Brno, vyjížďky - listopad 2016

679 nepřečtených
  • Paja

Takze asi streda…

0 0
    • Motyll  

.

0 0
    • vylizplech  

No jestli se v Brně takhle svoláváte na vyjížďky, tak musíte mít velmi předvídatelné schopnosti, to smekám :-)

0 0
    • mastihuba  

Jinak zitra bych rad vypadnul okolo 15h z hokny a ZDURAZNUJI VOLNYM TEMPEM se prosmykl okolo babic na krtiny a vokolo potoka se dokutalel ke krbu. Teda kdyz uz je zase mesic pryč. :)

0 0
    • pepek  

Pája bude sice protestovat kvůli off topicu, ale to je peklo totok.

Pořád čekám, že už by někdo tu zelenou šaškárnu měl zarazit, ale asi ne. Oni jsou totiž všude :-(

0 0
      •  
        Obsah tohoto příspěvku je blokován.
        0 0
      • Paja  

Si Ogier bude muset sehnat nejaky novy autisko… treba Peugeota kdyz je ten Frantik ;-)

0 0
      • Jaroslávek  

Není to úplně od začátku, ale to je pro mě nej odjezd z křižovatky

http://art.ihned.cz/…-o-destrukci

0 0
      • RomanH  

Taky to tady trošku zaplevelím, bude hůř.

Nějak nemůžu pochopit, jak může být ANO s ministry jako PokuŤok, Pelikán, Stropnický a Šlechtová nejsilnější stranou. Alespoň se ukazuje, odkud vítr fouká.

0 0
        • les  

Slovenská STBácko-bolševická zhouba.

0 0
          • RomanH  

jj. A hrozny na tom je, ze 27 let od revoluce jsou v cele tihle STBaci, Komunisti, a Socani.

0 0
            • babicak  

Je to obrázek nás všech, znechucení z politiky těch gaunerů Hašků a jemu podobných, a z toho naprostá nechuť chodit k volbám, a to malé procento lidí, co tam jde volí to co volí.

0 0
              • Paja  

Se obavam, ze dnes vetsina lidi neresi koho volit, ale voli toho kdo „zbyva“ z tech co nevyskrtli nebo nevoli vubec…

0 0
        • Paja  

To je top manazer ze Skanska, zatim jsem si nevsiml, ze by vymanazoval neco jinyho nez zvyseni represi, silny reci jak rychle vyresi mytnej system je uz taky presly…

0 0
          • pepek  

Vždyť už to vyřešil: nechá to Kapschovi, jistě za to nic nechtěl. Já mu fandím. A ty zločince, kteří jezdí vic jak 90 je třeba eliminovat. I ty opačné kruháče mohl dotáhnout do konce, udržovaly by řidiče furt v nejistotě.

0 0
          • Polka  

Co ten vcerejsi stopar? Jde z toho sosnout nakej odkaz, na kterej se muzem mrknout?

0 0
            • Paja  

Kdyz jsme dojeli na Buk, tak jsem mel Stopare vypnutyho, tak nevim, jestli to spadlo nebo jsem to nejak omylem tipnul jak jsme se divali do mapy.

0 0
              • Polka  

To neni mozne! Ale tak mela by tam byt zaznamenana aspon cast, vzdyt jsme na to nekolikrat cumeli po ceste…

0 0
                • pepek  

Chceš mi tvrdit, že jste jeli nějakou významně zajímavou trasu a Jaroslav se neodpojil?

0 0
                  • Jaroslávek  

Nová doba, hochu.

0 0
                  • Paja  

Bal se, ze by netrefil na Buk a mozna ani domu ;-)

0 0
                  • Polka  

Tak zajimavy/novy to bylo zejmena pro soudruhy, ja tama jezdim celkem casto. Obchvat Hostenic bezbolestnym udolickem na Kalecnik a obchvat Tri javoru. Kazdopadne se neodpojili, ackoliv to tak chvilema vypadalo, po ceste jsem se modlil, at je sucho a minimum bordelu, coz ne zcela vsude bylo (za mnou hlasky „Ty voe, co to je za sracky…takovy sracky“ :-) ), ale nechali se celkem ukecat. Takticky se na ne musi!

Edit: mno a chvilema v pustem lese bez odbocek sem si rikal, ted jim zdrhnout, to by byla prdel a jeste ted by tam myslim bloudili…samozrejme dorvani od mistnich vlku.

0 0
                    • pepek  

Pěkný:-) Škoda toho závěru, mohl jsi to pustit tím Bobovým sjezdem a pak pokračovat „Mastihubovou variantou“ nahoru :-)

0 0
                      • Paja  

Na to uz nebyla nalada, i tak jsme na B. dojeli v 7.

