Neřešitelný problém :D
- Dnes mi přišla nová přední brzda Shimano Deore, z jednoho českého e-shopu.
Nebo jsem tak blbej a nedokážu ani namontovat brzdu? :D
Neřešitelný problém :D
Nebo jsem tak blbej a nedokážu ani namontovat brzdu? :D
Ehm:D Máš na té brzdě pravou páku.
Evidentně ti z e-shopu zaslali dvě pravé páky = reklamace.
Spíš bych řekl, že objednal jen jednu brzdu a nevšiml si, že ta brzda má pravou páku.
Taky možnost :)
No obědnal jsem si prostě přední brzdu. Takže ta by prostě měla mít levou páku ne? Nebo snad někdo vozí páku přední brzdy napravo ?? :-D To by tam měli mít při nejmenším aspoň uvedeno :) – Jinak cena 834,– což myslím není moc. S e-shopem jsem už mluvil, brzdu mi vymění, jen doufám že mi taky proplatí poštovné, když to není moje chyba… Co myslíte ? Máte s tím nějaké zkušenosti ?
Třeba kámoš vozí přední brzdu napravo. :-)
Tak motorka má taky přední brzdu napravo.
Právě proto.
To platí všeobecně pro všechny motorky nebo aspoň jejich většinu?
Vzdy.
Norton to má určitě taky tak? Možná bych se hádal…
Pravda, anglicky a indicky stroje jsem nikdy nepotkal, takze hadat se nehodlam:)
anglický bicykly mají brzdy naopak
U kol to vim, ptal se na motorky.
:-D To vím taky, sám jsem motorkář.
Ale vezměme rozum do hrsti chlapi. Přední brzdu vozí vlevo 99% bikerů. Takže pokud koupím přední brzdu, předpokládám že bude mít levou páku (pokud není uvedeno jinak) – viz nabídka koloshop.cz.
Takže argument typu že na motorce je taky vpravo je tak trochu mimo mísu :-D
Spíš mi poraďte jak je to s tím vrácením peněz za poštovené. Brzdu jsem už zpět poslal.
Ze zákona bys měl mít nárok na veškeré náklady spojené s reklamací. Známěj si nechával proplatit i jízdenku z vlaku, kterým vezl zboží k reklamaci.
Zlatý formule RX, tam záleží jen na délce hadice, jinak ji můžeš dat napravo i nalevo.
Kupoval si přímo tuhle brzdu? Pak bych taky četal, že ta páka bude na levou stranu, tohle je tak trochu kulišárna.
Vono taky predni brzda s hadici 130, pripadne 140cm je zvlastni:)
Vidíš, toho jsem si nevšiml. Takže zadní pro evropany a přední pro motorkáře a angličany:)
:-D Ahá tak takhle to je… Není brzda jako brzda ! :-D
Ano to je ona. Taky jsem se docela divil. Mě ta cena hned od začátku přišla malinko podezřelá :-D
To není problém :D jen dáváš na levou stranu pravou páku :D
Tak teď koukám že se mi stane to samé :-D Abych nemusel krátit tak jsem vzal přední brzdu 1350mm a neuvědomil si že mohou být páky obráceně…takže posílání zpět…
Tak teď koukám že se mi stane to samé :-D Abych nemusel krátit tak jsem vzal přední brzdu 1350mm a neuvědomil si že mohou být páky obráceně…takže posílání zpět…
Kupoval jsi taky na koloshop.cz ?
Taky, už jsme tam jestli to vymění
To mas z toho, ze jsi je nevzal v tom cykloVB:)
Vzal 596. V koloshopu SLX pro sebe
Ja myslel, zes to stornoval.
Nakonec jsem musel stornovat koloshop protože cyklovb nereagovalo a proste to poslali i kdyz jsem nechtel…
to nechápu, já si včera vyzvedl set deorkový, normálně jsem zavolal a úplně bez problému. Borec to má jako koníček, servis=barák a odpovídal na maily až pozdě večer, ale telefonická domluva naprosto v pohodě.
No mě ani ten telefon nezvedl…
Hehe, za tuhle cenu jsem vzal na zimaka tyhle brzdy taky. Predni jsem samozrejme vybral tu variantu se 1400mm hadici – zkracovat se da, prodluzovat nikoli. To jsem tedy zvedavy, zda mi zitra PPL doveze taky dve prave paky – to bych byl dost rozladeny :-)
Tak Koloshop mne nezklamal .. brzdy prisly tak jak by clovek cekal – leva a prava paka. Spokojenost.
Já jim to pro jistotu napsal do poznámky, tak doufám, že to bude v pořádku.
Tak já měl smůlu. Došly obě přední. Jedna už je odeslaná zpět na výměnu…
No jak tak koukám, byl to asi můj první a asi i poslední nákup na koloshop.cz… A jestli mi neproplatěj poštovný tak to byl u nich poslední nákup tutově :-D
Kvůli tomu, že sis objednal špatnou brzdu, by ti měli proplácet poštovné? Teda pokud by neměli nějak zmršený popis na webu, což by u koloshopu nebylo nic výjimečného :)
Vyse mas odkaz na tu brzdu. Popis mi zmrseny neprijde a osobne bych taky predpokladal, ze dojde predni brzda s levou pakou.
Ja objednaval take jen dle popisu. Sice tam je dost zvlastni delka hadice (1400mm u predni brzdy), ale dosla opravdu predni brzda (leva paka) s hadici delky 1400mm a zadni brzda (prava paka) s delkou hadice 1350mm. Zadny problem. Tech 1400mm jsem vzal v podstate jen proto, ze je to za stejnou cenu jako 1300mm a 800mm – a zkracoval bych tak jako tak, takze mi ted dost velky kus hadice BH90 zbyl.
Jestli nekomu poslali predni brzdu s pravou pakou, tak je to jejich chyba. A uz vubec by bylo trapne, poslat nekomu dve paky obe prave :-)
Jak píše Vilém – tuhle brzdu jsem kupoval.
Copak ty bys byl spokojený pokud by ti domů přišla s pravou pákou? Navíc pokud je to pravá páka tak se samozřejmě jedná o zadní brzdu (i když s krátkou hadičkou) a né o brzdu přední – takže chyba je jednoznačně na straně koloshop.cz a v takovém případě mám nárok na proplacení nákladů spojených s reklamací. Samozřejmě ze serioznosti budu chtít proplatit jen přímo poštovné – dle zákona bych však mohl požadovat i proplacení samotné dopravy k přepravci, balné, atd :-D.
Nicméně co čtu tak nejsem jediný, takže rozhodně by tyto náklady měli dát zaplatit tomu, kdo kompletuje objednávky – před zabalením má snad nejprve zkontrolovat né?
Jestli voni to nesehnali nekde z anglie, pak by predni byla.
Tak to pak jo, chyba není na tvé straně a poštovné by ti proplatit měli nebo bych se toho aspoň dožadoval. Z kupokola mi kdysi poštovné proplatili aspoň ve formě nějakých gelů a tyčinek, které přibalili ke zboží.
Tak já to beru jako svojí chybu. Oni to maj ok. Poslední dobou tam lze nakoupit levněji než na kupkole.