Mam tuhle vidlici a nejsem spokojený, odskok je moc rychlý- z delších schodu mnĕ vyhazuje a musím pomalu a nekopíruje terén. Mam ji upravit nebo zahodit a koupit novou bohužel dražší ?
Mam tuhle vidlici a nejsem spokojený, odskok je moc rychlý- z delších schodu mnĕ vyhazuje a musím pomalu a nekopíruje terén. Mam ji upravit nebo zahodit a koupit novou bohužel dražší ?
Asi bys měl trošku specifikovat,co je to za vidli......
Jedná se o Marzocchi ATA 2 pro AM zdvih 100–140 slupek 1 1/8 alu , nĕco pod 2000g, 15mm osa. Regulace odskoku a lock out ktery nepotrebuju.
Když ma regulaci odskoku, tak ho zreguluj tak, aby nebyl moc rychlej…
Regulace odskoku má zrejmně sve limity.
To jako, ze mas odskok na nejpomalejší?
A jake? Pokud jsi na max, muzes dat hustsi olej.
tak dej hustší olej ty limite
Mam dotaženo na doraz a i přesto to kope.
Ted jeste na ktery doraz.
Jediný šroubek vespod vidle mám nadoraz. Na druhou stranu snad jde točit stále: vyfotím.
S tím umělým šroubkem-matkou už je konec strhl jsem ho jak jsem říkal že už je konec tak jsem ho protočil :-) jdu se podívat po nějakém klíči.
vyzkoušeno do + i – a odskok neznatelný.
Tak pokud to nereaguje, tak je nejaky problem v tlumici. Bud neni olej, nebo je poskozene dotycne stelovani.
Taky bych rekl, ze je na suchu.
Vidle je nova. Jak zjistim stav oleje ?
Ale myslim ze dlouho lezela skladem byla v akci :-) a posledni
Výrobci hodně setrej na oleji (hlavně RS), takže je klidně mozny, ze byla sucha od výroby. Stav zjistis tak, ze ji rozeberes. ;-) Kolik a jakyho oleje tam mas dat zjistis v manuálu (nebo na strankach vyrobce??)
Ok, kdyz tak kdo chce hodte odkazy na rozborku zborku a kde tesnĕni a gufera. Dik
V prvni rade musis zjistit co je to presne za model, to co uvadis zadny model neni.
No a pak si muzes zkusit dohledat manualy sam.
Ale zas kdyz pises, ze je nova, tak proc to resit sam, kdyz evidentne nevis co a jak.
Marzocchi 44 ATA, TST2, osa 15mm, zdvih 100 –140mm
Našrl jsem manual, zřejmně tam píšou po 25ti hodinách kontrolovat stav a po 50ti měnit olej.Nenašel jsem koloik a jaký.
Bylo hnusnĕ tak jsem vidlu dal do servisu, nebyl v ni olej. Hned jsem ji vyzkoušel a je to obrovsky rozdil. Dik za postřehy a rady.