravdu o kůrovci.
V Kuřimě bude atrakce https://www.novinky.cz/…sty-40307363
Tu štolu to chce propojit až do Bítýšky, jinak to bude úplně na hovno.
Na Smelc
Třeba se obnoví železná dráha-když to šlo v Židlích…:-)
Na tu sem se ted na Dusanovo prani ptal stryca :-) Bylo to kvuli kaolinu z Lazanek. Jakmile to nedokazali dale tezit, zatopili lom, drahu rozebrali a rozprodali. Na casti trate vyrostly chaty.
Dikec. Vubec jsem netusil, ze tu neco takovyho mame.
Ja taky ne, ale v sobotu jste jeli kolem nich ;)
jj, hned jsem koukal do mapy. Ale jak pise vyse Excel, stejne by nam to bylo k …
Jeste za TOSkou v poli jsou kryty.
Vidis, to uz jsme nekde taky resili a ja na to zapomnel. Budu to muset prozkoumat, stejne jako ten propustek u Zernovniku.
Dikec
U Štěpánova jsou také štoly, párkrát jsem v nich přespal. Pokud si dobře pamatuji, tak v nich byla opravdová tma.
To jako když te doma tloukla žena, nebo ses skovaval před ukrajinskou mafií? :)
:-) :-) ještě za svobodna
Tak jsem taky neznal, ostuda…
A ze toho je. pozehnane.
Uz to vidim v barvach, pristi cervena ze Zdaru bude dvoudennak :D
Trocha historie (posledních pár let jsou u nich i nějaké cedule):
Akorat jsem na to pred chvili koukal :-) Se divim, ze to jeste Jirik nema prolezle.
Povedený řekl bych
Čtrnáct melounů za 1,5km? To kudla vykázali jako dálnici nebo co? :)
A pritom je tam super pesina(y) PP Pekarna :-)
na tý Pekárně mě sere jedna věc, nikdo tam neuklízí ty popadaný stromy protože PP a pak se tam vyšlapávají další a další pěšiny a nějaká ochrana přírody jde do kopru
Furt se něco děje. A já jsem se divil, proč tu furt krouží vrtulník
Pepek zkousel vnouckovu plynovku
Mám jenom holky. (I když si hrají s bagříkem a autem Morše)
Taky holka
Chlapci nechce se mi to tu hledat, mužu poprosit o odkaz na to super lesacky fideo.
Tady: https://www.youtube.com/watch?… ;)
Pekne udelane, krasna ukazka techniky a tvrde prace. Co se tyce systemu, nema smysl to komentovat.
Hoši bacha na předvánoční stres, lidi jsou jak šílení. Včera mně málem přejelo auto bez řidiče v Tesku. Standardní situace: auto stojí, oční kontakt a když jsem tam vlezl dva, tři metry před čumákem, tak se rozjela a zastavila se mi o nohavici. Naštěstí ty rumy ve slevě jsem měl v druhé ruce, jinak by bylo po nich. To byla tak jasná situace, že jsem první půlsekundu myslel, že to udělala schválně.
Asi si rekla to je On! :D
Je to on, je to on, ten démon,
Ty naděláš, si spletla pedály, no.
to mas za ty, kery jsi volizal rodlama. ;-)
Viděl jsi už Le Mans 66?
Nee, bojím se, že to bude stejná sračka, jako všechny dosavadní filmy o motorismu. Čekám na recenzi od nějakého zodpovědného soudruha.
Kdyby nekdo jel na Křížovku pres Kurimskou oboru od Rozdrojek, tak pozor. Řádí tam lesaci a neda se to projet, jen pesky (viz foto).
Včerejší zasmušilý Pístovice ,dneska nikam,durch mokrý věci,úplně všechno..Pěkně mně to chytlo zpátky.
Soudruzi, pokud potřebujete někdo poradit, jak nejlépe rychle a pohodlně odstranit šupiny z kapra, tak se zeptejte.
el. hoblík B&D?
