Ahoj všem, nedávno jsem se rozsekal na kole při 45km/h a praskl mi rám u Authora. Na Authoru nelpím. Teď při rekonvalescenci už přemýšlím nad něčím novým, i když pořízení je zatím odloženo (asi až po sezóně). Dám dokopy tak 15 000 Kč +/- a říkám si co v této cenové kategorii je nejlepší. Preferuji kvůli níže uvedeným účelům asi nejvíce treka/crosse. Rád bych ale vyspecifikoval sebe a účel:
Já: Muž, 37let, 183cm, 85kg
- účel: Cesty do práce denně asi 60km, ročně asi 5000km při větru/dešti. Většinou asfalt, ale také vymleté polňačky a jinej sajrajt, co prohlásej za cyklostezku + lodička – pražský přívoz XD.
- účel: S kamarádem občas naložíme brašky na přední i zadní kolo a razíme nějaký evropský trip tak kolem 1000km za týden. Tak by to chtělo i nějaký kolo co vydrží nosnost tak dalších 20 – 30 kg v brašnách s jídlem, stanem a různou výbavou na kempování. Terén asi jako do práce = většinou silnice, ale mnohdy přejíždíme i šotoliny a horší věci. Zejména když hledáme místo na složení hlav.
Design neřeším, potřebuji aby to vydrželo denní cesty do práce i odtáhlo brašny přes kdeco.
V nových trendech se moc nevyznám, takže bych ocenil radu na značku a pokud vítě i něco přesnějšího, tak jedině super. Pokud máte tip i na prodejce budu rád. Starší kolekce nejsou problém a spíše vítány při dobrém poměru cena/kvalita. Jak říkám jde mi o funkčnost, nepotřebuju se chlubit před sousedem/sousedkou :-).
Díky
Tomáš