Ahoj, mohli byste prosim nekdo zmerit standover (rozmer od zeme po vrchni cast horni ramove trubky) vysku u Cube AMS Pro 100, nejlepe ve velikosti 18"? Idealne treba v miste 20 cm od sedlove trubky. Nikde jsem tento udaj nenasel. Diky.
Ahoj, mohli byste prosim nekdo zmerit standover (rozmer od zeme po vrchni cast horni ramove trubky) vysku u Cube AMS Pro 100, nejlepe ve velikosti 18"? Idealne treba v miste 20 cm od sedlove trubky. Nikde jsem tento udaj nenasel. Diky.
Jeslti nezapomenu, tak večer. A ještě také záleží pro jaký zdvih vidlice (na tomhle AMS Pro je u-turnová Reba), i když to už neudělá žádný velký rozdíl (v úvahu stejně připadá jen 100–115mm, což na standover neudělá rozdíl ani 1cm).
Diky. Idealne by to bylo s vidlici na 100mm, ale jestli tam mas 115mm tak to nevadi. I tak to bude mit dostatecnou vypovidaci hodnotu.
No jako já ten u-turn na to změření klidně zašroubuju, zase taková práce to není :-)
Ale jinak tomu kolu těch 115mm sedí lépe kvůli geometrii (i když tohle je samozřejmě individuální).
Ahoj, nechci na tebe tlacit, ale pokud bys to zvladl, potreboval bych znat ten standover co nejdriv :-) Skladove zasoby ubyvaji… Diky moc.
No vidíš a stačilo mi to připomentou :-)
Jsem na to samozřejmě včera zapomněl. Takže to je 80cm (20cm od sedlové trubky s vidlicí na 100mm a rám je 18tka).
Super, diky. Az dorazim domu, premerim Canyona XC Nerve vel. M, jestli je v tom nejaky rozdil. Minuly tyden prisel z DDR, na delku padne jako ulity, ale standover je na hrane (viz jine thready). Pokud by to na Cubovi 18" bylo lepsi uvazoval byh o vymene. Mensi progresivita by mi nevadila, protoze skoro vubec neskacu, naopak si rad obcas zachrtim. Moc se mi do toho ale nechce, s Canyonem jsem spokojen (az na ten standover)…
Myslim, že to u Cubu lepší nebude. Na webu píšou u Mka Canyonu XC 775mm. Měří to asi blíže k sedlu, takže to bude o malinko více, ale možná klidně Canyon o chlup lepší nebo to bude ± stejný.
Ten systém u Cubu neumožňuje standover moc snížit.
Můžeš přejít na Canyona AMko, ten je na tom o malinko lépe díky konstrukci rámu (a to i přes vyšší zdvih).
Tak potvrzuju Tvou teorii, ze na standover AMS pro 18" a Nerve Xc 18,5" je v podstate stejny (+/- 1cm). Standover tedy asi prestavam resit, jedinou moznosti by asi byla vymena ramu za Treka ci Spesla…:-(
Jinak AMko je na me ted jeste predcasny, je to muj prvni full a k AMku asi jeste budu muset dojit. Ted jsem chtel rychle a lehke kolo … Nerve XC 7.0 je dost rychly a v Mku jsem se dostal na rovnych 12 kg, vcetne cyklocomputeru. Když dam na riditka sporttester tak uz je to vic…
A kolik máš délku nohou do rozkroku? Jestli to máš opravdu tak kritické nebo je to spíš jen nezvyk po přechodu z HT (kde to pravděpodobně bylo výrazně lepší díky níže položenému středu na nezatíženém kole).
Na Stereu i AMS 125ce je to o cca 2cm horší než na AMS Pro (teď nevím přesně, v jiném threadu jsem sice měřil Stereo, ale bylo to 15cm od sedlové trubky a při 20cm to bude samozřejmě o něco horší) a mám k tomu 84,5cm délku nohou a žádný problém nemám.
Nohy mam podle toho jak se to zmeri 77–79 :-) Ve skutecnosti je to tak, ze kdyz se postavim nad kolo tak mam tak 2 cm rezervu, coz je vskutku malo…no ale pri jizde ani sesedani mi to potize nezpusobuje :-)
Zdravíme Ječňáka!