Ja mam sice nejradeji chrochtajici rybu, ale klidne si necham poradit ;-)
Kapra přibiješ hřebíkem 2cm před ocasem na desku, která má dole rantl, aby to neujíždělo po stole i s kaprem. No a pak strčíš špičatý nůž od ocasu pod šupiny a od kraje ke kraji to podřezáváš. Okraje to drží pohromadě, ty uřežeš až na konec a vysvlečeš celou půlku „kabátku“. 4 minuty soudruzi, když jseš největší blbec na zeměkouli, tak 7.
Tahle škrabka vládne všem.Vyzkoušena na desítkách (stovkách) kg na stánku.
Na nudelplet :)
Jenze se pripravis o tu kuzi. To je stejne jako stahovani bazanta misto oskubani. Nepopiram, ze zrovna u toho bazanta je to takova jebacka (v pomeru k masu), ze je radeji rozdavam.
Kapra muzes vzit i lysce, tam je to hned.
Nepřipravíš, jde to řezat mezi kůží a šupinama. Ale hlavní vynález je ten hřebík, kapr nikam neklouže, nepíchneš se do ruky.
Nesmis být levej :)
S kaprem to není jednoduchý
Svezls ho FoFo?
:D
Štědrý den a duha na obloze, to jsou věci
N e u v ě ř i t e l n é.
Taky jsem dnes vyrazil, pár kapek jinak paráda.
Hosi, Jezuch mi najezil tuto Mavic Crossmax Pro helmu za cca 3t Kc. Bohuzel mi je mala (velikost M) a dany obchod jiz vetsi velikost nedokaze sehnat. Nez to zacnu resit dale, nema nekdo zajem ?
Dneska to solidně kostičkovalo.
Projel jsem si tu novou cyklostezku do Žebálu, ale spíš to vypadá jako započatá výstavba infastruktury pro nový satelit.
1 – Znovu dobyto............ale z druhý strany :-)
2,3 – Tajemná záře nad Ržeczkowitz
Parádní.
Krásná duha!
Ticha zavist
Pro zmenu, dnes tsunami od Prahy
Kvízovka
Dusan byl toho vecera neklidny… .
To by mě tedy zajímalo do které jeskyně ten vstup je a pokud od toho nemáš klíče, tak volně přístupný.
Dle ceho soudis, ze volne pristupny?
Volně přístupný, je to jiné místo, než kvízovka. K té pomůcka : 2. nejhlubší propast Moravského krasu.
To je Babická j. u Čihadla, že? Tam to ale hnedka po pár metrech končí (jestli jsem něco nepřehlídl).
Ne :-)
Pokud nemá klíče tak minimálně nezamčený, když je vyfocený vstup a poklop.
Za plotem pravděpodobně bude.
prijde mi to focene dirou v poklopu.
Jj, u prvních dvou fotek máš pravdu, 3. je volně přístupná jeskyně, žádný poklop tam není
Větrná propast
Jedná se o nejdelší (480 m) a nejhlubší (117 m) propasťovitou jeskyni na Babické plošině. Větrnou propast vytvořily atmosferické vody, které jsou propastí odváděny do podzemí. Výzdoba formou malých stalaktitů, sintrových náteků a závěsů se nachází až ve vzdálenějších částech.
Polka je jasná jednička, uhodl to a podává nám to i s krásným komentářem. Je vidět, že je orienťák. Čekal jsem Ufona, když jel onehdá kolem.
Zdroj: mapy.cz ;-)
Koukám, že máme u nás na vesnici nějak pooomalý internet… :)
Je vidět, že používá mapy.cz ;)
Nejhlubší propast v MK je pravděpodobně Tumperek a pak Rudická?
Jen pro info. V Sivicich bude další malej pivec.
A to je dobré :)
Komu tím prospějete?;)
Pomalinku frčím ke Kulaťáku,ať chytnu ještě flek u krbu.
Člověče, Ty jsi pro mne taková paní Columbová, ale jednou Tě potkám. Přeji krásný den!
To bys musel začít od piky ranní směnou. :)
Nepotkáš. Miloš zpravidla opouští krb, když ty teprve vyjíždíš od baráku :-)
No,měl jsem dost,ještě jsem musel hrát s profesorem Matematiky šachy.....Olšany jsem raději vynechal,dnes to napravím.........
