Zdravím
Potřebuji poradit s výběrem silničního kol pro syna. Je to odměna za přijetí na gympl. Cenový strop není, ale řekněme tak těch 300tisíc.
Využití – Vyjížďky s cykloklubem, občasné hoby závodění.
https://www.canyon.com/…dp/3504.html?…
Zdravím
Potřebuji poradit s výběrem silničního kol pro syna. Je to odměna za přijetí na gympl. Cenový strop není, ale řekněme tak těch 300tisíc.
Využití – Vyjížďky s cykloklubem, občasné hoby závodění.
https://www.canyon.com/…dp/3504.html?…
Mě táta koupil tenkrát favorita dvojtác a pětikolečko????????????????????se někdo má…
Mě taky
Mně Libertu s tříkolečkem, měla ocelové ráfky :-)
Taky jsem dostal Libertu a k tomu růžovou, ale to mi bylo 10.
To jsi začal brzy, člověče, když máš v pětatřiceti kluka na gymplu :-))…no a dárek za 300 kolíků , no comment. Si tak říkám, co dostanete pak za maturitu, za přijetí na vejšku, za promoci… ale l věci, žádným z těchto kol asi chybu neuděláš… ještě mrkni na Basso Diamante
Když na něm jezdí Cink, tak by mohlo být dobré i pro syna
S tím věkem mi to nic extrémního nepřijde. Je mi 35 a příští rok by malej taky mohl dělat přijímačky na gympl , tedy 8-letý.
8 letý samozřejmě ano.
Tak už mu je 41 :-))
Má nějakou cyklo historii, nebo je to jeho první silniční kolo?
Váha, výška a věk?
Jezdil na biku – specialized. Na podzim jezdil na půjčené silničce
Těžil si bitcoin v roce 2009? :O
Píše že těží kryptoměny :-))… mě to přijde trošku trollovaté
Osobně bych za ty peníze chtěl dát něco osobitější ho než běžnou sériovou co si může koupit každý… Co si takhle kontaktovat místní stavitele co umí dát kolu třeba trochu ty originality?
Myslíš to kolo co začíná na F?? :)
Přijetí na gympl jsi mi snad zaplatil ne?! Tak jaká odměna pro něj.
(Ps: chápu, že tenhle thread je nejapný vtípek)
A co když není?
Tezko rict, doufam ze je:)
Neodpovidej, jiz si to neprectu. Blokuji okamzite
No možná to tak bude :)
To je jednoduché… Člověk, co má takový rozpočet na ohodnocení syna, kvůli každé píčovině, neuvažuje v konkrétních sumách. Kupuje vždy jen to nejlepší. Nebude se sem, mezi plebs chodit ptát.
Profi se mu zaplňuje :-)) , jen sem se mu asi zatim nechce.
Můžeš mít pravdu. Ale sám píše, že strop není. Těch 300kk dal spis pro nás běžný smrtelniky abychom se měli čeho chytit :)
Věř mi. Já tyhle (reálné) lidi malinko poznal.
Ti jdou na Google a napíšou " nejlepší kolo" vyjede ji Spešl za 380 a ten jdou koupit. Nechodí na žádná fóra.
Aby to nevypadalo závistivě, já tenhle způsob rešení věcí do značné míry uznávám.
Ač tedy platí.. Nejlepší.. A nejlepší pro mě. Což jsou často dvě různé věci.
Tak ona doba je jinde. Když se člověk ve větším městě divá kolem sebe, tak je překvapivě mnoho lidí s přímem 100k+ měsíčně. Ono i luxusnější byt běžně stojí 10mil+, a prodávají se. Jen tito lidé nejsou tolik vidět, protože do tramvaje nechodí, do supermarketu nechodí a úplně netráví volný čas na hlavasu :)
Naposledy lidi s prijmem nad 75 000 CZK bylo presne 20 % populace CZ :)
Nad 100 bude kolik – 10–13 %?
To jsou ale jen zamestnanci ne?
To bylo z prijmu – data CZSO.
Jak byla ocistena – to uz nevim :)
.
