Ahoj. Mám celkem problém s pravou řadící pákou Shimano 105. Kolo jsem měl nyní v servisu, kde jsem nechával měnit lanka a bovdeny (ty jsou vedeny vnitřkem rámu). Při převzetí kola mi servisák říkal, že se mu nepodařilo úplně poladit řazení na 10 st. kazetě, že je krok na páce dlouhý a že u stopětky by předpokládal, že bude chodit přesněji. Kolo jsem projel, vyzkoušel a řazení je katastrofické. Abych přeřadil na větší pastorek, je nutné řadící pákou procvaknout dvě polohy a ještě ji chvíli přidržet. Řetěz pak poskočí o jedno kolečko nahoru, tam však začne drnčet, protože hazka je jakoby o půl polohy nahoru (tím, že jsem musel řadit o ty dvě polohy nahoru). Takže musím odřadit o jeden dolů, hazka se srovná do správné polohy a pak už je vše OK.
Pokud řadím na těžší převod, tak řetěz skáče naprosto ukázkově, tam problém není.
Nicméně to řazení na lehčí, zvláště v kopci, je brutální. Než přeřadím, tak ztratím kadenci. Nebo přeřadím a zapomenu, že mám řadit o dvě polohy, nicméně si následně vzpomenu, že při řazení na lehčí musím korigovat hazku o jeden stupeň zase dolů, takže si hodím naopak težší převod a podobné srandy. Nemáte někdo nápad, co s tím? Než šlo kolo do servisu, tak to řadilo naprosto bezproblémově. Je chyba v hazce, v páce nebo někde v tom novém bovdenu? Má někdo zkušenost, že by se stopětková páka pokazila a vlastně ten index řazení by byl naprosto odlišný, jako krok na hazce (ta je taky 105). Dík za nápady.