Jakym zpusembem se pije 70-ti procentni absint? Nějakej dobrej návod na míchání?
Jakym zpusembem se pije 70-ti procentni absint? Nějakej dobrej návod na míchání?
Povím ti špatnej způsob, abys věděl, čemu se vyhnout: dej si 2 piva a pár fernetů a pak pij jen panáky absintu až do bezvědomí (aspoň půl flašky). Jinak v omezené jde pít úplně normálně, 80% slovenská hocivica je mnohem větší hardcore…
z coho sa taka hocivica pali? pocujem taky nazov dnes po prvy krat
z hocicoho…
zabils 8D
NO mozna bude problem v tom, ze dnesni absint uz s tim puvodnim moc spolecneho nema… tedy minimalne klicova ucinna latka je v trapu…
80% slovenská hocivica je mnohem větší hardcore…
to je, buďeš po ňej vizerať takto
s karamelem(zapáleným cukrem na lžičce namočeným v absinthu)
samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.
samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.
samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.
samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.
samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.
samozřejmě se navíc nesmí zapomenout zjemnit jeho chuť smetánkou co se normálně dává do kafe. Barva se krásně rozvine a teprve když bliješ a vidíš tu barevnou krásu, tak pochopíš kouzlo Absintu.
Po obyčejném šnapsu vidím maximálně dvakrát. O absintu jenom čtu a už vidím 6×. To je teda fakt silný drink.
Dobre je ho 30s kloktat. Tak cista usta ti zadna pasta nezaruci.
Dovnitř jde snadno a ještě snadněji ven…:-)
Kurýr tě to naučí!
1.5 štamprle absinthu a 1 Redbull.
Každopádně je to swinstwo a mělo by bejt jako ve většině civilizovaných zemí nelegální.
No technologie zpracovani sla dopredu a uz vedlejsi ucinky v dusledku tech nevhodnych slozek nejsou. Nevim, myslim ze se tam uvolnovali nejake ankaloidy a trochu po tom lidi cvokateli.
Já teda nevím jistě, ale řekl bych, že to u nás nelegální je. A to zelený co se pod názvem absint prodává nebude žádnej halucinogen … ale nejsem si jistej, tak se nechám rád přesvědčit o opaku
www.szpi.gov.cz/…/article.asp?… Myslím si, že u nás nelegální není.
V podstatě to tak nějak je.
no dřív to bylo nebezpečný a i se na to umíralo – obsahovalo to hodně halucinogeních látek a látek který tlumí bolest (pro doplnění – dřív se dával vojákům – 0,5l/den, aby utlumili bolest a pěkně bojovali a to pak mělo těžký následky, ale dneska je to v zásadě bezpečný (teda v rozumnym množství) Jo a rozhodně je to legální – jak by si pak chtěl pít B52?:)
„to zelený co se pod názvem absint prodává nebude žádnej halucinogen“ Jen jsem vyjádřil doměnku, že si myslím, že tradiční receptura bude trochu jiná něž to co se u nás prodává ;-) … nic víc, nic míň. U „Vietnamca“ taky koupíš Adidas ;-)
absint je legalni a vše o jeho nebezpečí je vymysl francouzskych vinařu asi ze začatku 20stol.duvod? vino se přestavalo prodavat a lidi raději pili pravě absint. absint je jako každy alkohol,když to přeženeš, nebo si daš nějakou samohonku tak ti bude blbě,nebo zakališ. stejně dopadla marihuana kolik lidi umřelo na ,,předavkovaní,, marihuanou a kolik se uchlastalo blbym pivem.
misto juice teqilu!!!! rika se tomu letadlo ;o)
tak Absinth by mel bejt nelegalni a Alpskej rum, Stroh,..a dalsi legalni ikdyz maj 80%?
za dob Napoleona Absinth obsahoval pres 30%thujonu,coz je pomerne zajimava a navykova latka,ktera taky snizuje prah bolesti a otupuje CNS, proto jeho vojaci mu byli tak oddani a nejakej nuz v zadech je nezastavil.
dnesni Absinth je zbytecne barvenej(zelenej, modrej,cervenej) a obsahuje max 10%toho thujonu coz je lehce odbouratelny mnozstvi a nehrozi to co driv
jinak doporucuju si najit recept na Bradavku,Armagedon,…takovy spolecensky piti
Hele, jak mohl obsahovat 30 procent thujonu a 80 procent lihu? to je preci dohromady 110 procent :-)))
Aspon vidis, aky je to zakerny napoj. :))
Zaujimavy je chemicky nazov thujonu: 1-isopropyl-4-methylbicyklo[3,1,0]hexan-3-on.