0 0
                      • Polka  

Tak ja bych to pustil, ale zbytek uz toho mel dost :-) Ale volejnaty zaver je samozrejme duvod pro dokonceni trasy pri pristi prilezitosti. Akorat to jezdim jinudy abych tolik neztracel vysku.

Jo jinak ta zkratka vod jezirka nahoru smerem na Buk, jaks naposledy rikal, je ok!

0 0
                    • Paja  

Tam, kd neradily tezebni stroje nebo divocaci to bylo super, listi a vlhko tak akorat.

Myslim, ze kluci by si poradili, Dusan mapy v mobilu ma…

0 0
                • Paja  

Tam se to asi prubezne neuklada.

0 0
      • Macik  

Pro Pepka – pohled z druhé strany :)

0 0
        • pepek  

Jo, to on říkal furt. Ovšem, jak sám píše, Ogier vyhraje snad i v Dacii. Furt musel dělat druhým buldozer a přesto vyhrál.

Spíš jsem chtěl poukázat na ten nesmysl s Dieselgate: VW nikoho nezabil a musí platit jak mourovatej a dokonce hrozí vězení. Takata & Co: už 15 mrtvol a počítání jde dál, Toyota měla taky pár mrtvol a nikdo jim nic vážnýho neudělal. To stejný : Fiat. Prostě amíci nechtěli diesely na svém ihrisku, přestože takový pěkný diesel vlastně omezuje oteplování planety a chrání tím ty polární medvídky.

0 0
          • Macik  

Tak ber to z té lepší stránky. Možná bude kvuli dieselgate méně „ekologických“ mini motorů v běžných autech.

0 0
    •  
      0 0
    • mastihuba  

No slibem nezarmoutis. Asi rymecka nebo co

0 0
      • Jaroslávek  

Jj, to přijde jako blesk … Ale trasér se včera snažil:-)

0 0
        • Paja  

Jo, bylo to pekny… skoro jako s pepem, jak rekl, tady doleva a tam zadna cesta nebyla a objevila se cca po 10 metrech nebo tady pojedem do toho listi (listim jsme prijeli a bylo vsude kolem) :-)

0 0
          • babicak  

Trasér včera fakt dobrý, i když jsme byli ve tmě v lese na neznámém místě, pořád sebevědomě tvrdil, že ví, že jsme jen o kousíček vedle, nebo že ta mapa je špatná, a měl pravdu. Pěkná noční vyjížďka, bláta nebylo nakonec až tak moc. Bude hůř.

0 0
            • Paja  

Mapa je dobra, jen na ni nejsou vsechny cesty…

Hur nebude, pristi tyden se ma ochladit, tak by to mohlo primrznout.

0 0
            • ufoncz  

S tím blátem je to podle mě letos naopak super. Ve smyslu, že je jen na pár místech a spíš skoro nikde. Momentálně se dá jezdit a prakticky nečistit kolo. Prach už nějaký srážky v říjnu pořešily a nebylo toho zas tolik, aby se to mimo roztraktorovaných míst někde rozbahnilo. Třeba taková Naučná – kdy to naposledy bylo, aby ještě v listopadu jediná troška blata byla jen v potůčku mezi Panskou loukou a Jezírkem Lipka?

0 0
    •  
      0 0
    • Excel  

Dotaz k bezdušákům.

Když na nich 14 dní nejedu a stojej v koutě a guma přitom držela tlak celou dobu, což jsem každej den pohmatem zkoušel, je běžné že z ničeho nic je ze dne na den úplně, zcela prázdná?

0 0
      • Jaroslávek  

Taky se mi to stalo, ale když jsem měl kolo položený v autě. Holt musíš jezdit denně a je to v poho :-)

0 0
      •  
        0 0
      • Paja  

No to teda bezny neni. Normalni je pokles tlaku podobnej jako u UL dusi.

0 0
        •  
          0 0
        • Excel  

No, já ten systém zatím jen instaloval a projel jej asi na 50 m bo bez řetězu a pohonu to dost dobře nešlo, od tý doby neježděný, tak vlastně nejsou vůbec zajetý

0 0
          • RomanH  

Zalezi, jak jsi trepal. Pokud mas prostor, tak neni spatne to po nahozeni jeste overit ve vode, jestli to nekde neuchazi. Dofukovat musim u lehcich plastu (napr. RaR Perf) cca 1× za 10 dni, u 120g duse stacilo tak 1× za 20 dni. U Ardenta Exo na to nesaham tak mesic.

0 0
            • Excel  

Z mého pohledu jsem třepal dlouho jak maratonský onanista, ale možná to bylo málo.

0 0
              • RomanH  

Ono ani tak nejde o cas, ale o zpusob.

0 0
              • pepek  

Nemusíš třepat, stačí to položit na bok v uhlu 15° – 20° tak, aby se kolo točilo a vždy, když jdeš kolem, tak s tím zatočit.