Ahoj, je jedno za kolik ty kola jsou ,ale nevybral bych ani jedno, vše jsou těžce aero kola, pojedou hezky o tom žádná, ale já bych upřednostnil i trochu pohodlí jakožto „hobby“ závodník.
https://wilier.com/…/filante-slr
https://www.canyon.com/…i2/3322.html?…
https://factorbikes.com/…o-road-bike/
......................................
+.za 300k spousty dalších kol.
Pokud to chce do jara, tak by se toho canyona taky nemusel dočkat. Dobře vím, co u nich znamená „coming soon“
Festka ;-)
Po Orlandovi.
Vzhledem k tomu, že přijímačky byly skoro před rokem, nebylo by lepší mu to dát za pololetní vysvědčení, které bude teď 31.1.?
U nás je možné když máš na základce dobré výsledky přistoupit k víceléťákům bez příjímaček. Dělá se to na základě doložených výsledků a nějakého pohovoru. Dají se tak obejít přijímačky.
Fakt?
To jsi par let zpet, ne?
Spíš pár Bitcoinu vpřed:-)
Neber uplatky, neber uplatky…
A to uz je prijaty?
Internet hlasi prijimacky az v dubnu :) .
Tento troll se ti moc nepovedl :)
Když na to tazatel má, ať si koupí třeba kolo za milion. Nám to může být ukradený. Spíš si myslím, že to jsou pro kluka vyhozený zbytečně peníze a dá se koupit slušné kolo i za třetinovou cenu.
Si trochu protirecis, ne?
Vůbec ne.
Na druhou stranu, kdybych vydělával velké množství peněz a měl děti (nemám), tak sport je to poslední, na čem bych asi šetřil. Pokud si o to sám vyloženě neřekl – „Hele, já chci kolo alespoň za 300 a ne nějakou plečku“, tak jako dárek proč ne. Peníze jsou od toho, aby se přeci nakonec utratily. Tím dáme vydělat zase někomu jinému, který je zase může u někoho utratit. Říká se tomu myslím ekonomika :)
Az budes mit deti a zjistis, kolik to stoji, tak budes utracet za sport :D
Sakra, dcera dela prijimacky letos, tak to abych zacal premyslet nad prodejem nejakeho organu. Kde se to da nejlip prodat? :-)
Za tyhle prachy bych si nechal něco postavit.
Možná je to od zakladatele myšlené jako legrace, ale největší prdel je stejně, jak většina lidí akorát závidí prachy. To se tady povedlo ukázat dobře…
Opravdu většina závidí? Vážně?
Já myslím, že legrace je celý ten účet. V profilu: Cestuji, podnikám v IT marketingu, těžím kryptoměny, na kole relaxuji. Nemám rád závist, mám rád lidi. Každý měsíc nové kolo, v cyklistice chci vyzkoušet všechno než umřu. Mám dvě děti, starší 15let, mladší 9 let
Pokud na kole jen relaxuje, tak bych předpokládal, že nejezdí 4 – 6 hodin denně, tudíž za měsíc si na konkrétní kolo ani nezvykne. Počítám, že nastavení posedu by mu dělali někde na míru, protože to by sám asi taky nestihnul.
Tady jsme vsichni virtual. Napsat si muze, co chce :-). Otazkou je, jak to koresponduje s realitou :-)
A nechapu proc davat cokoliv za prijeti na skolu nebo slozeni maturity apod.
Tak někdy se tomu říká motivace: když se dostaneš na gympl, tak dostaneš kolo :)
Jasně, že jsme tady virtual. Ale proč psát hovadiny, když chci reálně diskutovat?
Protoze se nudi a nema medvidka myvala?
To pak může vést k tomu, že ta diskuse bude stát za h o v n o. Ale jeho věc.
Jo. To bude Doom/Crazym/Serza/Heky… Nekdo z nich.
Popravde mne to dost mrzi, ze nemohou existovat normalne dal.
Muze klidne byt real. Existuji taci.
V tom případě omluva, ale dvacku neposílám. ;-)
Colnago,Colnago,…..:)))
Festka bude ideální volba
Geniální, tohle bude cílovka.
.
A je vam jasny, ze ikdyz to stoji 300 tisic, tak se na tom musi slapat? Ja jen aby jste se nedivili, ze to nejede samo za ty penize.. :D
Každý měsíc přece kupuje nové kolo. Se jistě vyzná. Sice nechápu proč se tedy neporadí, tam kde všechna ta kola kupuje, ale asi důvod má.