Me jako chemikovi moc zajimavy neprijde. Spis vystizny :-)
Zaujalo ma to „bicyklo“
Jo takhle :-) Ja jak uz jsem si to v hlave rysoval dle navodu (vzorce), tak mi to ani nedoslo.
a ještě k tomu se isopropyl alkohol bikery hojně používá k odmašťování/čištění ne? Vypadá to že s tím „bicyklo“ v názvu to je vysněný nápoj bikerův :)
isopropyl máme v práci k dispozici po kanystrech:) teď jen sehnat ten zbytek.)
Ty procenta, co udáváš jsou opravdu k smíchu. Obsah thujonu je v mg/l – maximálně v desítkách, tedy maximáně pár procent.
Pod reseni c.2 bych se podepsal jako spoluautor :-) A bohuzel to bylo taky urcite to co me zabilo a ztratilo mi mp3 player :-/
Ty jako spoluautor si to vytuňil o vodku ,–)
proč je to svinstvo?
Ty neznáš ten obraz piják absinthu ? Absinth obsahuje neurotoxický thujon a způsobuje halucinace. Dnes je již z absinthu to největší svinstvo odstraněno, ale přesto tě tohle pití dokáže úplně změnit.
van Gogh si pod vlivem Absinthu uřízl ucho…
Prd, van Gogh neměl po ruce gumu, říkal to Ivan Mládek.
no sme si ho s kámošem koupili pul litru, a zdá se nám docela blbost ho pit jenom tak…:-D
Ja zasadne jen tak B-]
Nenicham, max jako soucast B52
Doporucuju trenovat Alpsky rum a Sroh, to pak clovek ma pocit ze Absitl je dezertni likér
Vono to tak trochu chutná.
jj
Ano ano… Alpsky rum i Stroh jsou delikatesy nejvetsi… Po prvnim kousku clovek zapiji, po druhem se jenom pokrouti, a pak uz to jde samo… :o)
Jinak Absinth (jak uz tu nekde zaznelo), zasadne na ex ;o)
koukam ze pan neni amater
na alpskej rum doporucuju trenovat cistym lihem – tady je recenze od kamarada kterymu jsem vnutil panaka:-) gurmetklub.cz/test-cisty-alkohol-potravina-nebo-chemikalie-2.html BTW rusky kolega na tohle prohlasil – hmm to je dobra vodka kde jsi ji koupil
:-DDD
Tohle je fakt dost;-)
jenže já nejsem norek jako ty!! :-D tak co s nim? 70 procent je na mě moc!!!!!!
já nebudu mět u sebe naštěstí nůž ;-)
na ex,ne?
maximálně ukápne nějaká slza :-)
a co takzvane AfterShock
Zkousel sem to ze Strohem(80volume) a memoch sem normalne mluvit, slzel sem ale titul HC punk vecera me neminul
Jo, tak to taky delavam. Vyborne to cisti usta :-)
žádná chřipka a bacily se nechytaj :)
já vim, já vim, čtyři roky starej post, kdo sakra furt otevírá takhle starý thready… :)
Znam to s tim zapalenym absintem na lzicce s cukrem. Akorat se nam zadny karamel nikdy neudelal :-). Alkohol vyhorel, tak jsme lizali ze lzicky zeleny cukr :-) Jinak je to pekny humac. Clovek ma pocit, ze to hodi jeste driv nez to polkne. Brrr :-P Jinak dela se to s Pelynku a ten obsahuje halucinogenni latky. Je to pekny humac. No a jestli to budete michat s necim jinym nez nealkem, tak je to zaruceny navod na to, jak se striskat do bezvedomi a stravit vecer na zachode :-) Ja uz Absint nepiju :-)
no já někde četl, že se to zředí na půl s vodou a přidá kotel cukru a pak to chutná jako hašlerky
Ja bych to nemichala. Dokazes si predstavit, ze sezeres pul kila haslerek? :-)) Nasledky budou asi stejne :-D
Absint z krámu viděl pelyněk jen na obrázku, takže je to jen alkohol. Stroh 80% je výbornej do čaje a pít se dá po lžičkách.
to je jedno, ale aspon se nepobliju už když to budu pit…já totiž hašlerky docela rád…tak nevim…redbula nemáme, djus taky ne :-(
Nepij to v Rusku na to jezděj Kamazy.