Babičák: -Třeba dneska,beru to na Drnovice, u Koňa dám jedno a Rum a pak až u Krbu.Bude krásné deň.
Dneska dobrej bizar. Je to peklo loknout si benzinu, když vezes stavu psimu spřežení. To musí být karma. :)
Kluci a devcata, jezdite i na silnickach?
Někteří ano, ale jsem tady úplná minorita :-).
Jj je nás tu málo :)
Jo, někteří jezdíme.
Někteří se chystáme jezdit.
.
Jako by mně ta lavečka něco připomínala :-)
Mám to tak na půl, přes zimu výc silnice a zbytek roku zase naopak.
Popřemýšlim ale i o tom zpřežení.
To budou mít sousedi radost :)
Ještě by to chtělo přes zimu třeba Slabikář ;)
Jsem ted pres Vanoce u tchyne a od unora budu bydlet u Brna, tak hledam nekoho na spolecny svihani. Kdybyste chteli vyjet, tak dejte vedet :-)
Stačí se ozvat, záleží kam se chceš podívat a kde skončit.
Ano.
Muze napadnout. :)
Já sežeru prasečí polífku a jedu se uchlastat hore.
Ja si dam vod skopku pauzu. Po včerejším loku Naturalu 95 nejsem nějak ve formě. Dneska du večírek na mši zítra prodam kravku a na jaře už nezaseju.
Ten odkaz je marnej.
Nelži druhým když lžeš sám sobě:)
Jedu zítra hore, snad by mělo konečně sněžit. A Rojda má narozky :-)
Předpokládám, že LaďaKometaGruppe jede fandit, takže budete mít navrchu klid. I když je to od 15-ti, takže je pravděpodobný brzký návrat komanda.
Dneska jsme kopim udelali zaraz jen do jednoho. Dva psi se museli sit.
cože?!
Praseci polifka. Nedalo se strilet byli tam psi, tak se musel dat zaraz kopim. Pred tim ale to prase stihlo dva psy lehce potrhat.
Tak hlavně že nakonec některý soudruh myslivec nebarvil, nebo dokonce nezhasl, jak bývá dobrým zvykem.
Hlavne ho hned odplecit, aby se nezaparil :-)
Chce to víc jagošů :)
Kvuli nim prave neslo strilet :-)
V leci jsou vyborni, ale jinak proste blbec pes. Ja si Kiru odvolal. Kazdopadne ale obdivuji pri jejich pomeru vahy a rozmeru vuci divocakovi, jaci to jsou bojovnici.
Normální magoři! Ale srdcaři to jsou. Sousedův Bad několikrát zdrhl, osudná mu byla 740 z cemošky.
Tak dnes dalsi zaraz, letosni posledni. 22 kousku behem 5 mensich akci, to neni spatne.
Slušný :)
To sou slušný jatka :) to ti naši milovníci zvěře, znají jen z vyprávění.
Cece, zase takovy nee. Zrovna dneska minimalne 3 loncaci utekli – bylo malo strelcu. A vubec nechapu, kam se schovali, (pac jsme tu lec hoblovali nasledne zpet a psi ani nebafli, stejne tak i strelci na stontech nic nevideli. Kazdopadne na to, v jakem stavu jsou u nas lesy (sece) a ze se jedna prakticky o „komorni“ akce, velka spokojenost.
Prosimte kolik stojí uzeny na smelcu? Dnes došli borci do sklepa a odnesli si Buček, krkovicu i kus kotlety, tak si říkám ze dávat jim to za nákup by byla demence :)
Tož, že bych zítra k Tobě přišel?
to ti bude prd platný, když hodlám jet ke krbu.
Já tam byl dnes, po Vítkovicích prima atmosféra. Pro uzený tam rád zajedu zítra znova.
Ty to nechceš pochopit :) ta dávka je rozebrana.
Slava s Juró.
To bude vedet spise Polka. Ja si tam uzeny kupuji vyjimecne v lete (teply, kdyz ho chci jist prave tam). Jinak se svagry udime svoje. Pokud si to ale nejak nepletu, tak kolem 200,– Kc (180 – 220 podle masa).