Tak když mu tam každý měsíc prodají kolo, co mu nevyhovuje :-)
Treba zacal teprv ted v lednu a nema kramy jeste olitany :)
Tak hlavně se už téhle diskuse neúčastní, takže bych to tu považoval za uzavřené :-))
Tak jelikož jste probírali jeho finanční možnosti, a o kolech jako takových tu moc rad a nápadů nepadlo, tak se ani nedivím. Nejlépe udělá když vezme syna do obchodu prodejce mu ukáže pár kousků, které má nebo může mít skladem a ať si chlapec vybere. V uvedené ceně to budou vždy kvalitní top modely dané značky. Já bych to tak udělal, kdyby mi to někdo nabídl. Tady je skoro jedno jaká to bude značka.
Starou Madonu rozhodně ne! Ta nová je o parník dál.
To jsem úplně nechtěl slyšet, ale co už :D
Až vyjde nový Tarmac, tak budu taky prskat, neboj. Prostě to neustále jde dopředu a ždímají nás jak to jde:)
Zajimalo by me jestli maji s cim prijit. I SL7 je jen facelift velmi povedene SL6. Bude tezke udelat vyrazne lepsi kolo.
Ono ani tak nejde o to, že to lépe pojede jako spíše o to, že bude novější model. Na to lidi hodně slyší. Stejně jako u aut. Kolikrát ty starší jsou povedenější než nová řada.
Jak se tu říká: neřešit a jezdit :)
Ani s jedním neuděláš chybu. Každopádně bych kromě kola přidal i týden v Dolomitech, jako zážitkovou odměnu. Kde jinde se dá nové kolo nejlíp provětrat…
Pak se pochlub co jste koupili, mě by to celkem zajímalo :D
Ten uz se tu nikdy neukaze :D
Kdyz narazis na takova temata.
Co spanek? Jak jsi to vyresil?
Uplně nevyřešil, ale spím už tolik, abych mohl „normálně fungovat“. Někdy tři hodiny, někdy čtyři hodiny, někdy i 6 hodin. Ale musím si to hlídat. Sice to nesouvisí s tématem ale když se ptáte.
No v Tvem tematu se na to ptalo X lidi.
A bez odpovedi ;)
Záměrně jsem tam přestal komunikovat. Ano, bylo tam dost lidí co mi radilo, a moc jim děkuji. Daleko více lidí mi to jen trolilo, považovali to za „vtip“ a ve zprávách se mě snažili naverbovat různí konspirační teoretici, kteří tvrdili že za to může 5g vysílač nad vašim městem a měl bych ho vyřadit z provozu ;)
Treba by to pomohlo. Pri takovem padu z vysilace je clovek schpny spat i par dni.
no počkej, tak vysoké vysílače nejsou, teď zase trolíš :)
on i pad z 1cm muze mit fatalni dusledky
To bys tam ty pany s 5G mel vyjmenovat :D
Takze jsi ze sebe udelal dalsi fiktivni ucet…
Ty se blížíš k Ralfovi z románu od Kinga „Nespavost“ Bacha na to:)
Díky všem za rady.
Nakonec jsme s výběrem skončili u značky SCOTT, konkrétně tímto kolem.
https://www.scott-sports.com/…ltimate-bike?…
Jen teda nevíme, jestli tam jde volit barva rámu. Víc se nám totiž líbí tady tato modrá
A co zavolat do obchodu :-))
Vzhledem k tomu, že má každý měsíc nové kolo, tak to samozřejmě ví !
:-))… mám dobrou náladu, no.
Tak zas za měsíc, ju?
Doufam, ze mu tam poridi aspon nova kola.
Kdyz na synovi usetri 50… :D
Proč by volal do obchodu, když je to imaginární trollí účet, abychom si zde hezky fiktivně popovídali, :-).
Ja bych prihodil dalsich sto a nechal postavit kolo v Bikeart. Neco by dali i za 300 ale nebude to tak super.
Jinak scott je ok. Barvu asi resit nemusite, za rok bude chtit novy model ;)
Foil je teda pekne hnusny, Addict je mnohem hezci. Ale ja bych sel do TIME Alpe d'Huez.