P.S: nebudeš mít strach vozit to vlakem až na vysočinu a pak tam na peróně třepat bicyglem, zatímco Roman se bude nervozně dívat na hodinky? :-)

0 0
            • mastihuba  

Ten ardent je tlr? Maxis mne mile prekvapil. Ikona jezdim prakticky bez mlika a dofukovani. Patka nefuci, boky neprolinaji.

0 0
              • RomanH  

Ano, TLR Exo.

0 0
                • mastihuba  

Vsecky neduhy bezduší co se tady popisují sem si odzkousel na zimakovi s kolama grand rock vod remerxu a s obycejnejma verzama plastu. Naposledy onzy bez tlr, ty sem mel asi 14 dnu nez jsem se nasral a dal to pryč.

0 0
                  • les  

Na bajka už jen Maxxis nebo Vredestein.

0 0
                    •  
                      0 0
                    • babicak  

Vlaštovka Hans Dampf Performance – má to smysl? Dojíždím RaR, s očekváním pořádného bahna, či sněhu musím přezout.

0 0
                      • Polka  

To je DH tezitko, staci Nobby Nic 2,25".

0 0
                      • Paja  

Z RaR na HD, to je skok do uplne jine kategorie B-), jak pise Polka, na tvoje kolo max. NN (a to jeste jen dopredu).

0 0
                        • babicak  

Tak to mám teď. Čili pokud to fachá, nic neměnit, zůstat u NN vpředu a RaR vzadu. Experimenty přenechat pro p@X.

0 0
                          • mastihuba  

dobře chtěl jsem říct věnuji… :)

0 0
                          • Paja  

Leda bys chtel vzadu o neco lepsi grip, pak RoRo, ale osobne bych na HT zustal u RaRa, pokud se neco nezmenilo, mel by v 2,25 byt objemnejsi nez RoRo a o neco vic najet.

0 0
                            • RomanH  

RaRa mi z tech podobnych XC plastu (Ikon, CrossMark, NanoRaptor, Python) drzi vzadu nejlepe. 2× jsem ho ale u baraku na sotolince propichnul, jednou na konci zivotnosti plaste, podruhe tyden novej (oboji verze Perf). Po teto strance jsem z nej takovej rozpacitej. Jeste mu dam sanci, ale dalsi defekt a leti.

0 0
                              • Paja  

Propichnul nebo riznul?

Odolnost by mela byt s RaRa perf. nastejno, ale verim, ze u RoRo se snaz trefis mezi vzorek, protoze je ridsi.

0 0
                                • RomanH  

Slo o RaR, proriznuti / propichnuti na behounu, proste tak 3mm na delku (a uzke), o nejaky ostrejsi kamen. Ten prvni pripad bych bral, v podstate jsem ho uz chtel druhej den stejne menit, ale podruhe na uplne novem plasti me to docela prekvapilo.

0 0
                                  • Paja  

Ajo *****, jsem si to blbe precetl.

Ja s tim problem nemivam, posledni nariznutej plast Praded 2009, od te doby nic co by tmel nezvladl (a pokud ne, tak proto, ze jsem ho zapomnel dolit:-)

0 0
                                    • ufoncz  

Ralph Perf. trpí na defekty běhounu určitě víc než z mé zkušenosti zatím neprůstřelný Maxxisy, ale pokud někomu jde o vteřiny na asfaltkách a šotolinách, tak taky líp jede (a na danej objem je dost lehkej).

Jinak ten Hans Dampf dopředu bych mu nevymlouval. I když Schwalbe s hmotností u HD většinou kecá, pořád není HD Perf. vyloženě downhill těžítko (kromě těch SG s butylem) a taková kombinace HD 2.35 vpředu a NN 2.35 vzadu by nebyla ani nějak ukrutně těžká a kdyby náhodou napadlo, tak je to pěkná šířka na ten sníh. Když nenapadne, tak aspoň trochu přes zimu nabuší nohy do kopca a větší valivej odpor pozná stejnak jen na asfaltu kolem řeky.

0 0
                                      • pepek  

větší váhu a val. odpor pozná všude – a to už u toho NN, HD musí být peklo

0 0
                                        • ufoncz  

V těžším terénu valivej odpor nepozná, zato pozná, že mu to líp drží. Větší rozdíly ve váze člověk pozná do kopca i když je výjezd rozmlácenej, to bezesporu. Ale ty drapatý balóny mu zase pomůžou v trakci. Záleží na tom, co s tím hodlá jezdit. A jestli jezdí moc asfaltu a uhlazenejch šotolin, tak třeba by to byl ten správnej impuls ke změně. A když se po zimní posilovně bude chtít vrhnout na KPŽ, tak si to přezuje na RaRa/TB 2.1 oboje ;-)

0 0
                                      • Polka  

Jsem zapomnel, ze to ma na 26", ale i tak bych se s 760g nechtel tahat. Jsme se vcera o tom bavili, ja dlouho vozil na zimaku NN vepredu i vzadu (kvuli snehu a zaberu v bordelu) – 29×2.25 SS a vazily 680g (630g pro 26"), coz se jeste jaks taks da, ale kazdej mame tu psychologickou hranici asi jinou :-)

0 0
                                      • Paja  

Dusan psal, ze dojizdi RaRa, tak vlastne nevim, na jaky kolo si toho HD chtel dat, ale i tak bych si ten plast na kolo jak ma on nedal.

