Uvažuji o koupi Mavic Aksium 2011 ( http://www.kupkolo.cz/…11_5895.html ), jen si nejsem jistý, jakou váhu cyklisty tyto kola unesou a jaká je životnost ložisek, případně jestli s nimi máte někdo nějakou zkušenost. Díky za odpovědi.
Uvažuji o koupi Mavic Aksium 2011 ( http://www.kupkolo.cz/…11_5895.html ), jen si nejsem jistý, jakou váhu cyklisty tyto kola unesou a jaká je životnost ložisek, případně jestli s nimi máte někdo nějakou zkušenost. Díky za odpovědi.
Kolik vážíš?Jinak na Aksia sem nikdy neslyšel špatný slovo,ložisko jsou dobrý,případně se dají vyměnit,ale ještě se podívej na Fulcrum Racing 5,jsou ještě o chloupek lepší.
Kola nejsou pro mně ale pro tátu, váží 93 kilo.
Mám je teprve chvíli. Mám 85 kg a OK. Ložika jsou klasický kuličky + konusy (nejsou tam průmysly). Takže servisovatelnost vpohodě v domácích podmínkách. Co se týče životnosti tak asi bude hodně záležet na údržbě.
Takže na kupkole to je špatně? Tam píšou, že mají průmysly.
V tom případě máš Shimano a ne Mavic protože 2011 jsou na průmyslech,známý si je taky pořídil a jsou tal ložiska.
mrkni ke mě do profilu myslím že i podle fotky je to poznat jestli jsou to Aksia
V profilu máš aksia, takže uvnitř náboje najdeš průmyslová ložiska, která se seřizují v uvozovkách jako konusy, v manuálu mavic to označují jako expanzivní konus, jestli si dobře pamatuji.
Podle fotky to jsou aksia, ale ty nemaj konusy !!
Mavic Aksium Race 2011 M10 černá – Zapletená kola. Ve své cenové kategorii jsou Aksium bezkonkurenčně nejkvalitnější a nejspolehlivější tréninková kola na trhu . Dají se servisovat . Kola se vyrábí v plášťové verzi a dodávají se s volnoběžným tělesem zadní náby pro kazetu jak na Campagnolo ( ED 10 , ED 11) tak na Shimano či Sram ( M 10) . Kola se dodávají s rychloupínači a páskami do ráfků . Kola maji zapouzdřená průmyslová ložiska .
Konec citátu …
Jak říka Zdenda no :)
Tak nevim asi jsem blbej a asi špatně vidim, ale když jsem to rozebral tak se na mě vyvalil kónus a kuličky. Cheš to vyfotit ?
jo protoze ja tam mam loziska
V tom případě je to nějaký kočkopes jestli je tam pár ocelových kuliček a konus a né žadný zapouzdřený ložisko.
nevim co to je podle tebe, ale podle mě je tam zapouzdrene lozisko, a jestli to ma kolega vysypane nebo rozsmelcovane jeho problem
Já u Aksii viděl dycky jenom zapouzdřený ložiska a zatím si stojím :)
Já u Aksii viděl dycky jenom zapouzdřený ložiska a zatím si stojím :)
a co to pises mě????
ja jasne pisu ze tam je zapouzdrene lozisko
Ale reagoval si na mě první tak sem ti odpověděl :) každopádně máme pravdu oba je tam prostě zapouzdžený ložisko a basta!
tys reagoval na mě prvni ja ti jen odpovidal :D
A nene :D
A propo?Co tě žere že si takovej střelec :)
hele bez si ladit ziletku
Já už mám údržbu hotovou a mám seřízeno a posed asi stejně nechám jak je.Uvidíme v průběhu sezony.
podle mavic tech to je s loziskama .)
No tak teď už bych potřeboval jenom vědět jak je to s tou nosností ráfku ;)
93kg určitě bez problému,najdu ti přesný číslo.
díky :)
Většina komponentů na silničkách, pokud není uveden nižší, je stavěna na zaručený limit 130kg. Pouze pokud je na některé díly snížen pod tuto hranici, bývá to pak uváděno.
Tak jsem si projel příspěvky na cizojazyčných fórech a psali tam i lidi co mají 125 kilo a i po několika tisících kilometrech se drží ;)
Zdravím, mám mavic aksium 2011 najeto asi 15 000 km a dneska se mi stalo, že zadní kolo dělalo ve sjezdu 40+ km/h strašný bordel. Přesně tenhle zvuk: https://www.youtube.com/watch?…
V tom videu mu to řve vždycky tak vteřinu, mě i déle pokud nezačnu šlapat. Ořech samozřejmě vyčistím a namažu, ale víceméně se mi nezdá podle chodu, že by s ním něco bylo. Tak se bojím jestli to nebude něco jiného. Řešil to už někdo?
Tohle se stalo kamarádovi, dělalo to nějaký ložisko u ořechu, stačilo to promazat a byl klid ;)
Našel jsem tohle vlákno http://www.reddit.com/…eal_at_high/
Jdu to namazat :-)
dělá to kluzné ložisko – ta bílá věc. Namazat olejem na to určeným
Přesně tak. U Mavicu celkem běžná věc, která se bude objevovat čím dál častěji. Když se mi to na kole stalo poprvé, tak jsem čuměl jak puk :-)
A čím mažete? Vazelína, nebo řídký olej?
„Řídký olej – ideálně minerální olej Mavic, ale použít se dá řidší i tlumičový či motorový olej s viskozitou kolem 5W, naprosto nevhodný je motorový olej s vysokou viskozitou“
v klidu,mám 100+,obutý plášťovky a vše OK.