Ahoj, obracím se na vás s prosbou o názor. Poohlížím se po full XC (náhrada za HT Cube Reaction) a do užšího finále jsem zařadil dva modely CUBE
Jedná se o velmi podobná kola. Model Race jsem dosud ve výběru preferoval – hmotnost i s pedály cca 11 kg, komplet SH XT, karbonová řídítka a sedlovka, velikost XL vyhovující. Model Teamline mne zaujal karbonovými komponenty navíc – ráfky (+ šířka 30 mm) a kliky a také svoji hmotností. Vizuálně obě kola moc fajn (Race v šedé barvě vypadá „naživo“ perfektně). Neplánovaně jsem vyzkoušel jsem také kolo ORBEA OIZ M-PRO 2022. Tato Orbea splňuje moje požadavky jako celek, trochu přemýšlím nad komponentovým mixem…
Jezdím převážně kopcovité terény s podílem asfaltu (přesun do hor), šotolinu, lesní cesty avšak žádnou divočinu. Prosím o názor, které z těchto tří kol je vzhledem k plánovanému využití nejvhodnější (zkušenosti s karbonovými komponenty Newmenn a brzdami Magura na Cube Teamline, karbonovými komponenty Orbea. Případně prosím o tip na jiné kolo odpovídajícího určení. Díky moc.