O tom, ze valivej odpor pozna jen na asfaltu u reky zkus napred presvedcit pepka :-)

0 0
                                        • ufoncz  

Snažil jsem se udělat nějaký „exaktní“ testy.

Na cyklostezce z Obřan do Bílovic se při podobným úsilí na Ralphech Perf. dalo jet cca 32 km/h, na enduro pláštích (Aggressor/Minion DHF) cca 29 km/h.

Na Karáskovi to bylo s Ralphama pomalý, pač to prostě nedrží, ale s Ardent/Ardent to vycházelo na pár sekund stejně jako s těma endurko plášťama.

Na Naučný je rychlejší kombinace Ardent/Ikon než RaRa/RaRa Perf. zcela určitě, přestože valivej odpor Ikonu je proti RaRa dle rollingresistan­ces.com daleko horší.

Zbytek nejezdím tak často, abych tam mohl něco tvrdit a vyloučit, že to bylo třeba blbým vyspáním se.

0 0
                                        • pepek  

Mně je to jedno, já teď už budu jen chvilku jezdit hladký gumy po asfaltu, než mě to přestane bavit a prodám to všechno.

0 0
                      • mastihuba  

:) muzu pujcit na zkousku.

0 0
                  • RomanH  

To je sice hezky, ale ten muj Ardent vazi 780g a pocitove drzi hure nez RoR. To vaha a valivej odpor je holt ta druha strana mince.

0 0
                    • mastihuba  

To mas vepredu nebo vzadu? :) zas ten pocit sucha a bezpečí. :) ikon ma pod 700…

0 0
                      • pepek  

RaR má 510g. No ano, má někdy defekt. V tom případku pro pocit sucha a bezpečí: contík: 590g

0 0
                        • mastihuba  

Kontik kterej? Ust co mam na zimaku je stejnej jak maxiss a ostatni jsou papiraky.

0 0
                        • mastihuba  

Kontik kterej? Ust co mam na zimaku je stejnej jak maxiss a ostatni jsou papiraky.

0 0
                          • pepek  

Nejsou, já contíka vozím (:-) a zatím snad jen jeden defekt.

0 0
                            • mastihuba  

Race king mel 480g a cedil mliko pres boky po pul roce. O problematice naskoceni patek se tu napsalo mnoho, ale je fakt ze to se psal rok 2010. Pak uz jsem prolinal ust a tlr varianty.

0 0
                            • mastihuba  

Race king mel 480g a cedil mliko pres boky po pul roce. O problematice naskoceni patek se tu napsalo mnoho, ale je fakt ze to se psal rok 2010. Pak uz jsem prolinal ust a tlr varianty.

0 0
                            • RomanH  

Contika jsem nikdy nemel, pokukoval jsem po kombinaci MK II a X-King

0 0
                            • Jaroslávek  

Vozil hochu, vozil :-)

0 0
                        • bagr84  

Contík neumí bezduše.

Za mě Ikon.

0 0
                      • RomanH  

Na predku. Ale i tak to byl na pocatku sok. Bydlet v horach, tak by smysl mel. Ardent Race by mohlo byt reseni, ale ten uz zase nestoji tech cca 550 Kc. Doby, kdy jsem kupoval plaste za 1500 uz mam nastesti za sebou :-)

0 0
          • Paja  

Tak to mas proste jeste blbe zateseny, jak se s tim jednou poradne projedes, uz by se to nemelo stat.

0 0
      • Polka  

Bezny to neni, ale to se ti stalo u tech nove nandanych bezdusi ne? Vzdycky to je dobry co nejdriv projet, aby se to vsechno pekne chytlo anebo nafoukat na 50 psu a vselijak protacet, aby se to dostalo fakt vsude. Stalo se mi to u novych plastu asi 2×, ale vzdy jsem to vubec neprojizdel, jen narychlo nandal, nafoukal a moc se s tim nesral, takze neni divu.

