• mira1972

Dobrý den, chtěl bych Vás požádat o radu měřím 190 cm a vážím 130 kilo ± 5 . Mám MTB 26 palců a zvažuji přechod na 29. Ctěl bych si to poskládat sám , ale mám problém s nosností ráfku s tím, jaké použít dráty do výpletu, náboj chci použít Shimano xt . chtěl jsem se zeptat jak je to s nosností ráfků a jak jej vybírat , případně zda máte nějaké doporučení, z fin. důvodů chci použít V brzdy. Děkuji za radu. mira Havran .

0 0
    • PatrikL  

Bolo by podľa mňa vhodné napísať komplet špecifikáciu bicykla/čo presne plánuješ. Tam by mohlo byť viacero problémov :)

A tiež rozpočet.

0 0
    • mira1972  

Jezdím spíše silnici, cyklostezky a lehčí terén žádné horské sjezdy . Kolo mne chytlo a jezdím abych zhubnul . Mám dole 5 kilo za měsíc.

0 0
      • risa78  

Ja tvou situaci znam a taky sem mel strach aby to kolo vydrzelo. Zacinal sem na 136,5 kg. Jezdit sem zacal na tri roky starem Schwinn Messa Disc bez jakychkoliv uprav a musim rict ze veskere komponenty to prezily bez uhony. Slozeni teren/silnice stejne jako ty. Takze za sebe bych se toho nebal. Zacal sem v dubnu a ted mam 115 kg. A jezdeni me opravdu chytlo, tak ze pred mesicem sem si koupil novou 29.

Takze za sebe bych ti klidne poradil, klidne jezdi na standartu a na jare bude treba i vic penez, lepsi fyzicka, nizsi kg a uvidis.

Drzim palce, vim jak je to tezky, sam mam pred seboy jeste 25 kg.

0 0
    • DaSnail  

wtb dual duty fr

0 0
    • dancing dog  

hmotnost kol asi neřešíš- takže: hodně pevný ráfky- např.Remerx nebo Noxon, že jsou na cross a na véčka neřeš, nábu na 36 drátů a kotouč, no a pak žádný skoky na kole…

až se odlehčíš, pořídíš si nějaký lehčí zapletený, sériový..

0 0
    • ˘Ö˘ Krab  

Na cca 95 + bagáž dalších asi 30 kg na trekovém kole se mi maximálně osvědčily ráfky Remerx Panther zapletené 2 mm dráty DT Swiss do nábojů Novatec, nejslabším prvkem je údržba ořechu.

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.