Kupuju nový kolo a má magury Julie. Vypadá to,že předchozí modely asi nic moc, ale Julie 04 už je prej v poho… Jak poznám, co to je za ročník – je v tom nějakej znatelnej rozdíl…?
Díky za radu.
Kupuju nový kolo a má magury Julie. Vypadá to,že předchozí modely asi nic moc, ale Julie 04 už je prej v poho… Jak poznám, co to je za ročník – je v tom nějakej znatelnej rozdíl…?
Díky za radu.
Mám Magury Julie 04 na jednom kole, model 04 ma štělování vzdálenosti páček od řidítek, jinak myslím, že je stejný jak předchozí modely, model 05 má komplet nový design.Brzdí průměrně, pokud si člověk pohraje s naštelováním, tak neškrtají. Mám je rok a nemám problém.
Mám je asi taky tak rok,brzdí dobře docela jedovatě,kousavě.Mám nové desky EBC a brzdí to v poho,ale se starýma taky fajn.Jinak poznáš podle štelování vzdálenosti od řidítek a taky bys měl mít patentované Galfer vlnkované kotouče.
chápu toi tedy tak, že jestli mají vlnkované kotouče, jsou to 04 nebo 05…?
od 04 ale s tim chapanim si nejsem jistej :) Kefaline, a co si predstavujete pod takovym slovom chapani? :)
No dostal jsem vlnkované kotouče k 04kám.05ky mají ty samé kotouče.180mm přední a 160mm zadní.Chápete?:-)
Mozna, ze vlastne vubec ne. Nemely je nahodou uz modely 03? Ja myslim, ze jsem v roce 03 zkousel Julii a mela zubatej kotouc.
03 měly ještě kulaté kotouče.
05 mají jiné třmeny a páky,ale kotouče jsou stejné.Ty kotouče jsou velice kvalitní,lepší jsou už jen Magura Marta.
Je mozny, ze to byl uz model 04. Bylo to v lete. A byl jsem docela prijemne prekvapenej ucinnosti oproti modelum co jsem do te doby zkousel. Nicmene bych do Julii nesel.
Já jsem si prověřoval Hayesy HFX9.Hayesy mají na páce delší chod,což mě moc neoslovilo.Julie mají o poznání kratší chod,což mi k hydraulikám sedí víc.
Jestli to nedelal jen dojem z nastaveni. Jinak dani za ten kratky krok je miziva ucinnost :)
Můžeš mi svůj argument nějak osvětlit?
Dlouhej chod na pace ti krome zavzdusneni muzou zpusobit jen dve veci. Vzdalenost desticek od kotouce (coz je otazka nastaveni) a pomer ploch pistku (a ten urcuje silovy pomer ⇒ brzdny vykon (krome dalsich velicin)).
Myslim si, ze je to fakt jen nastavneim – ja osobne to mam mirn eopacne (o trosku kratsi chod na julii nez na hayesu) Pomer ploch pistku, o kterym pise Padlista, mi prijde stejnej, presto je ucinnost Hayesu i s mensim kotoucem a stejnejma deskama jako na julii vyssi.
jj, je to tak, ze v roce 03 se uz hodne brzo daly sehnat modely 04. Taky bych do toho uz nesel – pujde misto ni Avid BB7