0 0
    • Polka  

Dam to ještě sem. Včera jsem narazil na tuto vznikajici novinku nad Kadlcovým mlejnem v Marihuanským. Čumel jsem jak blázen. Je tam už prořezanej průsek pro lanovku, v té boudě bude asi hnací jednotka :-) Na netu jsem o tym nic nenašel, je to cca tady. Bobovým drahám zdar!

0 0
      • Paja  

Tak to by mel vedet Bob, ne? ;-)

0 0
      •  
        0 0
      • Jaroslávek  

No vidíš, ten by měl dostat celoroční permanentku zadara.

0 0
      • mastihuba  

Tak je to udoli oddechu a když to muze byt na louce v jesenikach proc by to nemohlo byt ve městě. Dyk to tam nikomu nemuze vadit.

0 0
        • Polka  

Ja jsem ale nepsal, ze mi to vadi ;-) Jen jsem to tam tak nejak necekal.

0 0
    • ufoncz  

V lese to začíná bejt fakt hezký (škoda, že ten poprašek asi zase hned roztaje)

0 0
      • RomanH  

To je ten trailik mezi Utechovem a Vranovem smerem dolu na Adamov ?

0 0
        • ufoncz  

Jo.

0 0
        • JSt  

dobres to poznal, coece. ;-)

0 0
          • ufoncz  

Jo, taky bych řekl. Ale vono těch trailů vedoucích přes větší porosty kapradí zas kolem Brna tolik není. A nevím, jestli sem nenechal GPS v EXIFu.

0 0
            • RomanH  

Exif jsem nezkoumal. Mne to jen prislo povedome, jak jsme to kdysi s Pepkem hledali, odbocili do krovi, a objevil se trail – ta pesina mi proste zustala v pameti

0 0
        • ufoncz  

Dneska ráno zase podobnou cestou do hokny… a on tam mezi zelenou TZ a silnicí z Útěchova na Adamov u stromu sedí evidentně promrzlej králík :-O

http://i.imgur.com/myGJYhxjpg

Moc vysvětlení mě nenapadá.

0 0
          • Excel  

Tys ale musel o víkendu lejt, že to delirium šlo i vyfotit.

0 0
          • gerrard  

To je kalifornsky kralik, masne plemeno tohos mel klepnout za usi. :) Evidentne nekdo koupil zakrslika a trochu prerostl.

0 0
            • ufoncz  

Kdybych měl batoh, tak ho snad i vezmu :-). Lepší asi, než aby si s ním jen tak bez užitku pohrál nějakej pejsan.

Jinak silnice to měla bejt z Útěchova na Vranov, kolem té vede zelená TZ (ale edit už nejde).

0 0
          • Polka  

Ja chtel zrovna dneska koupit kralika v Lidlu, ale budou ho mit asi az od ctvrtka. Hned bych ho hodil do kufru.

0 0
        • ufoncz  

Tak teď dvě trochu těžší kvízový a podle úhlu pohledu buď motivační, nebo provokační.

Malinko dál od Brna než ta od Vranova a ano, dnešní ráno už je v listopadovým vláknu offtopic.

0 0
          • Vilém  

To mi pripada jako zluta nad Jestrebim.

0 0
            • ufoncz  

Na te prvni: Skoro, je to jeji volne pokracovani smerem dolu, jak jsou tam kousek niz udelany ty maly skoky. Mam pocit, ze na svahu Jedle, nad Spesovem a pod Horicema by slo jezdit snad celej den.

0 0
              • Vilém  

Ted koukam, ze uz tama zluta nevede, ze to preznacili dozadu k chatam, asi nekomu vadilo, ze to vedlo pod lesem pres pole. Jednou jsem, presne na tomto miste, v zime nepekne zahucel doprava mezi stromy.

0 0
          • RomanH  

Mne to (hlavne ta druha fotka) trosku pripomina usek na modre u Trmacova, ale to uz je na Tebe asi daleko.

0 0
            • ufoncz  

Ty jo, jestli zase bez EXIFu, tak pred tebou smekam. Je to z te modre, tusim ale bliz tomu Partyz. pamatniku. Vzdalenost jsem si zkratil Panterem do Rajce (pruvodci byl bud moc linej, nebo ho odradila ta kukla – takze CD me tam svezly zadarmo)

0 0
              • RomanH  

Ano, bez. Mam to relativne kousek od domu a ten usek, kde se vyjede z toho hustniku na mytinu, si pamatuji (v 99% to ale jezdim obracene) . U te prvni fotky jsem si rikal, ze by to mohl byt ten sjezd dolu do udoli Ve Zlebe, ale tam uz jsem si tak jistej nebyl.

0 0
                • ufoncz  

Znáš to fakt dobře, protože jak koukám na mapku, tak je to fakt blíž Trmačovu než tomu Partyz. památníku. Každopádně je to tam moc pěkný a to jdou určitě některý „hluchý“ místa ještě objet nějakou cestou (já se radši držel tur. značení, abych dojel v nějakým rozumným čase).

