Ahoj všichni, můžete dát radu, zda-li jsou kola x1900 , nába 370, ratchet 18 ti zubatková rohatka dobrá volba? Provoz,údržba servis?
Dík za info.
Ahoj všichni, můžete dát radu, zda-li jsou kola x1900 , nába 370, ratchet 18 ti zubatková rohatka dobrá volba? Provoz,údržba servis?
Dík za info.
Na co ze se konkretne ptas?
pokud je nově v x1900 , ratchet 18 ti zubatková rohatka, tak jsou to vlastně předchozí DT350 takže dobré a spolehlivé náboje
Čau, nepíšeš na co půjdou a co jezdíš. Nicméně bych řekl, že kola budou hodně blbuvzdorná a tedy i dobrá volba. Základní výplety od DT, mám DT výplety na gravelu i MTB a nemusel jsem na nic roky sahat. Gravelové byly jednou na centrování (mají natočeno odhadem 12000km) náby taky 370 a pohoda a to jezdí celoročně, teďka dostávají sadu jako zimní výplety.
Asi bys zapletl možná něco lepšího, ale tohle bude nejjednodušší volba.
Jsou to dobrá těžší kola. Jednou za rok stačí dotáhnou výplet, vyčistit a namazat rohatky. To zvládne i cvičená opice za 5min + nepotřebuješ žádné nářadí, jenom tu jejich spěš vazelínu je dobré mít. Ložiska vydrží při normálním použití leta.
Mám M1900, což je podobné a slouží fajnově, nejezdím teda žádný skoky a drsnější terén, ale zas mám metrák…není to topka ale jezdí dobře a spolehlivě
Děkuji všem za recenze, vypadaji dobře, tak do nich půjdu. P
Myslite, ze ma financne smysl poridit tyhle kola na Grand Canyon 8 2023? Ted tam jsou rafky Alexrims MD25.
Nejde me az tak o treba lepsi vydrz v terenu, ale chtel bych to kolo mit trosku jezdivejsi.
jsou lepší, ale smysl to moc nemá, je to taky základní řada od DT Swiss
A 1700? To uz je zase cenove jinde a nevim jestli to ma smysl na takove kolo.
No mám XRC1700, jedou suprově, ale proti X1900 to bude cenově asi hodně jinde
To je, ale spis jde o to aby to vzhledem k cene bylo aspon nejak znat a jestli to ma smysl davat na prumerny AL kolo…
řekl bych že XRC1700 smysl nemá, to by jsi je musel koupit nějak extrémně dobře a nevím jestli to nějak výrazně poznáš, já to mám na novém karbonovém fullu, tak že proti starém hliníku to letí, ale je mezi těma kolama rozdíl skoro 10 let. Nevím jetli bych nějak zásadně poznal rozdíl mezi X1900 a tím co mám pokud bych na to kolo sedl a nevěděl jaká kola na tom jsou, nebo nechat na těch DT nábojích něco zaplést, dobrá zkušenost je v praze Bikepart
Ale ja nemam DT, ale Alexrims MD25 co jsou ba GC 8.
Ty dt1700 se daji sehnat neco kolem 15tis. Rafky fajn, naboje v podstate nesmrtelne, vaha asi 1700g, fajn alu kola.
Ja bych sel do panchowheels od Radka. Kdysi jsem si obdobne nechal dat na svuj ex hlinikovy kellys, co mel taky nejake shit zaklady s vahou asi 2,2 kila. To kolo po upgradu neskutecne, ale neskutecne letelo. Rozdil to byl obrovsky.
Treba neco takoveho za 13stovek:
Já mám na starém kole od Radka(Bikepart) Panchowheels status na dt350 nabojich 32 plochých drátu jede to luxusně byl to velký rozdíl proti starým zapletum, mám to asi 5 let, kola jsou nesmrtelná ještě jsem necentroval. XRC1700 od dt jsou karbonová, na stránkách dt nejsou je to oem pro canyon rafky jsou jakou XRC1500 jen tam jsou 350 náboje na místo 240 a za mě nemá cenu je dávat na hliníkové HT
Vzdyt pisu, at si necha zaplest pancha od Radka… a mluvim o dt xr1700, coz jsou alu rafky a o nich i mluvil tazatel.
Jen potvrzuji vlastní zkušenost ze pantchowheels z bikepart jsou super. A tazatel mluvil o dt1700 a to můžou být oboje :-)
Dam ruku do ohne, ze kdyz psal nejdriv o 1900, a pak o 1700, tak na 99,99% mluvi stale o alu rafcich :-).
A dale 1700 karbonové nejsou bezne dosupne rafky, ale OEM produkce, coz je dalsi argument, ze na 99,9999% mluvi o alu rafcich :-D.
Kazdopadne, ty pancha, co jsem mu daval z odkazu, jsou za 13tis asi nejlepsi v pomeru cena/vykon v ramci novych zapl.kol.
Jo mas pravdu :-)
A teď ještě koukám v jiném vlákně ze kecam, měnil jsem 2 dráty v zadním kole, nevím jestli byly vadné z výroby? Pokaždé to prasklo při brzdění na rovině na asfaltu. Ale od té doby to 2 roky drží bez nutnosti centrovat, kdybych hledal hliníková kola znova bych šel do panchowheels a za Radkem. Tenkrát mi zachránil dovolenou kdy jsem zrušil zadní kolo a nova kola mi vypletl asi za 4 dny a mohl jsem odjet.
ano to už jsou super alu kola
existuje i Alu verze XR 1700
Však jo, karbonovou vlastně snad nejde objednat je to okem pro canyon