• jawbone

Zdravím,

chtěl bych se zeptat zda má někdo zkušenosti s touto vidlicí. Momentálně ji mám na svém kole ale zdá se mi až moc tvrdá (mám 68kg) zajímá mě jestli je to tedy problém jenom mého kusu a nebo jsou tory celkové tvrdé. Případně jestli by to šlo nějak zlepšit. Na vidlici mám nastavenou na měkko i tak mam vypozorováno, že využívám tak maximálně 4–5cm zdvihu a to už musí být opravdu terén. Drobnější nerovnosti mi přijde že nebere vůbec.

Ještě by mě zajímalo za kolik je tak reálné tuto vidlici prodat..Díky za názory a zkušenosti.

0 0
    • Vilém  

Tak to ji asi moc na mekko nemas, kdyz vyuzivas tak malo zdvihu.

SAG mas jaky? Mazaci olej v ni je? Staras se o ni?

0 0
    • Amaranth  

Máš ji ve vzduchové nebo pružinové verzi?

0 0
      • Amaranth  

Pokud máš pružinovku, tak vyměnit pružinu za měkčí, jestli máš vzduchovku, tak nafoukat na míň.

0 0
      • jawbone  

mam pružinovou verzi… má cenu měnit pružinu? vidlici tím moc nezlepším ne? pouze to tlumení. a nebo koupit novou lepší vidli už delší dobu nad tím uvažuji.. například nejakou bazarovou „Rock Shox Reba RL Disc Dual Air“ nebo „Rock Shox SID RLT Dual air“

0 0
        • Concorde  

Měkčí pružinu je skoro nemožné sehnat. Čekačka byla i několik měsíců. :) Ale třeba tou rebou by sis imho hodně pomohl

0 0
          • jawbone  

ted se zrovna dívam a co třeba něco takového ?

http://cyklobazar.cz/…er-tk-100mm/

0 0
            • Concorde  

Recona silver má kámoš a není to uplně nejhorší vidle. Sám bych si ji ale nekoupil. Ty by sis s ní určitě polepšil, vzduchovou vidli si nastavíš optimálně přímo na tvoji váhu. Reba na tom bude oproti reoconovi líp co se týče citlivosti (líp žehlí nerovnosti) a možná je i tužší. Osobně bych si radši za tu rebu trochu připlatil, vidlice je jedna z nejpodstatnějších částí kola :)

0 0
          • MlokCZ  

Nesmíš taky pružinu poptávat u Žitného.

Běžně se dá sehnat skladem ve správném eshopu. Třeba tady

http://www.mountainbikes.net/…/produkt.cfm?…

A kdyby to nebyla ta správná (ročník, zdvih vidlice), tak tam mají i další jiné pro Toru.

0 0
            • Concorde  

A teď ruku na srdce: Myslíš, že má cenu investovat 40 éček do TORY? :)

0 0
              • MlokCZ  

Klidně ano. Pružinová Tora je normálně fungující vidlice pokud má vhodnou pružinu na hmotnost jezdce.

Může sice koupit lepší vidlici, ale to bude mnohonásobně dražší.

A to si musí ujasnit sám, jakou vybere cestu.

Osobně bych spíše vyměnil jen pružinu. A až časem pak koupil rovnou celé nové kolo.

0 0
                • Concorde  

Toru jsem nějaký čas jezdil, ale už bych ji nechtěl. Citlivost nebyla špatná, ale oproti rebě nebo foxce (2008 float) je to pořád tupá vidlice. Tehdy jsem se tory za 1500 zbavil a za trojku pořídil jetou rebu. A udělal bych to zas :)

0 0
                  • jawbone  

pokud by se dala Tora prodat tak za 1500 až 2000 tak bych klidně něco doplatil a vzal nějakou ojetou vidlici tak kolem 5 tisíc..

0 0
                  •  
                    Obsah tohoto příspěvku je blokován.
                    0 0
        • pepek  

Vem pružinu a zajeď do Modřic , něco měkčího se tam třeba najde

0 0

Nová reakce na zakládající

Pro zobrazení diskuse se prosím přihlaste nebo zaregistrujte.