A já furt jak je možný, že vyhrávaj Paris-Dakar.
trapny.. u nas jezdej auta na rostlinej olej.
Já vím ty z němjačky fauvéé či co.
nee.opel combo.rostlinny olej pul na pul s naftou.ale ty nafty se mu nesmi davat prilis moc,pak hrozne blazni:-)
Co já vim tak nový combo jezdí na CNG, takže na to co máš v karmě a za pár švestek.
Brčkem.. ;)
Doporucuju…tak rychle sem brckem jeste nikdy jindy nepil… (:
TAk ja se priznam , ale nerad :D, ze mam zkusenost jak s tim cukrem a tak i normalne panaka cisteho a i dokonce na jedne party z lahve primo ;) a priznam se teda u vseho stejny konec .. opice me brzo dobehla chvilku se se mnou prala a pak me premohla ;)
pokud chces zamachrovat tak se to da nalejt normalne do panaka(idealne do mensi whiskovky,kdyz ten panak bude moc uzkej tak to zhasne a kdyz moc sirokej tak zvetsujes riziko spaleni:) ),pak to zapalis a hned jak to zacne horet tak to musis vypit na ex,ale opravdu rychle nez se stihne rozpalit sklenicka a klavne nevahat a obratit to fakt rychle protoze ono to pri tom vyklopeni zhasne ale pokud si to do pusy budes lejt pomalu spalis si nos.Kazdopadne je to ale peknej hnus …
mi to pripomina par dychanku s veterinarema, kdy na jednom dosel alkohol /jsem si myslel/ a pak jeden toxik pravil denaturak je taky fajn, jen par dni smrdis jak zippo a pak uz si z Brna moc nepamatuju k absinthu – je zelenej a haslerkoidní + ryyychlej, takze doufej ze se o tebe nekdo postara
jak vodka :)) kdyz to prepisknes tak budes blejt uplne stejne nebo spis vic pac to je zeleny :-D .. a na kombinace s redbullem radeji zapomen (a nebo zapomen na tento prispevek celej pac ja toho piti moc nevydrzim :)))
měl jsem to kdysi v B52, stačily 3 panáky na závěr akce a už nebyl ani obraz ani zvuk :-D
B52 #3 Kahlúa 2 cl Baileys 3 cl Absinth 2 cl
postup: Opatrně nalijeme (tak, aby se vzájemně nepromíchaly) Káhluu, Baileys a Absint. Na závěr zapálíme.
viz zde: risanek.com/napoje/drinky/b.html
tak sme to nakonec pili s kamikadze a za celej večer se flaška ve dvou stratila…a když nebudu počítat můj ranní bolehlav a to, jak si z toho kámoš doblil cely auto, tak s tim mám dobry zkušenosti a budu vzpomínat v dobrém :-D
sorry,ale B52 je originalne s Kahluou, Baileys a Grand Marnier (liker se 40% a taky hori,mel sem)
B52 je více druhů, yes?
Tak tak:) Ale co tak vím tak v rpaze jsem na ní narazil jen v jednom podniku…
hehe a už si měl B104?:-)
eee dal sem jeste tezsi bobarder ale ten nálet.....
Aaale, v B52 absint snad nic nedela.. Je ho tam malinko a vetsina shori i s brckem.. :-) Ja se s Absintem setkal jen u „basketbalu“ – panak griotky, nebo neco podobnyho a navrch se ze lzicky nalije trochu zapalenyho absintu. Pak se celej panak priplacne do dlane – ono se to pekne prisaje, drzi to a da se s tim efektne driblovat :-) Jednou se nam zapalenej absint nejak vylil na stul a to pan hospodsky teda nemel moc radost.. :-D
damy a panove, pijte absint nasledovne: na lzici /lepsi je vsak moucnikovi nuz/ dame cukr. mnozstvi dle chuti kazdeho z nas. pres cukr do sklenice lijeme absint, po te cukr zapalime. karamelizujici cukrik smichame do panaka¨. nasledne po promichani pijeme ;o) az najdete tu spravnou hladinu cukru aby se vam absint nevrecel z5 hrdlem, zamilujete si toto piti ;o)
Vem 80 % a smichej ho s jahodovym dzusem pul na pul. Rika se tomu Svine. Pijes to jako nic a jsi v klidu dokud nechces jit domu. To se zacnes motat jak svine, pak si nic moc nepamatujes, jen vis, ze ti je spatne jak svine. Rano se vzbudis a premyslis, ktera svine te to naucila pit.. ;-)
// Pankreaticky zachvat
Juice 1dcl, vermouth 5cl, becherovka 5cl, absinth 2cl
Pomalu spoustej slozky po lzicce, absinth az navrch.