0 0
      • ufoncz  

Tak včera Britská Kolumbie, dneska Rýchorský prales. Všechno na pár kilometrech kolem Vranova. Strašnej kontrast se zamarastěným městem.

0 0
        • RomanH  

Neprovokuj. OSVC, dovca, a nebo smenny provoz ? :-)

0 0
          • ufoncz  

Ranní dojíždění do hokny, když to množství nakupené práce dovoluje, tak pokud možno s maličkou zkratkou pro příjemnější start dne…

0 0
        • Paja  

Pekna fotka, to asi neni mobilem.

0 0
          • ufoncz  

Díky. Je to mobilem. Ale ten snímač v něm (IMX220) má překvapivě slušnej dynamickej rozsah. Při zmenšení na čtvrtinový rozlišení se už ztratí nepřekonatelný nevýhody miniaturní optiky a na to, aby to příliš šumělo, bylo celkem světlo.

0 0
            • Paja  

Tak to je nejaky Sony Z…?

0 0
              • ufoncz  

Ne, je to Číňan (Meizu MX5, naštěstí tam softwarová část fotku nijak neprzní, resp. nesnaží se šum „zachránit“ nějakým impresionismem apod.).

0 0
    • Paja  

Nastavajici tyden bych to vzhledem k predpovedi a ctvrtecnimu svatku videl leda tak na utery.

0 0
      • Paja  

Pojede nekdo? Jeste by melo mrznout a na zpatecni ceste mozna romantisch schneien.

0 0
        • pepek  

romantisch Glatteis

0 0
        • mastihuba  

Zita bude sklinka, zadnej snih nebude. :)

0 0
          • Paja  

Vystraha CHMU

V úterý (15.11.2016) očekáváme během odpoledne a večera od severozápadu postupně déšť nebo déšť se sněhem, místy mrznoucí s tvorbou ledovky. Večer na Moravě a ve Slezsku zpočátku místy i sněžení. Mrznoucí déšť s tvorbou ledovky očekáváme místy i v noci na středu a ve středu ráno, zejména v severovýchodní polovině území. Na východě území může tvorba ledovky pokračovat až do středečních odpoledních hodin.

Takze vecer zpocatku snezeni, pak dest a ledofka.

0 0
          • Paja  

:-D

0 0
        •  
          0 0
        • Paja  

Dnes naprosto dle predpovedi, Naucna krasne primrzla, od nas Maňas odjizdel beim romantischen Schneien ;-)

0 0
          • Jaroslávek  

Tak jakežtakakež jsem to stihl. Včera to byla optimální volba. Z Buku by to byla jiná píseň.

0 0
    • Polka  

Ten mesic dneska sviti fakt pekne…skoda ze ne tady u nas.

0 0
    • Motyll  

Teď jsem dojel dom (autem) a je pěkně bílo… Škoda, že to nevydrží.

0 0
      • les  

Pičasí, že bys ani depky na nové žiletce Haro s komponenty Tupé nevyhnal. :)

0 0
        •  
          0 0
    • RomanH  

Je opravdu rok 2016 ?

http://zlin.idnes.cz/…-zpravy.aspx?…

Ve finale si rikam, ze je to pro Jirku a Vlastu reklama jako prase :-)

0 0
      • JSt  

jen jsem to prolitl, ale ten zakaz imho vubec nebude o kapelach, ale o poradajici agenture. satanismus vidim jen jako lacinou zaminku ;-)

0 0
        • Karaya  

A je tam teda, nebo není?

0 0
        • RomanH  

Tak o penize jde vzdycky az v prvni rade. Ale to vyjadreni radnice zni jako z 80tych let.

Radnice prý pouze na základě četných žádostí a apelů ze strany obyvatel města doporučila vedení Kulturního a vzdělávacího střediska Valašské Klobouky vstoupit v jednání s pořádající agenturou, aby přehodnotila konání koncertu.

0 0
          • Vilém  

Nj, pan farar odvedl v nedeli na msi dobrou praci.

0 0
            • RomanH  

To krasne vystihuje prvni prispevek z diskuse :

„Největší ironií je skutečnost, že na každém z adventních koncertů, které se v tom kulturáku budou konat, bude mnohonásobně více pošuků reálně věřících na existenci Satana, než se kdy na nějakém metalovém koncertě může sejít“

0 0
              • mastihuba  

samozřejmě, protože pokud věřím v boha, tak celkem automaticky nemůžu popírat satana. :)

0 0
              • Karaya  

Však nejde o existenci satana, ale o to, jestli ho uctívám. Já na tom teda nic dobrého nespatřuji, takže za mě mají Klobouky +1.