No. Mel sem 14,5kg bucku a narezal jsem z toho 14 srutek. Tak mi to bez práce vychází okolo 125kc/ks u krkovice okolo 170kč/ks. Zkusmo sem tam dal kotletu a ta je zbytečně sucha. Nejlíp vychází plecko. To je levný a chuťove nejlepší. :)
Ja si uz pro sebe vzdy udim dva bucky (masite) a jednu krkovici. Do toho jednu kytu na rozkrajeni pri uzeni, aby nebyl hlad a dlouha chvile :-)
Experimety s kytou/kotletou kvuli detatkum uz mam za sebou – vzali si za cerstva platek, a pak uz se toho nedotkly. Studene mi to nechutna (maximalne k hrachovce).
Ceka me to za cca 2 mesice (za mesic bouchnem pasika).
Tak mi toho dost zlikvidujem na sirkovejch komisach u vina. :) neco se veme na hory…
Já už sníh nasel
Ted jsi to zaklel, snih neprijde.
Nestraš, 2.1. Startuju :)
Tak tam snad ano
Nezaklel, spíš ho vyvolavám. Včera jsem dorazil do Jeseníku a střídavě tu něco padá.
Na hřebenech je pár cm, včera když jsem jel přes ČH sedlo tam postávalo i pár běžkařů.
Jen jestli ho nevyplasil ;-)
Včera při průjezdu pres Bukovinku něco jako sníh bylo. Ale spíš jen takové ty bílé jiskry :)
Kvízovka, kde to jsem… :-)
V RAJi ? :-)
Dalo by se to tak říct.. :) ale geograficky to je jinde… :-)
Foto pivovaru
To nevypadá jako na mendlaku :)
Proč piješ benzín? To se mi nestalo ani ve 14 letech, když jsem pravidelně šlauchem sosal benzín do motorky tatovi z auta.
Protože su dement, spěchal sem a mel sem krátkou hadicku. U vina si kua neloknu a ted tohleto. Jeste to vezu cmoudovi do lesa. :)
Já si takhle jednou lokl zimní směs do ostřikovačů. Po metanolové aféře ve mně pěkně zatrnulo, když prý stačí náprstek, abys zaklepal… No jsem tady, takže to bylo asi ještě víc šizený :-)
Původně tam dávali etanol. Až polak přišel na to, že může prodat i metanol a je to levnější. Ten metanol asi není uplně košer, někdo to může dostat do oka, nebo se napít.
Tak dnes, po 14 dnech provozovani prvni a pate faze Cimrmanova petitaktniho motoru mi to konecne vyslo.
Jsem myslel, že když se mrskáš na celopevňákovi s Forekasterama, tak jezdíš blato, neblato. Takhle to vypadá, žes čekal, až zamrzne.
Ono to tak vyslo. V podstate jedinej den, kterej jsem mohl predtim na kolo, prselo. Natahnul jsem si dokonce na 7 budik, abych se spokojene za bubnovani deste pretocil na druhej bok. Zase takovej masochista, abych vyjel do deste (ne kdyz me chytne cestou) nejsem :-)
Ale uz to dohanim, dnes se oper zadarilo, a i ct + so vypada nadejne.
tak jsem se vrhl na servis kola, rozebral jsem zadní stavbu odvíčkoval ložiska a může mi někdo říct, proč jsou vevnitř rezatý, když se dešti a vodě důsledně vyhejbám.
a ještě jeden možná blbej dotaz, mazání vzduchový komory tlumiče si dělám sám, tlumící část ne, takže už je pár sezon bez servisu, ale pořád odskok reguluje stejně, ale je možný, že by se postupem času měnila třeba rychlost komprese a výsledek by byl, že by kolo víc pohupovalo při šlapání?
a ještě ilustrační foto jak smutně visí:
Hlaseni ze zapadniho sektoru: trailik z Mladeho vrchu po hrane lomu padl za obet hlubokym brazdam od harvestoru. Kmeny a vetve zrejme jeste uklidi, ale trailik uz je solidne rozbitej.
Pomalinku to beru přes Kalečník hore ke krbu,na Štěpána jsem si už nesedl,doufám,že dneska chytnu fleka.
Premejslim kdy bude vlákno Pf2020 :)
PF 2020, Franto
dík :)