Zabijak BOMBA DRINK. Nenechte se zmast zlucovitou barvou a nazvem – je to
super! //
švagr mi vyprávěl, že jednou kopnul celou flachu absintha(0,5l)…jenže u toho seděl na lavičce ze které po dokonání díla spadl a vyrazil si přední horní zub:)…
… se zásadně pije ve velkém množství s velikou zásobou cukru :-D
otravě alkoholem zdar !
nevim jesli uz to tu nekdo nenapsal, ale dobra kombinace je nalit do tak aspon 50ml sklenky 2/5 vajecnaku, 2/5 griotky a 1/5 absinthu, ten zapalit, strcit do toho brcko, vsecko vyzunknout, v puse smichat a poslat vstric vasemu travicimu ustroji !
… sice tam nie je Absinth, ale tiez to ma nieco do seba … Nazov: TGV … skratka Tequila-Gin-Vodka, shootuje sa to v hocijakom pomere, ale 1:1:1 je klasika;-)
jeden, který opravdu nedoporučuju. Je to varianta Duhy což je Magický oko forte. Pro neznalce drinků reálného socialismu Magický oko – zelená hozená i s malým panákem do piva.- Duha totéž jen se opatrně spustí malý panák zelený, griotky, vaječňáku a vodky. Absinthová varianta, kterou jsme testovali Pivo v půlitru a malý – absinth, griotka, blue curacao, vodka a fernet /nemám rád vaječňák/ výsledek stál za to .-) A nebyl tak smrtící jako Carská spojka /Do půlitru velký panáky griotky, rumu, zelené, borovičky, vodky, fernetu, myslivce, broskvové, černého jelcina a libovolného červeného vína.
to mi pripomina,jak nas jednou v praci na baru napadlo smichat uplne vsechen chlast co tam mame. vidim ze blby napady nejsou tak ojedinely.
Nas nekdy napadlo zkusit vypit napojovy listek shora dolu – zacali jsme vycepni lihovina, vodka, rum, zelena, fernet, napoleon a skoncili jsme u 7*metaxy. Bylo to asi 21 panaku, kazdy jiny a kupodivu z toho nebylo az tak spatne, jak to vypada napsane.A dokonce jsme dostali od pana hospodskeho „diplom“. No a ponauceni z toho mam takove, ze lepsi by to asi bylo pit sdola nahoru od lepsich k horsimu-nakonec uz to bylo celkem jedno co pijeme, ale neslo to nedopit.
cože ?
To už nedáš ani ty co?°)
Vyzkousime jeden lomcovak?
někdy ti dám školení klasických vesnických drinků, já budu míchat ty budeš pít .-))
Tak to v žádnom případku.
Ja myslel, ze to pises jako priklady a ono to bylo vsecko dohromady?:D Oo
Todle reději ani nepij – to je strašné svinsvo a s absintem to ani nemá nic společného :o)))
…nějaké nové recepty či nápady a zkušenosti..??!!:)
Ten hnus jsem zkoušel pít jednou (někdy ve třeťáku, myslím v Praze) a nikdy víc! Hnus velehořký, pálí pak celá huba! Raději jsem zůstal u oblíbeného 12° piva, dobrého moravského vína. Medovina je taky výborná. Sladké barvené vodky z bramborového lihu jsou taky hnus.
tiez radsej si dam dobre a orosene pivo. jaj na to je tu expert enrico :)))))))))))) ma skusenosti :))
keď už pivo, tak aspoň desať :-)
absinth po pravidelných 100% výpadkoch ani obraz ani zvuk už radšej nee, stara dobrá Bošácká slivovica
Míchání Absintu – to nech slečinkám.
Dá se pít čistej nebo takovým tím proslaveným způsobem, který tu už zazněl.
Pijeme ne nutně na ex, ale neucucácáme – není to likér. K rychlosti pití je dobré přistupovat jako k whisky a jiným chuťově výrazným destilátům.