0 0
                • RomanH  

Takze kdyz je v CR nasobne vice ateistu nez vericich, ma dat radnice doporuceni, aby se mimo cirkevni objekty nekonaly mse ? ;-)

0 0
                  • Karaya  

Já bych zůstal v Klouboukách. Zřejmě je tam více věřících, kterým to vadí a ateistů kterým je to jedno a příliš málo satanistů, kteří by podobný podnik přivítali. Možná se najde místo, kde je to obráceně, ale Klobouky to zjevně nejsou.

0 0
                    • RomanH  

Ale houby. Jak psal vyse Jirik, bud pujde o agenturu, a nebo na radnici sedi nekdo, kdo si potrebuje zahrat svoje ego.

0 0
                    • JSt  

ale ty zijes v brne. ;-P

0 0
                      • Karaya  

Proto jsem rád za Klobouky :P

0 0
                        •  
                          0 0
                • JSt  

tohle je pomerne zajimava myslenka. bud rad, ze lide bez vyznani takhle zvracene neuvazuji. ;-)

0 0
                  • Karaya  

Ale uvažují, např. v Evropě je tohle realita v Rusku.

0 0
                    • RomanH  

A to je prave ten duvod, proc jsem to sem hodil – zase se sroub o neco utahnul

0 0
                    • JSt  

jakoze v rusku te bezverci apriori poslou do ****** jen proto, ze veris v boha?

0 0
              • Excel  

Na šumpersku už to zavedli dávno, do Klobouk to holt došlo se zpožděním. Za mě taky +1.

0 0
    • JSt  

danci na holedne si uz brousi na pepka kopytka a paruzky. trenuji na nedelnich vyletnicich. vybiraji si zejmena slabsi kusy – to jest dospele po uraze v rekonvalescenci nebo jako na prvnim prilozenem obrazku maleho chlapce. na druhem obrazku jiz danek opousti bojiste s viteznym pokrikem. klucinu se zalomenym parohem v prdeli jsem radej nefotil…

0 0
      • pepek  

Potvory musí ještě počkat, terazky jezdím jiné drsné traily

0 0
        • Paja  

Ja dnes vubec Manasovi nechtel verit, ze uz jezdis na kole.

0 0
        • Polka  

Ses krutej! Mikulasska je vyzva ;-)

0 0
        • JSt  

to rad ctu, ze uz zase v sedle. ;-)

0 0
        • les  

No paráda! Jen tak dál !

0 0
        • Excel  

Já tak nějak myslel, že jsi teprv začal maximálně chodit a ty do toho jdeš takhle prsama!

0 0
        • novcze  

čus přeju úspěšnou rekonvalescenci, jestli seš zhruba z toho místa jak máš na mapě start, neznáš tam v okolí takovýho staršího týpka s knírem co opravdu pořád jezdí na kole, většinou ho vidím na silničce, ale jezdí i MTB. Na Botanický jsem ho viděl i venčit čokla. Borec sice jezdí furt, ale ta rychlost nic moc a jednou jsem ho ve všední den viděl jak jede po Žabovřeské nahoru k tunelu, zřejmě k odbočce na Zborovskou, docela sebevrah. :)

0 0
      • Karaya  

Vzhledem k tomu, že všichni daňci v oboře jsou chlapáci, chápu že se na tebe netvářili. Když sebou ale vezmeš zástupce něžného pohlaví, tak je situace úplně jiná a žerou ti z ruky :-).

0 0
        • pepek  

toto jsou ti ochočení (u prasátek). Ti agresivní jsou jinde, mají kolem sebe harém, tak musí dělat ramena.

0 0
    • Paja  

Tak tento tyden muzu utery nebo streda, predpoved vypada asi lip na zitra…

Co pepminatore? ;-)

0 0
    • quoll  

Caute. Neviete mi povedat, kde v Brne predavaju oblecenie Sportful?

0 0
    • pepek  

Máte už někdo otestovaný nové fičury v mapy.cz? Mně to háže uplný nesmysly s výškou-a to dokonce různě v telefonu a v compu.

Když otevřu trasu z batůžku v telefénu, tak výškový profil je ± realistický, ale v kompu ten samý zápis hodí třeba +200m na 0,5km. Dnes to hodilo skoro 500m v husovicích a pak jsem prý jel do adamova, utechova a zpět do brna furt z kopce :-)

Další nedostatek je ten, že se neotáčí mapa.

Jinak by to bylo už lepší, jak locus.

0 0
      • ufoncz  

Zkusmo sem něco na Mapy.cz naklikal a výškovej profil vypadal normálně. Tak asi nevím, co myslíš.

Každopádně v telefonu budu asi navždy nechávat oboje, protože Mapy.cz nejspíš nikdy nedají tu možnost stáhnout si pro vybranou oblast jednu až několik vybraných map.

