ahoj, trochu jsem to dneska přehnal a „spálil“ si plíce mrazem. Zítra bych měl podat větší sportovní výkon a tak bych rád co nejdřív eliminoval to pálení na prsou. Máte nějaký „zaručený“ recept? díky
ahoj, trochu jsem to dneska přehnal a „spálil“ si plíce mrazem. Zítra bych měl podat větší sportovní výkon a tak bych rád co nejdřív eliminoval to pálení na prsou. Máte nějaký „zaručený“ recept? díky
tak snad leda innalace vývaru z heřmánku, možná na to existují nějaké léky aleto nevím. a s tím výkonem: slečna to pochopí :)))
o slečnu nejde, to bych zvládl i bez plic (jedné), ale těch 8 hod. na běžkách mě trošku děsí …
hermanek vysusuje, to asi nebude idealni. Ja bych doporucil bicovani nebo apson biti holi :)) Co takhle zajit k tomu, no jak se to, no k dokotorovi a predstavit se mu jako ten co si spalil plice :)))
sem slysel ze je dobry inhalovat vincentku.ale nikdy sem to nezkousel(nebylo proc)… a zkus se zeptat v lekarne, neco urcite existuje.
to je na hlasivky a je to skoda, lepsi je pouzit vincentku jako iontak
no, tak to bych fakt nemoh, leda tak redit s destilkou v pomeru 5:1.
No to mě *****. Jestli nechceš do kytek tak tam ani nechoď. Vím, že to není žádná rada, ale máš aseptickou bronchitídu a ta do zítra lepší nebude ani kdyby ses postavil na hlavu. Jo a navíc tak může začínat chřipka a to v období chřipek není vyloučený.
OK, upřesním to, neumírám, hledám jenom nějakou prevenci
No dobře není ti tak zle, ale jestli tě pálí na prsou tak bronchitidu máš. Jedině že bys měl anginu pectoris, ale to snad ne :) Ale abys neřekl, že jsem na tebe zlej tak tady máš:
Obecně na průdušky dělá dobře napaření nohou v co nejteplejší
vodě vydržíš a slaný tekutiny dovnitř. Takovej slepičí vývárek a po
druhým chodu svařenej vavřinec.
Zkrátka teplo, teplo, zase teplo a tekutiny. Ne sucho, mráz a inhalace. Ty se
ti do plic nedostanou.
Jo a zítra dýchej co nejvíc nosem:)
asi by som isiel k doktorovi. Za mladi som tiez mal cosi podobne a nechcelo sa mi vynechat lyzovacku. Rentgren dodatocne ukazal, ze som vzorovo prechodil (teda skor prelyzoval) zapal pluc a podla doktora to nebolo najvhodnejsie. Navyse som cez den bral antibiotika (tie som si radsrj nechal predpisat) a vecer chlastal. Holt mladost-blbost.
cetl sem neco jako ze v zime se maaj pit tekutiny o teplote lidskeho tela, ani vic ani min jinak je vetsi sance si neco takovyho privodit..
Typická pověra. Proč by měly vadit teplý tekutiny nebo studený tekutiny na plíce? Studený ti může zhořit angínu, teplým si můžeš opařit jazyk, ale jinak nic. A už ho nezdržujte a? může vlíst rychle do postele.
mam na mysli tepelnej shock pro organismus
Jo něco málo na tom je, ale opravdu jenom málo. Pokud bys do prázdnýho žaludku nalil hodně horkýho čaje tak se ti můžou tekutiny z těla ve snaze uhasit ten požár v břiše přesunout do cév v okolí žaludku a střev a tím by ti mohly tekutiny chybět jinde a vyvolat snížení tlaku a mdloby. O šoku pochybuji. Ledovou tekutinu taky není dobrý vypít rychle ve velkým množství z podobného, ale opačného důvodu. To však jsou všechno extrémy a obecně v horku je dobře pít chladné a v chladu teplé nápoje. Tečka.
Myslíš, že po vypití studeného se ti útroby odkrví, krev se tlačí jinam a může nastat prasknutí hlavy ?
ano
Tušim že se tomu odborně řiká „mít žiletky“ a jak se začne oteplovat, bude tim trpět asi víc lidí :-). To asi nejde do 2. dne vyléčit, modli se abys to neodmarodil. Tomuhle je lepší předcházet.
Predevcirem se mi neco takoveho stalo taky – hodina behani pri –10 a pri trochu sviznejsim tempu se nejak projevi. Mozna to nebylo v takovym rozsahu jako u tebe, ale pomohla mi horka koupel, teplej caj a klid a druhej den to bylo pryc. To proste patri k zime. Snad je ti uz lip.
Dej si práska – nejlíp Ligerosku zvanou „trhač plic“.