Důležité je mít alespoň trochu kvalitní absint – často u nás levnější láhve s nápisem absint obsahují jen míň oslazenou pfermincku (to úděsný lepidlo – zelenou). Než machrovat s tímhle zvěrstvem, tak to raději cokoliv jiného.
Rovněž vynech takové to polykání hořícího absintu – to je zase výmysl chorého nebo opileckého mozku – nejen že se tím můžeš popálit (ona ta koordinace po několika sklenkách není nejlepší), ale absint je pití, které má mít (pokud je kvalitní) specifickou chuť, která se má vychutnat – když to do sebe naleješ a co nejrychleji spolkneš, aby ses nepopálil, tak toho vychutnání moc nebude. A pokud si to nevychutnáváš (nechutná ti) tak to nemá smysl pít.
P.S. Nedopusť aby ti nedohořelá lžička zapálila zbytek ve sklence a nenechse zmást tím, že se zbytek cukru nepodaří ve sklence zcela rozmíchat – je v tom přece jen hodně lihu a v tom se cukr jak známo moc nerozpouští ;-) Prostě co půjde půjde.
P.S.2 Přestože je tenhle „ohnivej“ způsob pití zajímavej a trochu dobrodružnej, na chuť nápoje má vliv prakticky jen přislazením a lehkým zmírnněím jeho přirozené hořkosti, což by zvládla samotná trocha cukru také, ale nebylo by to tak efektní.
on je absinth a absinth…existuje ještě jeden-ten originální, kterej není moc rozšířenej a kterej má v sobě ty „pravý“ bylinky, jmenuje se Bitter a vyrábí ho v Jeseníku. Je to úplně jiný než ten zelenej hnus, má to chuť-něco jako pendrek :-), není to tak silný a při požití pár panáků je to hodně příjemný, ale taky pěkně zamotaný a trocha návykový :-))
Tak to můžu asi potvrdit, protože jme v jeseníku slavil silvestra, a nějak z toho moc nevím no:)
na ex, hlavne sa netreba pokusat zistit aku to ma chut. chuti to asi ako roztaveny cin.
ten taky zeleny pelendrekovy sme tiez vo dvoch vypili asi pol flase bez tragickych nasledkov. akurat treba potom dbat na pravidelny prisun tekutin a vyhnes sa aj bolehlavu.
Nejlepší je to pít z decáku a na exx, je to síla
no my to vzdycky pijem jako aperitiv pri zastavce v likerce v jidrichove hradci (luxusni ceny)…co mi prijde zvlastni je jen to, ze beznej aperitiv ma povzbudit chut k jidlu, ale u pulky clenu to chut dost zasadne ztlumi :) nicmene kratsi odpocinek pred dalsi jizdou na kole je doporucen…
absinth je jeden z najlahodnejsich napojov ktore som kedy pil hlavne pre jeho silnu,ale prijemnu chut-na rozdiel od tequilly a podobnych hnusov ktore hned po napiti chcu ist vdaka svojej chuti von…ale treba si dat pozor na kopie absinthu-cesky ani slovensky vyrobcovia nevyrabaju original ale jeho viac-menej napodobeninu(mam vyskusane vsetky slov.a ceske znacky)-pravy absinth(samozrejme s upravenou hodnotou thujonu) nema mat vyraznu ´´haslerkovu´´ prichut, ale jemnu prichut pelendreku a anizu-co som u absinthov domacich znaciek nezaregistroval,skor sa vsetky snazia zaujat ´´zvlastnostou´´ a inakostou absinthu…zatial jediny skutocny absinth sa mi podarilo zohnat v Andorre-velmi jemna prichut,delikatne pitie za viac ako ludove ceny 1 liter za 2,95 eura v lacnejsej verzii a 0,7 l za 3,50 eura(aj s bylinkami)-aj ked je zakaz vynasat z Andorry viac ako 1,5 litra alkoholu na osobu(extremne lacny alkohol)podarilo sa mi preniest 3 litre tohto znameniteho napoja takze doma sme mali aspon na niekolko prijemnych vecerov vystarane… na druhej fotke je rastlina absthinthum vulgare vybrata z flase
Za 3,50??? Uaaaaaa… Stehuju se do Andory!