0 0
        • pepek  

Ty chyby to dělalo ze záznamu stopaře, kupodivu z jednoho záznamu různé výškové profily.

0 0
          • ufoncz  

Jedna aplikace zobrazuje asi uložené vzorky (souřadnice GPS), druhá pak ignoruje výškovou souřadnici z GPS a ukazuje místo toho data z elevační sítě.

0 0
      • Paja  

Tak ty metry meli vzdycky nadhodnoceny.

Ted jsem to pustil cestou z prace a profil zhruba odpovida, ale Stopar nastoupal 70 m a sjel 105, zatimco barotachometr 25/70. Vzhledem k tomu, ze dokopec je tam jen z Postranske na Belohorskou a od reky k nam, bude urcite bliz pravde ten tachac.

Mapa se mi normalne otaci.

0 0
      • babicak  

Myslím, že to háže chyby, trasa od Svitavy, po červené Nový Hrad, Rudice, Jedovnice a ke kulaťáku dle stopaře nastoupáno 855 metrů, což se mi nejeví jako reálné.

0 0
      • Polka  

Mam to stejne, vyskove to na webu haze blbosti, ale v telefonu ok.

0 0
      • Jaroslávek  

Teda, já ti fakt fandím.

0 0
    •  
      0 0
    • Motyll  

Takže dnes po 18 u krbu. Teda jestli se operace podaří…

0 0
      • Polka  

Ambulantni zakrok voe :-D

0 0
        • mastihuba  

se necháváš sterilizovat? :)

0 0
          • Motyll  

Pozdě.

0 0
          • Polka  

Metafory nepochopeny, objasnime u krbu ;-)

0 0
            • Jaroslávek  

A nezlobte. A voptej se nenápadně jestli jedou komeťáci do Olomóca v pá.

0 0
              • RomanH  

Kometaci mi jsou …

Jak vidis dnesni zavod, trenere ? ;-)

0 0
                • RomanH  

Kua, jsem si nabehl. Prijdu z kotelny, pustim bednu, a on uz je to neni primej prenos, ale zaznam… :-) No nic, na rozbor se Te ptat nebudu.

0 0
                  • Jaroslávek  

Raději ne. Ale je to sport, no.

0 0
                    • Paja  

Tak urcite u toho holky vypadaly nejlip, a taky je urcite dobre, ze se nezranily, protoze, kdyz se zranis, tak nemuzes behat… a kolikrat ani strilet, a kdyz nemuzes behat ani strilet, tak nemuzes zavodit, a kdyz nemuzes zavodit, tak nejses v televizi, no a kdyz nejses v televizi, nemuze se na tebe Maňas divat… A TO JE SPATNY.

Ja myslim, ze holky to urcite rychle hodi za hlavu a do dalsiho zavodu pujdou zase naplno a hlavne na strelnici nechaji vsechno......­......i kdyby to melo byt spodni pradlo, ale jak rikam, stat se muze vsechno, protoze je to sport :-)

0 0
              • Polka  

Tož do Holomóca prej nejedou.

0 0
            • Jaroslávek  

P.S. jo a co říkají na EET.

0 0
              • Motyll  

Funguje. Kopie jde rovnou Katce na mail.

0 0
                • Paja  

No tvl, takovy roky tam jezdim a doted jsem nevedel, ze Lada je Vladimir a ne Ladislav O:-)

0 0
                  • mastihuba  

Tak horsi by bylo kdybys neznal narodni barvy starobrna a komety. :)

0 0
                    • Paja  

Tak takova vec se mi samozrejme stat nemuze :-)

0 0
                    •  
                      0 0
                  • Jaroslávek  

No jo, to by se měl oslovovat Vláďo nebo Míro !

0 0
                    • Polka  

Soudruhu, o hodně jsi přišel, že jsi s námi včera nejel ;-) Zpáteční návratofka tuze romantická za božího sněžení, krása nádhera Marihuanským, balzám na duši. Nahoře mohlo napadnout tak 3–5cm? Motýl upřesní.

Jinak mám jednu špatnou a jednu dobrou zprávu. Hajnej v pátek bohužel nemůže, ale ten sníh by do soboty nahoře vydržet mohl.

0 0
                      • Jaroslávek  

Bude místo hajnýho „uzavřít s kázáním“ někdo jiný.

0 0
                      • Motyll  

Od večera do teď lehce sype v podstatě pořád. Bílá romantika tedy zaručena.

0 0
                        • Jaroslávek  

Hoši, kruci, je prosinec, tady bych to nechal Ufonovi.

0 0
                          • Polka  

Pane ucetni, tyka se to vcerejsi vyjizdky, ktera se konala 30.listopadu a za kterou mas jedno velke „A“ ;-) Dotazy?

0 0
    •  
      0 0
  • Paja

Pepminator.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.