100%;)
nemíchat, jenom ho tam kopnout a bacha ať ti nekápne na stůl, mně to jednou vypálilo kolečko, skrz dýhu až na dřevotřísku :-)))
Tyhle vypadaji lakave:) www.absint.cz/products?…
Z hrdla do hrdla.
pokud možno až do dna…
Velmi pekný návod je na tejto stránke, myslim ze som tam niekde videl aj ich fotogalerku z nejakych akcii, kde to tak podavali:
http://www.bairnsfather-absinth.cz/…absinth.html
absinth potom vytvori takzvany „louche“ efekt ale viac sa dozvis zase na tych istych strankach :)
Ten český rituál znám jinak… rychleji a stručněji :)
Docela mě baví, jak tady někteří lidé vzájemně porovnávají absinth a stroh – naprosto odlišný pití. To jako kdybych porovnával čaj, mléko a kafe. Ten čaj je drsnej, ale to kafe, to je ještě drsnější… njn, tak pokračujte, gurmáni.
Green dream
panák absinta + sprite + limeta(vymackla) + led
je to babsky piti, ale docela dobře chutná – a ani tě moc nezničí
Nemáte někdo vyzkoušený Absinthum Kit ?
to vypada zajimave
To zkus a dej vědět :-)) akorát bych tam dal něco hodně silného, nejspíš něco v pálenici z jablek bo tak. ať to má 80% :D
No hlavně na pověstech o škodlivosti absintu maj velký podíl výrobci vín ve Francii v 19.století.
hlavně to zkus celý večer zajídat práškama a u vidíš sám…
MOC¡ FREDDYHO KRUGERRA-2× 0,5 Absintu,2× 0,5 Smirnof,nalejes to do pulitru,zalejes to Redbullem,nahazis tam led soupnes tam brcko a vychutnavas,dej 3 tyto chutne pulitry,a probudis se rano s krasnou princeznou vedle tebe,aniz by jsis pamatovaljak ji tam dostal:-))))))))))))))))))))))))))))
Jestli můžu doporučit, tak u nás je nejoblíbenější absinthová limonáda. Děláme ji většinou z 1l Bairnsfather Bitter http://www.bairnsfather-absinth.cz/…tter-1l.html , přidáte 4l 100% pomerančového džusu, 3l Sprite a 4l Perlivé vody. Máte tak 12l absinthové limonády a v každým půl litru je zhruba jeden velký panák :-) Když to je ledově vychlazený tak tomu nikdo neodolá a hodně to pijou i ženský. V létě do toho eště dáváme meloun ;-) Jinak není problém se na tomto eshopu domluvit na osobní předání v Brně (většinou na kolejích Pod Palackého Vrchem). Vyzkoušejte, uvidíte :-)
Osobni predani v brne…komu, ze mam napsat?:)
Napiš na petr@bairnsfather-absinth.cz a domluv se ;-) Kontakt je přímo na těch stránkách
hele v prodejně http://www.maneo.cz/ v Řečkovicích(kousek od konečné šaliny) Bairnsfather Absinth mají, stačí dojet tam a nemusíš řešit nic s poštou nebo domluvama, sám si tam pro něj jezdím.
Vlastně oni tam mají vůbec skoro až gigantický výběr nejrůznějších laskomin :P ;)
tři deci červenýho,dvě deci coly plus velkej panák abs. a jeden k tomu na zapití:-)
a blééééé… umělecké provedení záleží na fantasii dotičného piana.
Hele sem možná v nečem punk, ale abs a vino je prasarna.
Kdyby někdo hledal dobrý absint, tak toto je pecka, kam se hrabe osvědčený Bairnsfather Bitter…
Pánajána, to co to je za kravinu: „vyrobený podle původní destlilační techniky“ ??? No, kdyby to bylo přesně jako ve Francii v druhé polovině 19. stol. tak šanuju, že by jim to potravinářská inspekce zatrhla dřív, než s tím stihnou přijít na trh. I když v naší zemi… je všecko možné… Ale ta „původní destilační technika“ mě pobavila…
Proč by jim to měla zatrhnout? http://www.osel.cz/index.php…
Jojo, pomer cena/vykon super! K vyzkouseni ho maji treba i v Absinthovem lese v Ostrave (a zpusob podani apod je sam osobne zazitek).
osobne = o sobe :D
Odpoved na prvni a mnohe dalsi otazky
Absinth se pije timto zpusobem veme se cca 2,5dcl sklenice do te se da 0,5 absinthu na sklenici se polozi lzice s cukrem a pote se pomalinku absinth naredi ledovou kapanou pres absinthovy cukr v pomeru 1/4
Ale fuj… Tak zabíjet chlast.